תגיד ממי ש"קיבלת" שאין עניין לכסות על האמת שבין כה וכה תתגלה.קיבלתי
סלייסר בשבת העתקה מילה במילה מספר מחשבת השבת.
ילקוט יוסף זה נדפס בתשע"ט, ומחשבת השבת בתשע"ז.הצג קובץ מצורף 15752הצג קובץ מצורף 15753הצג קובץ מצורף 15754
הנה תחילת דבריו:
הצג קובץ מצורף 15755
אני ראיתי זאת מייד בהתחלה.כבר כתב אותו עו"ד שזה שרק לאחר כמה שנים נמצאה הטעות של תכלתא דפלזון, מוכיח כמה "מעיינים" בספרים.
לדעתי העניה הישוב המרווח ביותר, לכולי עלמא,
שחלקים נרחבים מתוך הילקוט יוסף החדשים - נכתבים ע"י אנשים אחרים שהר"י סומך עליהם, או שנותנים לו אח"כ לראות את ההוספות, כולן או חלקן.
זה ההסבר כאן [ונמצא שהמעתיק הוא הגנב, ולא הר"י] וזה ההסבר בתכלא דפזלון, ואולי גם בעוד מקומות.
והנלענ"ד כתבתי, וציי"מ ומי"נ.
וכך גם שמעתי בפירוש מת"ח שאדוק בהר"י, בוגר חזו"ע שדבר ידוע הוא אצל תלמידיו, שיש תלמידים שכותבים עבורו חלקים נרחבים בספריו [והגע בעצמך, שבתקופה הכי עמוסה בחייו - כהונתו ברבנות הראשית, הוציא את היבול הכי משמעותי מבחינתו ומהיכן היה לו זמן לזה? ושוברו בצידו, שזה הזמן שבו עלה לגדולה, ונתרבו תלמידים ומלחכי פינכה, ונמצאו יהודים טובים לעסוק במלאכה זו של כתיבת ספריו, די והותר].
שרואים בוודאות שיש כאן טעות כל שהיא
הנה תחילת דבריו:
הצג קובץ מצורף 15755
בסוף דבריו כותב עכת"ד. ע"ש.
תגיד ממי ש"קיבלת" שאין עניין לכסות על האמת שבין כה וכה תתגלה.
וחוץ מכמה לייקים שתגרוף מכמה ניקים שיעשו לייק בלי אפי' לפתוח את המקור לא יצא מזה כלום.
מה שסיים בסוף הקטע האחרון עכת"ד - זה על הקטע 'והנה העירו' ולא על הספר הנ"ל.
אני כותב את דברי בהסתייגות ובזהירות , כי יתכן שאני טועה
אך מ"מ הקטע האחרון שהעלת שכתב עכת"ד , לא מצאתי בספר הנ"ל [היינו- מחשבת השבת] , ויתכן שמה שכתב עכת"ד כוונתו לקושייא ולמקשן שהביא בשם "והנה העירו" ולא על הספר הנ"ל .
כוונתי לקטע הזה
הצג קובץ מצורף 15762הצג קובץ מצורף 15763
חייב לפרש כל דבר חיובי על הרב יצחק לשלילה.
עורכים וודאי שיש. (פסיקים נקודות וכו')הלא אפילו לעורך זוטר מגיע קרדיט, אז לכותב תוכן? בחלקים נרחבים?
כדרכך בקודש אתה טומן את ראשך בחול וחושב שהרב יצחק עד כדי כך טיפש שהיה "עורך" את הקטעים האלה בלי להבין שזו בדיחה.כדרכך בקודש אתה טומן ראשך בחול וחושב שכולנו טיפשים גמורים.
העתקת קטע כזה (שאינה העתקה בעלמא אלא סידור לקטעים וכו')
בלומדי את ספרי מרן הגרע"י זצוק"ל נתקלתי עשרות פעמים בקטע ארוך שהועתק והרבה פעמים חשבתי שאלו דבריו עד שראיתי בסוף עכ"ל, עכ"ד וכו'.תגובת השולח:
אכן, אין כאן גניבה 'רבתא' כפי שחשבתי בתחלה, אולם מידי גניבה 'זוטא' לא נפיק.
להעתיק קטעים שלמים כולל 'פיסקאות חדשות' שבתוכם יש 'ונראה להוכיח' ו'שמעתי' וכו', שכל הקורא חושב שזה כבר דברים שלו - זו ממש גניבת דעת!
הרי מי שיסתכל היטב יראה שהוא שילב מילות 'עריכה' ושינויים קלים. לא העתיק 'ממש'. אז למה את המילים הנ"ל לא שינה??
מה גם שבסוף הקטע הוא ממש חיבר את דבריו שלו עם דברי בעל הספר שזה ממש הטעיה גמורה
זו התגובה שקיבלתי.בלומדי את ספרי מרן הגרע"י זצוק"ל נתקלתי עשרות פעמים בקטע ארוך שהועתק והרבה פעמים חשבתי שאלו דבריו עד שראיתי בסוף עכ"ל, עכ"ד וכו'.
חשבתי פעם שזו "גניבה"??? בחיים לא...
עורכים וודאי שיש. (פסיקים נקודות וכו')
ובהרבה ספרים לא מביאים להם קרדיט.
כדרכך בקודש אתה טומן את ראשך בחול וחושב שהרב יצחק עד כדי כך טיפש שהיה "עורך" את הקטעים האלה בלי להבין שזו בדיחה.
(אם באמת הקטע היה מועתק מילה במילה עוד היה לך במה להתלות... אבל שערכו את הקטעים האלה... זה כבר מוגזם לכל בר דעת)
לא לתת קרדיט לעורך זה לא "גניבה".בשביל פסיקים ונקודות לא צריך עורכים. אבל מי הם? מה שמותם?
ומה יעזור לך ספרים אחרים שלא נותנים קרדיט?
יש גם גנבים בעולם, אולי תיתלה בהם?
לא הסכמתי עם דבריו כלל וכלל.ולפי הנ"ל בכל מקרה לא מדובר בעורכים, אלא בכותבי "חלקים נרחבים" בילקוט יוסף, ואי ניתנת קרדיט לאנשים כאלה היא פשע גדול פי כמה.
ועדין.אני לא חושב שהוא טיפש, ולא אומר ולא רומז. אני רק לא נותן לך לעוות את המציאות. זו המציאות, שהוא כתב את כל ספריו, ואיתה אתה צריך להתמודד
יש כמה מקומות שהעתיק קטעים ארוכים.הרב עובדיה מעולם לא העתיק כאלו קטעים ארוכים
כך צורת הספר של הילקו"י בניגוד לחזו"ע.עם פסקאות חדשות,
יש גם כמה דוגמאות כעין אלה שאני זוכר שבלבלו אותי.עם ביטויים כמו 'שמעתי', ונראה' וכדומה,
וכן כאן.ועל כולם הוא אכן הקפיד לכתוב בסוף 'עכ"ל'.
לא לתת קרדיט לעורך זה לא "גניבה".
הבדיחה זה אנחנו הקוראים. במקום שיעמוד ויענה תשובות בקולו מדפיס לנו מדבקות...כדרכך בקודש אתה טומן את ראשך בחול וחושב שהרב יצחק עד כדי כך טיפש שהיה "עורך" את הקטעים האלה בלי להבין שזו בדיחה.
בלומדי את ספרי מרן הגרע"י זצוק"ל נתקלתי עשרות פעמים בקטע ארוך שהועתק והרבה פעמים חשבתי שאלו דבריו עד שראיתי בסוף עכ"ל, עכ"ד וכו'.
לא לא.וכן כאן.
תגובת השולח:
מה שסיים בסוף הקטע האחרון עכת"ד - זה על הקטע 'והנה העירו' ולא על הספר הנ"ל.
כמובן שהתשובה הפשוטה שפשוט 'נשכח בטעות סופר' לכתוב 'עכת"ד'.
כפי שנשכח ממנו עוד פעמים רבות.
אולם לפי הכלל התלמודי בתלת זמני הוי חזקה - כבר אין לומר תירוץ זה.
תמשיך לחיות במחשבות ובאשליות.זה אכן מוגזם, וזו המציאות. חזקה מכל דמיון.
בכלל לא.אם רק עורך ולא הוסיף דבר מדיליה, זו לא גניבה אלא חוסר ישרות
הוא לא חייב לתת לך תשובה איך ולמה זה קרה.הבדיחה זה אנחנו הקוראים. במקום שיעמוד ויענה תשובות בקולו מדפיס לנו מדבקות...
לא היה פה שום השוואה.עצם ההשוואה היא ביזיון ת"ח גדול מאוד.
כן כן.לא לא.
בוודאי שלא. הוא לא חייב כלום, זכותו למלא את ספריו בבדיחות הרשלה אוסטרופולר חופשי חופשי...הוא לא חייב לתת לך תשובה איך ולמה זה קרה
אתה טועה ומטעה בדברים מפורשים כפי שהוכח בהודעות למעלה.כן כן
צודק.נראה לי שענין התכלא כבר מוצה כמה פעמים.
אין אנו יודעים חשבונות שמים.רק אעיר שאמר לי אדם גדול שלדעתו טעות זו היתה משמים, כדי ללמד לקח לתולים דברים בעורכים, שבסוף אף הם יצטרכו להיתלות בזה.
וזו התגובה שקיבלתי.יש כמה מקומות שהעתיק קטעים ארוכים.
כך צורת הספר של הילקו"י בניגוד לחזו"ע.
יש גם כמה דוגמאות כעין אלה שאני זוכר שבלבלו אותי.
לא יודע אם בדיוק אותם מילים, אבל מילים שיכולות לבלבל את הקורא.
וכן כאן.
נכון, אבל אנשים גדולים הרבה פעמים מנסים ללמוד לקח ממה שקורה בעולם, וזה הלקח שהוא ראה לנכון ללמוד.אין אנו יודעים חשבונות שמים.
הרב עובדיה לא התייחס בצורה כזו מזלזלת לרב בן ציון. הוא לא כותב כל פעם שמביא משהו מהאור לציון "כתבו עורכי אור לציון" וכד'. העיר את ההערות שהיו לו עליו, ולימד זכות שאולי זה טעות של העורכים.(ודרך אגב זה לימוד זכות לתלות דברים בעורכים - וכמו שמרן הגרע"י תלה זאת ואותו לא למדו לקח מהשמים...)
זה לא הזלזול.הרב עובדיה לא התייחס בצורה כזו מזלזלת לרב בן ציון. הוא לא כותב כל פעם שמביא משהו מהאור לציון "כתבו עורכי אור לציון" וכד'. העיר את ההערות שהיו לו עליו, ולימד זכות שאולי זה טעות של העורכים.
לא קשור ואיני בא לדון על זה עכשיו.ואגב - כמעט כל ההערות של הרב עובדיה כבר הוברר שהתשובות עליהם הם ברורות [עכ"פ במשנתו של הגרב"צ].
תמשיך לחיות במחשבות ובאשליות
זה בדיוק ההבדל.זה לא הזלזול.
זה עצם זה שתלה את ספריו בעורכים, ואדרבה הוא ה"מייסד" של כך, הרב יצחק בסה"כ המשיך את דעתו.
העברתי כפי שקיבלתי מבלי לבדוק.
בכל אופן
ופתאום היום זה נהיה:אני כעת פתחתי בילקוט יוסף, @שמעון טרבלסי צודק,
אבל האמת שזה מאוד מטעה לכתוב אחרי שלוש עמודים "עכת"ד" ולאחוז ראש שאנחנו עדיין אוחזים בספר פלוני, ולכן במקרים כאלה עושים "עכת"ד ספר פלוני", ולכן זה גרם לנו טעות בזה.
כשהוא כותב דברים של עצמו שיעשה כמה פיסקאות שהוא רוצה, אבל כשמעתיק מאחרים ומטעה את הקורא, זוהי גניבה לכל דבר.