שמעון טרבלסי
חבר בכיר
למד בישיבת יראי שמי, זו ישיבה שהיתה של הרב חיים רבי. נסגרה לפני כמה וכמה שנים. היו שם הרבה בעלי תשובה (לא רק).אם כבר, הוא גדל ולמד בישיבה רגילה?
למד בישיבת יראי שמי, זו ישיבה שהיתה של הרב חיים רבי. נסגרה לפני כמה וכמה שנים. היו שם הרבה בעלי תשובה (לא רק).אם כבר, הוא גדל ולמד בישיבה רגילה?
גם ענין 'צער' וגם ר"ת 'צריך עיון רב'...צער רמאים?
שער שהתחלף כמליצה לשער?
זה פשוט מושב ליצים בבית האבלים, איסור חמור כמדומני.
המה היו "ענקים", אבל האדם הגדול בענקים נאמר על מישהו אחר...נו, כנראה ראה עצמו כאח של אחימן ששי ותלמי
לא מאמיןאתה מדבר על מסכימים ואני מדבר יותר מזה.
לפני כמה שבועות הגיע אלינו חצי אדמו"ר מחצר חסידית מוכרת, וביקש להוציא לאור את כתביו (אני עובד בעוז והדר בבית שמש). לא יאומן באיזה נחת רוח הוא מכתיב את התארים של עצמו בדף הראשון, שריר לא זע כשהוא מדבר על 'רבינו הגאון הקדוש והטהור עמוד צלותהון דישראל', לבסוף הסביר שגם לחמיו היה כזה תואר, והוא לא משנה מהמסורת.
אצל "חסידים" הניתוק מהמציאות מצוי מאוד, ועל כן מאוד אפשרי שכך היה בדיוק, לצערו ה"רב".לצערי הרב, אני מאמין לגמרי.
נתקלתי בכגון דא.
זה היה אצל מישהו משלנו... ספרדי...לצערו ה"רב"
אצל "חסידים" הניתוק מהמציאות מצוי מאוד, ועל כן מאוד אפשרי שכך היה בדיוק, לצערו ה"רב".
מה זה אמיתי?!
אני מעריך מאוד את הרב גלזר, הוא ת"ח, ומזכה הרבים גדול.
אבל "כבוד קדושת מרן רבנו ליאור גלזר" זה כבר הגזמה,
אוי לדור שנותנים לכל ת"ח תוארים מפוצצים, ובסוף העם כבר לא יודע מי באמת גדול הדור.
כמובן שהוא צחק
פה לא, אבל חסידיו שכתבו את המודעה, כנראה שכן (:אני לא מאמין שיש פה מישהו שלקח את זה ברצינות
זה היה אצל מישהו משלנו... ספרדי...
לא אכליל לפי עדות וקהילות. יש חסידים מפוכחים וחדים ומציאותיים (ציינתי בעבר שאני עובד במכון חסידי מובהק), ויש ספרדים החיים בבועה. במקרה הזה - מדובר בחסיד.
מנין לך שהוא ת''ח?אני מעריך מאוד את הרב גלזר, הוא ת"ח, ומזכה הרבים גדול.
שהייתי בחור הייתי מדבר אתו הרבה, ולפעמים נוסע אתו לכמה מקומות, והייתי מדבר אתו בלימוד (גמ' הלכה), הוא היה מונח.מנין לך שהוא ת''ח?
ת''ח זה יהודי
שיודע רוב התלמוד מדעתו, ויודע לישא וליתן. וגם בכל זמן פנוי לומד.
אם אדם שיודע ע"פ ש"ס ושו"ע (ועכ"פ רובו ככולו) הוא ת"ח, אז הרב גלזר ת"ח. בדוק.מנין לך שהוא ת''ח?
ת''ח זה יהודי
שיודע רוב התלמוד מדעתו, ויודע לישא וליתן. וגם בכל זמן פנוי לומד.
האם יש לברך עליו ברוך שחלק?אם אדם שיודע ע"פ ש"ס ושו"ע (ועכ"פ רובו ככולו) הוא ת"ח, אז הרב גלזר ת"ח. בדוק.
זו בדיוק הנקודה, כשאנו רואים כ"ק אנחנו לוקחים זאת בערבון מוגבל, ומבינים שכך זה שפת הציבור ההוא, וכאשר משתמשים בזה בציבור שלנו, זה הורס את כל ההגדרות, בפרט שזה בנוסף ל"מרן רבינו", והופך את התואר למגוחך, ומשפיל את גדולי ישראל האמיתיים. בינה זאת!נ.ב. התואר כ"ק מרן שמור גם לאנשים שיתכן שצריכים עזרה בהבדלה בין רש"י לתוס', אבל עדין עליהם זה יותר טבעי מאשר על הרב גלזר, מה לעשות....
אוי לנו שעל אדם שיודע ש"ס ושו"ע כבר רוצים לברך שחלק,האם יש לברך עליו ברוך שחלק?
כ"ק מרן רבינו
כמובן שהוא צחק
ודאי שיש לו ידע יפה בש"ס ובשו"ע
ויודע לישא וליתן
כחלק מניסיון ליצר אוירה ומיתוג חייבים גם להגזים
ולפחות יש בציבור שלנו בעלי דעת שיודעים לסנן ולהבין מי מטורגט ומריץ את עצמו
לא מדוייק, הנה שלוש דוגמאות על קצה המזלג
לא מדוייק, הנה שלוש דוגמאות על קצה המזלג
את עצמו או את שם ספרו?ישנו עוד רב ידוע שמדבר על עצמו בדרשותיו, ומזכיר את שמו עשרות פעמים לאורך הדרשה. כמובן שהכל בצחוק, וכמובן שמאחרי הצחוק מסתתר משהו.