מרן מאור ישראל רבינו עובדיה יוסף זללה"ה

• יוזם האשכול יוזם האשכול יד אברהם
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
כאן נעלה דברים בתורתו ומשנתנו של אותו גאון אשר העמיד אלפים ורבבות בציבור הספרדי והאהיב את התורה על המון העם ורומם וקירב את כלל בני עדות הספרדים לעולם התורה ובזכותו רבים רבים בנו בתים שמושתתים על תורה ויראה וחלק גדול מבני התורה הם מכוחו וכח כוחו

שמעתי מאדם נאמן שהיה נוכח באותו מעמד:

פ"א בא אדם אחד לביתו של מרן זצ"ל, והתחנן שיתנו לו להיכנס, כיון שיש לו דבר סתר לספר לרב,
לאחר הפצרות מרובות הניחו לו להיכנס.
היהודי התיישב ליד הרב, ואמר לו בעיניים בורקות: "הרב יודע? אני המשיח!"
הרב הרים את עיניו, התבונן בו ואמר "מסכת שבת, אתה יודע?"
מיודעינו התבלבל.. "אה, לא כל כך.."
הרב לא התייאש: "אולי מסכת תענית, או מגילה?"
"גם לא.." השיב.
"לך! אתה לא המשיח.."

שמעתי מאדם נאמן שהיה נוכח באותו מעמד:

פ"א בא אדם אחד לביתו של מרן זצ"ל, והתחנן שיתנו לו להיכנס, כיון שיש לו דבר סתר לספר לרב,
לאחר הפצרות מרובות הניחו לו להיכנס.
היהודי התיישב ליד הרב, ואמר לו בעיניים בורקות: "הרב יודע? אני המשיח!"
הרב הרים את עיניו, התבונן בו ואמר "מסכת שבת, אתה יודע?"
מיודעינו התבלבל.. "אה, לא כל כך.."
הרב לא התייאש: "אולי מסכת תענית, או מגילה?"
"גם לא.." השיב.
"לך! אתה לא המשיח.."
אני לא חושב שצריך להיות הרב עובדיה בשביל לדעת שמי שלא יודע אפי' מסכת אחת בש"ס הוא לא המשיח...

על הגראי"ל שטיינמן שמעתי שביקש מהתמהוני שיפשוט לו את הספיקות שעליהם אמרו תשבי יתרץ קושיות ואיבעיות
מיד הלה תפס את רגליו וברח...
אני לא חושב שצריך להיות הרב שטיינמן בשביל לדעת שמי שלא יודע לפשוט את הספקות של תשבי הוא לא המשיח...

אני לא חושב שצריך להיות הרב עובדיה בשביל לדעת שמי שלא יודע אפי' מסכת אחת בש"ס הוא לא המשיח..
אני לא חושב שצריך להיות הרב שטיינמן בשביל לדעת שמי שלא יודע לפשוט את הספקות של תשבי הוא לא המשיח...
ובכל זאת צא ולמד חכמתם של מאורי האומה זי"ע שבמקום להתווכח על עצם הטענה (שידוע מהגר"ח מבריסק שבזה שמסכימים להתווכח כבר מוותרים) גיחכו את השואל עד שברח מעצמו. ותן לחכם וכו'.

הפקחות הינה התשובה הזריזה.
השאלה אם גם אתה היית יכול לענות כזו תשובה ב'שלוף' או לא.

הפקחות הינה התשובה הזריזה.
השאלה אם גם אתה היית יכול לענות כזו תשובה ב'שלוף' או לא.
אני? עפר ואפר. מי אני מה חיי.
אבל אני מבין את זה שיש כאלו שכשמרן הגרע"י אומר משהו - זה ניחא.
אבל אם שהגראי"ל אומר את אותו דבר בדיוק - הווווו זה כבר מפליא ומבהיל על כל הרעיון.

אבל אם שהגראי"ל אומר את אותו דבר בדיוק - הווווו זה כבר מפליא ומבהיל על כל הרעיון.
עדיף שהייתה נשאר בשורה הראשונה..

האמת מסכים עם הביקורת במקרה זה.

בין הסדרים:

ראשי תחתית