לומד בית המדרש
חבר חדש
לקראת יום הילולא של האי גברא חסידא קדישא
אשמח לדעת היכן מתקיימות הילולות ואזכרות לצדיק הנ"ל
אשמח לדעת היכן מתקיימות הילולות ואזכרות לצדיק הנ"ל
מדהים לראות שיהדות איראן הוציאה מתוכה בקושי צדיק אחד מפורסם בכל במשך שנות הגלות, וגם הוא יחסית מאוחר, לפני כ200 שנה. יש עוד כמה רבנים / דיינים שלא מפורסמים.
גם הרב אור שרגא עצמו לא הותיר אחריו כתבים כלשהם, למעט שתי אגרות שאינן עוסקות בד"ת (אך ניכר שהכותב הוא ת"ח). כל מה שנותר ממנו הוא סיפורי מעשיות שנקשרו אליו, בהנחה שהם נכונים...
מרוקו, לדוגמא, הוציאה מתוכה מאות רבנים מפורסמים, חלקם גדולי האומה כמו הרי"ף והרמב"ם.
גם בנושא הפיוט והשירה - למרוקו פולקלור עשיר ומגוון של פיוטים ומשוררים (אנדלוסית / שעבית / דז'ירית / בקשות), גם טעמי המקרא לקריאת התורה / להפטרה / למגילות השונות / לתהילים, כאשר מנגד ליהדות פרס יש יללה אחת שהיא משותפת לכל ענין, מגילת איכה ומגילת אסתר נשמעות אותו דבר.
במחילה אבל אתה בא להראות את עליונותם של רבני מרוקו מול רבני איראן?!?!
מה זה כאן, תחרות נושאת פרסים?!?!
והאם סיפורי המעשיות של יוצאי מרוקו - ברור לך שהם נכונים?!?!
מאיפה בא הזלזול העמוק הזה "יללה אחת משותפת"?!?!
תוך כדי קריאה באו לי שניים לראש, אחד זצ"ל ואחד שליט"א, שאם אני לא טועה הם פרסיים (איראן):מדהים לראות שיהדות איראן הוציאה מתוכה בקושי צדיק אחד מפורסם בכל במשך שנות הגלות, וגם הוא יחסית מאוחר, לפני כ200 שנה. יש עוד כמה רבנים / דיינים שלא מפורסמים.
גם הרב אור שרגא עצמו לא הותיר אחריו כתבים כלשהם, למעט שתי אגרות שאינן עוסקות בד"ת (אך ניכר שהכותב הוא ת"ח). כל מה שנותר ממנו הוא סיפורי מעשיות שנקשרו אליו, בהנחה שהם נכונים...
מרוקו, לדוגמא, הוציאה מתוכה מאות רבנים מפורסמים, חלקם גדולי האומה כמו הרי"ף והרמב"ם.
גם בנושא הפיוט והשירה - למרוקו פולקלור עשיר ומגוון של פיוטים ומשוררים (אנדלוסית / שעבית / דז'ירית / בקשות), גם טעמי המקרא לקריאת התורה / להפטרה / למגילות השונות / לתהילים, כאשר מנגד ליהדות פרס יש יללה אחת שהיא משותפת לכל ענין, מגילת איכה ומגילת אסתר נשמעות אותו דבר.
הבליםכמו שכמעט אין בידינו מידע על גדולי מרוקו בשנים שבין הרי"ף והרמב"ם לאור החיים הק' [שזה לכל הפחות כ-500 שנה],
כמו שכמעט אין בידינו מידע על גדולי מרוקו בשנים שבין הרי"ף והרמב"ם לאור החיים הק' [שזה לכל הפחות כ-500 שנה],
אוצר החכמה
tablet.otzar.org
בספר הנ"ל יש מאמר תורני של הרב אור שרגאלהבדיל מקודמי, אני לא מפריח דברים לאוויר לפני שבדקתי אותם, ולכן עיינתי בספר הזה לפני שכתבתי מה שכתבתי (שהרב אור שרגא היה הרב המפורסם היחיד, ויש עוד בודדים שלא מפורסמים).
ידוע לך על ד"ת מהםלמרות ההדגשה "כמעט", מדובר בבדיחה.
על קצה המזלג, רק מאלה המופיעים בהמכלול:
רבי חיים בן עטר הזקן (רבו של האור החיים), רבי אברהם בן זמרה, רבי יצחק דלויה, רבי דוד ומשה, רבי שמואל חאגיז, רבי ישראל יעקב חאגיז, רבי יהודה בן חנין, רבי יהודה כלץ הראשון, השני, השלישי, רבי שלמה כלץ, רבי משה כלץ, רבי אברהם סבע, רבי שאול סירירו, רבי משה בן מיימון אלבז, רבי ישעיה בקיש, רבי יוסף בן עמראן...
בספר הנ"ל יש מאמר תורני של הרב אור שרגא
מאמר יפה שווה קריאה להבין את הסגנון
אני צריך להסביר מי היה מולא אור שרגא שכיהן כרבה של העיר יזד מלפני 250 שנה לפחות?אני צריך להסביר מי היה בבא חאקי שכיהן כרבה של רמלה
מנין שפרצה השואה?מנין שהיה רבה של יזד?
שכ"ש שצריך לכבד אותם ולהוקיר אותם אפילו שזה מעדה אחרת שלא יודעת לעשות רוח וצלצולים (והילולות....)מה שאין כן דמות מלפני 250 שנה
מנין שפרצה השואה?
הייתה שם?
שכ"ש שצריך לכבד אותם ולהוקיר אותם אפילו שזה מעדה אחרת שלא יודעת לעשות רוח וצלצולים (והילולות....)
שלום וכל טוב
כמה גרגירים יש בידך מהבבא חאקי ומהבבא סאליואף ממנו אין זכר בכתובים למעט שני גרגירים.
לגופו של ענין - אכן לא ידוע כ"כ על גדולי תורה מפורסמים שחיו שם, והדבר אומר דרשני.הכסיל היחיד הוא אתה, כי מעולם לא טענתי טענות מביכות שכאלה אלא כתבתי דברים פשוטים, דמותו לא נודעת לנו אלא מסיפורי עם, אין אפילו ראיה שהיה רב ביזד ולא אחד הת"ח שבעיר, ולא נותרו ממנו אלא שני גרגירים שמהם ניכר שהיה ת"ח.
גם עדות ומסורת שעברה ברב קהילה קדושה, די בה כדי להעיד על גדולתו