מחשבות טובות
חבר קבוע
ואתנח בה סימן. מוסיף מחול על הקודש ושבק חיים יוסף מכאובבא לומר ששמועותיו של החכם הנז' מחולון בענינים אלו צריכה תלמוד,
ואתנח בה סימן. מוסיף מחול על הקודש ושבק חיים יוסף מכאובבא לומר ששמועותיו של החכם הנז' מחולון בענינים אלו צריכה תלמוד,
זה לא הרב מיכאל בוחבוט שליט"א?וכל האמור פירכא על מש"כ מכובדנו הנעלה ראש בית מדרשנו הגאון רבי אליהו בחבוט שליט"א
בבקשה תרחיב. נשמח לשמוע ולהחכים.מי שהכיר את רבינו הגדול זצ"ל באורחותיו האישיות, יודע עד כמה הוא היה קדוש וטהור בצורה שאין הדעת יכולה להכיל, ממש כרבי הקדוש בשעתו, ואולי בהזדמנות ארחיב בזה אי"ה.
אם אני כותב 'ראש בית מדרשנו' מסתמא אני יודע על מי אני מדבר...זה לא הרב מיכאל בוחבוט שליט"א?
(לגופו של ענין, אני גם לא חושב שבצניעות מרן החמיר יותר והכל היה לפי כללי הפסיקה שלו)
התכוונתי שהבאת ציטוט של הרב מיכאל בוחבוט שליט"א.אם אני כותב 'ראש בית מדרשנו' מסתמא אני יודע על מי אני מדבר...
אחיו רבי מיכאל, סגר כעת ישיבה קטנה ונעשה ראש סניף צפת...
כן היה אפשר לטעות, ולכן גם על זה תקף משפטי האמור, כי אנא (גימטרייה אליהו) עניא (גימטרייה קלא) ידענא על מה מדברנא.התכוונתי שהבאת ציטוט של הרב מיכאל בוחבוט שליט"א.
מפני כבוד התורה יש דברים שא"א להרחיבבבקשה תרחיב. נשמח לשמוע ולהחכים.
(לגופו של ענין, אני גם לא חושב שבצניעות מרן החמיר יותר והכל היה לפי כללי הפסיקה שלו)
באתרין, תרתי משמע.שמעתי מאחד מתלמידיו של מרן הגרע"י זצוק"ל
דמרגלא בפומיה ש"על צניעות מדברים בצניעות"
דון מינה ואוקי באתרין!
שמעתי מאחד מתלמידיו של מרן הגרע"י זצוק"ל
דמרגלא בפומיה ש"על צניעות מדברים בצניעות"
דון מינה ואוקי באתרין!
לא כתבו שמקורו ממרן הגרע"י כתבו שהיה מרגלא בפומיה, ואכן היה מרגלא בפומיה.המשפט הזה נאמר ע"י הרב צבי יהודה קוק, וזו לא פעם ראשונה שמייחסים להגר"ע דברים שמקורם באחרים.
בבקשה תרחיב. נשמח לשמוע ולהחכים.
הוא נהג שלעולם הוא לא יגלה אפילו את כף הרגל, כדעת מרן השו"ע שאסור לילך יחף כלל, ולכן הקפיד לרכוש נעלי בית חצי מגף שמגיעות עד הקרסול
ובכל הבדיקות לא מצאו כלום, לאחר שא' הרופאים יותר העמיק, הוא מצא שיש לרב פצע פתוח מוגלתי וקשה
זה לא הנקודה בסיפור תמיד יש הוספותצ"ע איך בכל הבדיקות לא מצאו פצע פתוח מוגלתי וקשה.
הסיפור הראשון נכון בעיקרו אמנם ישנם עוד כמה שינויים ואכה"מלא מדובר כאן בתוכחות אלא בסיפורים שנועדו להוסיף הילת קודש להגר"ע יוסף זצ"ל.
ובשלמא אם הסיפור נכון, ישמע חכם ויוסף לקח, אבל אם הסיפור לא נכון, קיימא לן שמשקרים לא מתחזקים, כי לשקר אין רגליים ולבסוף מתפרסמת האמת והחיזוק מתהפך.