באנר תרומה

עניית אמן על שיעור מוקלט

נראה לך הגיוני שמליון ומאתיים איש יענו ביחד מייד שהחזן סיים???

(רק לתאר לך כמש"כ תראה תמונות אוויר של ההלויה של מרן זצוק"ל שהיו בה פחות ממליון, ותבין כמה זה לא הגיוני...)

כן, זה הגיוני.
אין שום בעייה לאמן 71 איש להניף סודר בב"א.
ומשם ואילך, זה כבר ענין של מציאות. (גם מאה איש לא יכולים לענות ברגע אחד, אבל ההבדל הוא בחצאי שניות או רבעי שניות, וכל זה בכלל "אותו הזמן" כמו שכתבתי).
גם אחרת היה שם בלאגן גדול, (71 איש מניפים סודרים זה אחר זה, יוצא שהש"ץ כבר באמצע ברך עלינו וההם שם עונים אמן על רפאנו), ולפי זה כל מהלך התפילה היה אמור להיות שם הד של בליל עניית אמן וברכו (את החזן לא שומעים, אבל רבבות אנשים שצועקים אמן שומעים גם שומעים).
לא מסתבר שהיתה שם כזו אנדרלמוסיא.
כמו"כ לא מסתבר היה ממתין עד שכל המהומה תשכח, כי אז התפילה היתה מתארכת פי 4 מהזמן הרגיל, (תאר לך כמה זמן היה לוקח רק קדיש אחד).
ויותר פשוט, שהחזן היה ממתין רגע או שנים, וכולם עונים אמן כמעט בבת אחת ובקול אחד (וזהו באמת כבוד של ישראל), וממשיכים.

אין שום בעייה לאמן 71 איש להניף סודר בב"א.
אתה מסכים שהשבעים ואחד האלה לא ליד החזן כי א"כ היה מספיק אחד...
הם פזורים ברחבי מקומות ובבמות גבוהות ורואים אחד מהשני.

אם ניקח את הזמן הכי מועט אין סיכוי שזה היה פחות מ20 שניות, ולא יודע אם יש הבדל בין 20 שניות לדקה.
(בפרט שברדיו אתה ממש שומע, אמנם לא את קולו ממש)

אתה מסכים שהשבעים ואחד האלה לא ליד החזן כי א"כ היה מספיק אחד...
הם פזורים ברחבי מקומות ובבמות גבוהות ורואים אחד מהשני.

ממש לא, הם היו על הבימה בעיגול.

אם ניקח את הזמן הכי מועט אין סיכוי שזה היה פחות מ20 שניות, ולא יודע אם יש הבדל בין 20 שניות לדקה.
(בפרט שברדיו אתה ממש שומע, אמנם לא את קולו ממש)

אם על כפלים כיוצאי מצרים אמרו שזו גוזמא, על דבריך אני אומר שזו גוזמא גדולה ביותר.

כבר אמרתי, איני רואה טעם לנהל ויכוח כזה.
נראה לי שזה תלוי בתפיסת עולם של הלומד בייחס לפסקיו של כבוד הרב יצחק.

ממש לא, הם היו על הבימה בעיגול.
ואיך מישהו במרחק של מליון ומאתיים אנשים היה רואה אותם?
מי אמר לך שהם היו אחד ליד השני?
נראה לי שזה תלוי בתפיסת עולם של הלומד בייחס לפסקיו של כבוד הרב יצחק.
וכבר כתבתי כמה פעמים בפורום כאן שיש כמה וכמה הלכות שאני לא הולך כמרן שליט"א, ויש לי עליו כמה וכמה קושיות.
לכל פוסק באשר הוא יש לי כבוד.

ואיך מישהו במרחק של מליון ומאתיים אנשים היה רואה אותם?
מי אמר לך שהם היו אחד ליד השני?
אם ככה, אז כבר אמרתי שהתפילה היתה בליל של קולות וצעקות.
או שהיתה אורכת שעות רבות. לא מסתבר!!!
וגם, שלפי זה לא צריך סודר ולא כלום.
כשישמעו בקתדרה האחת את ההד של שאגות של ה"אמן" של הקתדרה הקודמת, יענו גם הם, וכך מקתדרה לקתדרה.
אין שום ענין בסודרים. (או שיענו אמן סתם, ובלא"ה זה יצלוף לאיזו ברכה שהיא כי תמיד תהיה איזו ברכה קודמת. והברכה הראשונה תהיה על ה"אמן" של התפילה של אתמול דמאי שנא, וכו' וכו').

וכבר כתבתי כמה פעמים בפורום כאן שיש כמה וכמה הלכות שאני לא הולך כמרן שליט"א, ויש לי עליו כמה וכמה קושיות.
לכל פוסק באשר הוא יש לי כבוד.
גם לי, (כל עוד והוא לא מזלזל בי וברבותי...)

ראשי תחתית