מבחני הרבנות לנשים

אם הרבנות מחליטה שנשים לא נבחנות, אז לא יבחנו על אפם וחמתם של הבג"ץ, ואם לא עכשיו אימתי...
נכון,
אני סתם שואל,
אם באמת יקום הרה"ר או מי מטעם הרבנות ויאמר בפה מלא, 'לא בוחנים נשים',
מה יכול להיות? ישלחו לו שוטרים לבית? יסגרו את הרבנות? קנס כספי על אי מי? מה?

אם הרבנות מחליטה שנשים לא נבחנות, אז לא יבחנו על אפם וחמתם של הבג"ץ, ואם לא עכשיו אימתי...
הלוואי שזה היה ככה...
לצערנו זה לא המציאות שאנו חיים בה.

ובעקבות זאת עדיף לא למנוע מעל 10,000 אברכים שרוצים להבחן. (ואיך ששמעתי מסביבתי זה לא נראה שהרבה אברכים הולכים לא להבחן...)

זה מזכיר לי את חוק הגיוס...

בהתחלה דיברו על יעדים של 1000 או 2000 חרדים, ואמרו שאפשר ללכת על זה כי זה כולל את אלו שלמדו בת"ת חרדי ונשרו וכיוצא בהם. כך שהם ימלא את היעדים והמכסות. והיום הם רוצים 50% ויותר.

הרב דוד שליט"א אומר שהן לא יקבלו כושר. מי אמר שהבג"ץ לא יפסוק בשם השוויון לתת גם להן כושר?. מי אמר שהרב הראשי שיבא אחריו לא יתן להם כושר?.

המלחמה צריכה להיות בהתחלה, אם היו נלחמים אז בזמנו שאין שום יעדים לא היינו מגיעים למצב שעוצרים בחורי ישבות, כך גם היום צריכים להילחם ולהעביר חוק ההתגברות שהבג"ץ לא יכול להתערב בכל דבר, ובפרט בענייני דת שהם לא מבינים בזה כלל.

(אגב בכל דבר שנוגעים בו זה מתהפך עלינו, בזמנו היה חוק הלפרט, ח"כ מאגו"י. להעלות את קצבאות הילדים, לאחר שהעלו את הקצבה, לא עברו כה חודשים ולראשונה הורידו את הקצבאות.

אם זה כמו הגיוס אני רגוע...

כפי שכתב הרב @תפארת, לרב דוד אולי יש דרך לגרום לכך שאלו שנבחנות השנה לא יקבלו הסמכה - אבל אין לו דרך בעולם לוודא שזה לא יקרה גם בשנה הבאה, או בעוד 5 שנים, אלא אם כן הוא חבר באיזו קונספירציה סודית המנהלת את העולם. וכדי שלא להיות כצפרדע המתבשלת במים, סבורים רבנים רבים שיש לעצור זאת עכשיו.
כמובן שיש גם צד שני - הנזק שיגרם לאלפי הנבחנים, ובלי ספק זכותו להחליט ששיקול זה מכריע יותר - אבל בנקל ניתן להבין מדוע הרבנים האחרים אינם מקבלים את דברי ההרגעה שלו.

אגב בקו"ם הרבנות הראשית
אנשי ירושלים הישנה ובראשם רי‘‘ח זוננפלד עשו יום תענית

במהלך הקמת הרבנות הראשית דרשו נציגות 3 עורכי דינים חילונים שתפקח על הרבנות
הרב קוק אמר אם כך הרב זוננפלד צדק
והיכה במקלו על השולחן

ואז הגיעו לפשרה שיהיה 3 עורכי דין חילוניים שומרי מצוות

היה ד‘‘ר עליאש
שהיה יר‘‘ש

ולעומתו טענו רי‘‘ח זוננפלד שיבא ותחלפו הממנים והאחראים לחילונים ועל דעת כן הראי‘‘ה קוק היה פוסל הרבנות הראשית לגמרי

לעת כזו לדעתי הרב קוק היה שובר את המקל לגמרי...
ואת כל הברית

בהתחלה דיברו על יעדים של 1000 או 2000 חרדים, ואמרו שאפשר ללכת על זה כי זה כולל את אלו שלמדו בת"ת חרדי ונשרו וכיוצא בהם. כך שהם ימלא את היעדים והמכסות. והיום הם רוצים 50% ויותר.

הרב דוד שליט"א אומר שהן לא יקבלו כושר. מי אמר שהבג"ץ לא יפסוק בשם השוויון לתת גם להן כושר?. מי אמר שהרב הראשי שיבא אחריו לא יתן להם כושר?.

המלחמה צריכה להיות בהתחלה, אם היו נלחמים אז בזמנו שאין שום יעדים לא היינו מגיעים למצב שעוצרים בחורי ישבות, כך גם היום צריכים להילחם ולהעביר חוק ההתגברות שהבג"ץ לא יכול להתערב בכל דבר, ובפרט בענייני דת שהם לא מבינים בזה כלל.

(אגב בכל דבר שנוגעים בו זה מתהפך עלינו, בזמנו היה חוק הלפרט, ח"כ מאגו"י. להעלות את קצבאות הילדים, לאחר שהעלו את הקצבה, לא עברו כה חודשים ולראשונה הורידו את הקצבאות.

נכון,
אני סתם שואל,
אם באמת יקום הרה"ר או מי מטעם הרבנות ויאמר בפה מלא, 'לא בוחנים נשים',
מה יכול להיות? ישלחו לו שוטרים לבית? יסגרו את הרבנות? קנס כספי על אי מי? מה?

לא יקרה כלום,
פשוט ימשיך להיות מה שהיה עד עכשיו,
שלא היה כלום.
לא בחנו ואלפים נתקעו.

זה לא בהכרח חכמה גדולה לשבור את הכלים.

רוצים קנאות ? צריך לדעת אם אפשר לעמוד בזה. (וה"ה לחוק הגיוס).

א"א לקחת תקציבים, להשתתף בבחירות, לקחת תיקים, לשלוח נבחנים לשם (ולקחת משרות - החל ברבנים ראשיים, וכלה בחברי ועדות).
ובבוא היום להיות קנאי. זה לא עובד ככה.
אם אתה קנאי, אתה צריך להיות קנאי תמיד. ואם לא, אז אתה פשוט לא קנאי.
ועכ"פ אי אפשר לבוא בתביעה לרב הראשי, אחרי שהתפשרו הרבה הרבה עוד קודם לפניו באלף ואחד דברים (לא אנקוב בדוגמאות, כי ההנהלה מוחקת אותם), אבל כמו שאמרתי למעלה, א"א להיות גיבור על הגב של אותם אברכים מסכנים שקרעו את עצמם ימים ולילות וטחנו חומר, והיום להגיד להם "אל תבחנו".

לעת עתה, מידיעה, כמות הנבחנים זהה לחלוטין לפעמים הקודמות.

לא נראה שיש מישהו שהחליט לא להיבחן בגלל מכתב כזה או אחר.

לעת עתה, מידיעה, כמות הנבחנים זהה לחלוטין לפעמים הקודמות.

לא נראה שיש מישהו שהחליט לא להיבחן בגלל מכתב כזה או אחר.

אחרי שלמדו כבר, ודאי שילכו להיבחן.
השאלה במידה ויהיה קול קורא חזק מכאן ולהבא.
מה יהיה אז (וצריך לקחת בחשבון שעדיין עוד מוקדם לברר את הנושא, כי אברך שלמד שנתיים חו"מ ח"א, לא יבטל את השנה השלישית רק בגלל קול קורא כזה או אחר, הוא ימשיך, ובבוא היום מסתמא גם יבחן).
המבדק יהיה האם ראשי הכוללים שמדריכים ודוחפים ללמוד ולהיבחן יתחילו לדחוף אחרת. (וכן אברכים שלומדים זאת באופן עצמאי).

מי נלחם מהתחלה ומי לא ?
לגבי הגיוס היה את הרב שטיינמן שלקח אחריות ואכן בחייו לא הצליחו כלום.

ר' שמואל חשש מתגבורת.

ומכיון שאיננו עצניקים עושים גז''ש לכל התערבות ברגל גסה של השלטונות
ואומרים נמשיך לסחוב

אני לא מקבל את ההיקש המשונה הזה

גם בנושא הראשון האו דבר דק הצריך שיקול דעת

וכל סוגיא צריך לברר לגופה.

ור' שריאל אינו עצניק וכל מי שחתם

וגם ר' אביגדור נבנצאל

וכל שכן לא ר' דב ליאור ור' צבי טאו

הערבוב הזה בין הסוגיות

בין ליגוע בשרש הענין במקומי כאן

עם סיסמאות עצניק וכדו' לא מובילות את הדיון למיצוי הענין האמיתי ובירורו

זו דעתי

כמובן שאפשר לברר

אני אישית הייתי קרוב מאד לרב שטיינמן ומתייעץ איתו בחייו בהמון דברים, אבל זה לא קשור בכלל לעשות כאלה היקשים

צריך לברר נושא מיסודו וממהותו.

לגבי הגיוס היה את הרב שטיינמן שלקח אחריות ואכן בחייו לא הצליח כלום.

ר' שמואל חשש מתגבורת.

ומכיון שאיננו עצניקים עושים גז''ש לכל התערבות ברגל גסה של השלטונות
ואומרים נמשיך לסחוב

אני לא מקבל את ההיקש המשונה הזה

גם בנושא הראשון האו דבר דק הצריך שיקול דעת

וכל סוגיא צריך לברר לגופה.

ור' שריאל אינו עצניק וכל מי שחתם

וגם ר' אביגדור נבנצאל

וכל שכן לא ר' דב ליאור ור' צביא טאו

הערבוב הזה בין הסוגיות

זו דעתי

כמובן שאפשר לברר

אני אישית הייתי קרוב מאד לרב שטיינמן ומייעץ איתו בחייו בהמון דברים, אבל זה לא קשור בכלל לעשות כאלה היקשים

צריך לברר נושא מיסודו וממהותו.

לא נכנסתי ל"מי צדק ומי לא".
אלא, מי נלחם ומי לא ?
הוי אומר העצניקי"ם נלחמו ותו לא.

לא נכנסתי ל"מי צדק ומי לא".
גם אני לא נכנסתי לשאלה מי צדק ומי לא לגבי הגיוס.
אלא, מי נלחם ומי לא ?
הוי אומר העצניקי"ם נלחמו ותו לא.
בענין הגיוס.

כל הודעתי על ההקשר כאילו כל נושא לא צריך להלחם
ומי שנלחם 'עצני'ק'.
זה לא קשור.

ואגב
אחרי שנפטר החזון איש
אמר הרב מבריסק

החזון איש יכל לתת לעץ לגדול

ואז כשרצה היה עוקר אותו

אני אין לי הכח כמוהו לעקור עץ שכבר גדל...

אני תופס את העץ כשהוא מגיח ומצמיח שרשים ועוקר אותו מיד.

ודי בזה.

גם אני לא נכנסתי לשאלה מי צדק ומי לא לגבי הגיוס.

בענין הגיוס.

כל הודעתי על ההקשר כאילו כל נושא לא צריך להלחם
ומי שנלחם 'עצני'ק'.
זה לא קשור.

הרעיון הוא, שיש אנשים שמפחדים להילחם, ויש אנשים שלא.
מי המפחדים ומי הלא מפחדים ? (בד"כ העצניקי"ם הם הלא מפחדים).
לא ללכת להיבחן, זו לא מלחמה, זה סוג של לדפוק את אגד.
אבל כשמדברים על "להילחם מההתחלה", זו לשון עצנקית ולא הלשון האחרת.

הרעיון הוא, שיש אנשים שמפחדים להילחם, ויש אנשים שלא.
מי המפחדים ומי הלא מפחדים ? (בד"כ העצניקי"ם הם הלא מפחדים).
לא ללכת להיבחן, זו לא מלחמה, זה סוג של לדפוק את אגד.
אבל כשמדברים על "להילחם מההתחלה", זו לשון עצנקית ולא הלשון האחרת.
ר' שריאל אינו עצניק וכל מי שחתם
וגם ר' אביגדור נבנצאל
וכל שכן לא ר' דב ליאור ור' צבי טאו
הערבוב הזה בין הסוגיות
זו דעתי

הוא אשר אמרתי,
הלשון "להילחם מההתחלה" זו הלשון של ר"ש.
ו"לא להיבחן" אינה מלחמה. (אלא סתם סוג של "גול עצמי").

יש פיתרון די פשוט לבעיה לשחרר את הרבנות מעול המבחנים לגופים חיצוניים שהרבנות תכיר בהם כגוף בוחן עם רף מסויים של שאלות ורמה ו וכו', והחרדים ילכו לגוף שלא בוחן נשים וארגונים אחרים יקימו בחינות לנשים

אני הקטן משער בזהירות שבג"ץ אכן יפסוק לתת להן כושר, ואז אולי תהיה מלחמה ואולי יגיעו בסופה לפשרה, כי אם החרדים והדתיים ישברו את הכלים אז כבר לא יהיה להם עניין להיות רבניות במוסד שאפילו חובשי הכיפות הסרוגות כבר לא יכירו בו.
אבל מה שכתב כבודו שהמלחמה היתה צריכה להיות בהתחלה זה ממש לא נכון, כי פשוט מאוד זה לא היה עוזר, בשלב ההוא לבג"ץ לא היה מה להפסיד מההמתנה, חוץ מזה שאברכים יקרים משלנו ממתינים וממתינים, מה אכפת לו לבג"ץ ? מה הוא מפסיד מזה שעובר זמן ואין מבחנים לאף אחד ?
[אגב כנ"ל גם בגיוס, הרועצת המשפטית והבג"ץ לא היו מפסידים כלום משבירת כלים שלנו בשלב הראשוני, רק היו מגבירים את המעצרים כמו שבאמת עשו אחרי שלא היה חוק ועדיין אין חוק].
אם כבר צריך ללכת לקום המדינה וכמו שהזכיר כאן בחכמתו הגאון הרב @כהנא דמסייע ששם היה צריך להתרחק בכל הכוח מהמוסד הזה ומהעומדים בראשו, ולהשאיר את תפקיד הראשון לציון כפי שהיה נבחר קודם, ולא שתלמידי חכמים מכובדים ירוצו אחרי רון חולדאי וחברות כנסת מישראל ביתנו לבקש תמיכה בצורה עלובה שבעלובות, ואותם רשעים יקבעו עבור בני התורה היקרים שלנו מי הוא גדול הדור, שבסוף למרבה החרפה זה המצב, ואם אז היו חכמי הספרדים נמנעים מזה בכל עוד ותעצומות לא היינו היום במצב הזה.
כי אם כך היה - בתי הדין הפרטיים היו הרבה יותר חזקים, ואין לי ספק שגם היו עושים גיטין וגירות וכשרות, ולא היה שייך שיהיה למוסד הזה מונופול בתחומים אלה, אם רוב שומרי המצוות לא היו מכירים בו, וממילא אברך שהיה לומד כמה שנים היה הולך לרבנים שנבחרו על ידי רבנים לקבל סמיכה, או לעשות בחינה, ואף בג"ץ לא היה יכול לדחוף נשים למוסד פרטי.

יש פיתרון די פשוט לבעיה לשחרר את הרבנות מעול המבחנים לגופים חיצוניים שהרבנות תכיר בהם כגוף בוחן עם רף מסויים של שאלות ורמה ו וכו', והחרדים ילכו לגוף שלא בוחן נשים וארגונים אחרים יקימו בחינות לנשים
ממה נפשך, אם יוצאים מנקודת הנחה שבג"ץ לא יחייב לתת להם כושר, א"כ מה הבעיה במצב הנוכחי, שיבחנו ולא יקבלו כושר.
ואם חוששים מזה שיבוא רב ראשי חדש ויתן להם כושר, או שבג"ץ יחייב את הרבנים הנוכחיים לתת כושר, א"כ גם אם המבחנים יצאו לגופים חיצוניים סוף סוף יהיו מחויבים הרבנים הראשיים לתת להם כושר

אבל החרדים לא מעיזים,
לכן א"א לצפות דוקא מר' דוד לעשות זאת.
אחרי שהרב דוד דיבר על השופטים שהם חצופים ומתנהגים בהפקרות (בענין ההפגנות נגד הנחיות פיקוד העורף) ושהוא ילחם בהם. דוקא ממנו יש תקוה שילחם בהם בעניין בחינות נשים ושלא יכנעו להם ח"ו.

אחרי שהרב דוד דיבר על השופטים שהם חצופים ומתנהגים בהפקרות (בענין ההפגנות נגד הנחיות פיקוד העורף) ושהוא ילחם בהם. דוקא ממנו יש תקוה שילחם בהם בעניין בחינות נשים ושלא יכנעו להם ח"ו.

לדבר כולם מדברים,
השאלה מה למעיישה.

ראשי תחתית