הנה מה שכתוב שם על דמותו המיוחדת:
ת"ח עצום שכל רז לא אניס ליה כפשוטו, שולט בש"ס שו"ע בעיון ומתמיד עצום.
אמנם אין סביבו מערכת יח"ץ משומנת (ואף כועס על כל פרסום שעושים לו, ובורח מזה ממש), אבל נ"ל שהוא מגדולי הת"ח ויגעי התורה שבדור.
גר בשכונת נווה יעקב בשלב א' - מתרחק ומתנזר מפירסום וצילצולים ... בנו בכורו ר' יהודה מחותן עם ר' דוד אבוחצירא ... וידוע שגם הוא היה מקרוב מאוד לבבא סאלי שהעריכו עד מאוד ...
מוסר שיעורים בעומק העיון הבריסקאי ... מדבר יפה וברור ... מתנהג בפשטות וענווה מופלגת למרות היותו מרבני השכונה הגדולים, הולך תמיד לבד, נוסע באוטובוסים כל בוקר בשעה 6:40 יוצא ... מוסר שיעורים כמעט כל יום בכל התורה ...
טובל במקוה בערב שבת יחד עם כל האברכים (ולא במקואות של הנשים כמו שאר רבני השכונה) אך תמיד לפני חצות ולא לאחר חצות (איני יודע למה ? שאלתיו ? והתחמק מלענות) ...
אוסיף מעט מזעיר:
סדר יומו, טובל קודם הנץ בכל יום, ומיד אחרי הנץ נוסע לבדו לרמת שלמה, שם יורד בכניסה לשכונה והולך כעלם צעיר (ככה"נ מפאת הבריאות) עד 'נר יוסף' שם מכהן בראשות הכולל, ושם לומד בהתמדה בעיון רב, ולא מפסיק מלימודו כי אם בענייני פיקו"נ, ובין הסדרים לומד ג"כ, ועונה לשאלות ומראות, או עורך דיני תורה כשישנם, וממשיך סדר ב' עד הערב.
ומיד בשבתו לביתו טועם מעט ויושב ללמוד עוד עד שכלים כוחותיו, ופעמים רבות ראיתיו עמל בשעות הקטנות של הלילה ותמהתי אימתי ישן (ודומני שפעם היה ישן שעה או שעתיים בלילה, ובשנים האחרונות ישן יותר ככה"נ תש כוחו). ואמר לי אברך שאינו אוכל ואינו שותה במהלך לימודו לעולם, ואינו מחסיר בכולל לעולם כי אם בלכתו לברית, או לשחיטה.
אוכל רק שחיטת עצמו, בשר ועוף, ואינו אוכל מחוץ לביתו לעולם מלבד ירקות ופירות חיים ומתאמץ להסתיר זאת, ולבי נוקפני שמא זה לא בסדר שאני מגלה ברבים...)
בימי שישי ושבת קדש שקוע ג"כ בלימוד רוב הזמן, ובשבת החפץ יכול לראותו יושב בשקט בפינת ביהמ"ד מגן אברהם, ועמל בתורה ברצף מאחרי מנחה גדולה עד לפני השקיעה, חורף וקיץ. וכן בימי בין הזמנים יושב שעות רבות מאוד, בד"כ עם תלמוד בבלי. והעיד לי אדם מהשכונה ששאלו מאות פעמים בש"ס ופוסקים ובכל פעם שלט בנושא משל למדו זה עתה, אלא אם חשב שבאים לבחון את ידיעותיו.
ולדידי פשוט, שאדם שעמל בתורה כמוהו, ושומר על קדושה וטהרה, ודאי יש כוח בפיו לחולל ניסים ובפרט זש"ק, ואף אנכי זכיתי עמו לנס פלאי ממש.
אני מודע לכך שזה נשמע כמו תיאור מוגזם ויחצ"ני, אמנם אין פה מילת גוזמה אחת, וכן אין לי עניין לשווקו ולפארו, במיוחד שהוא עצמו יכעס אם ידע שכתבתי כל הנ"ל.
ולא כתבתי אלא שידעו הציבור שיש אנשי אלוקים בקרבנו.
היה חברותא עם מרן הגר"נ זצ"ל כמה שנים, כל יום שישי משחרית רצוף עד קבלת שבת (הפסקה למנחה, וכמה דק' לארוח"צ).