דרופתקי דאורייתא
חבר קבוע
יש פעמים שהגם שיש תירוץ, הקושיא יותר חזקה מהתירוץ, ואתה מוצא את עצמך מהרהר על הקושיא יותר מהתירוץ ה'נפלא'
לא מבין מה אתה רוצה. כל מה שהבאתי זה ממה ששלחו לי. ואתמול הייתי סבור שעכת"ד זה סוף ציטוט, וכעת מתברר שלא היא, וחיבר דברי עצמו עם ההעתקה, והוא מטעה את הקורא וזו גניבת דעת ממש.ופתאום היום זה נהיה:
כבר כתבתי על סיפורי סבתא עלומי שם כגון אלה, שזהו התירוץ הכי מגוחך שאפשר להעלות על הדעת.
והשאלה הראשונה היא, מה שמותם של אותם הכותבים? הכיצד אין אפילו אחד שהעיד על עצמו בריש גלי שהוא מ"כותבי ילקוט יוסף"?
הכיצד אף אחד לא לקח אחריות על המבוכה הנוראה של תכלא דפזלון, ולא אמר "הקלון תלוי בי ולא במו"ר"?
והשאלה השניה היא, כיצד אין אפילו קרדיט מינימלי לאותם כותבים שכתבו "חלקים נרחבים" מילקוט יוסף? אם הרב יצחק לוקח את פרי עמלם וחותם שמו עליהם, זה גרוע יותר מכל הטעויות וההעתקות שנחשפו עד כה!
הלא אפילו לעורך זוטר מגיע קרדיט, אז לכותב תוכן? בחלקים נרחבים?
היתכן לתפוס את החבל בשני קצותיו, להתהדר בעשרות ספרים שכתב הוא לבדו בכבודו ובעצמו, וכאשר נמצאת טעות או העתקה מביכה - לתלות אותה באחרים?
והשאלה השלישית היא - גם אם נניח שאנו מקבלים את כל סיפורי הסבתא והתירוצים המגוחכים, כיצד מחבר ספר הלכה למעשה המשמש כראשון לציון מוציא לאור ספר שלא הגיה אותו בדקדוק?
אלא וודאי שכל התירוצים הבל הבלים, והוא יושב תמיד עם מחשבו האישי ומקליד (או מעתיק) הכל בעשר אצבעותיו מאז ומעולם, וזה ידוע ומפורסם שהכל עושה בעצמו מימים ימימה, וכך העיד תלמידו הקרוב ביותר שהיה צמוד אליו.
וגם אם היה איזה תלמיד שכתב חומר לבקשתו, שישים עינו עליו, בפועל מי שהכניס את הדברים לקובץ של הספר במחשב הוא הרב יצחק יוסף בכבודו ובעצמו, ויד זר לא שלטה מעולם בספריו.
ואותו תלמיד ותיק שאמר לי זאת, אינו חשוד על ללכלך על הרב, והודה לי בזה בפה מלא, שתלמידיו כותבים עבורו חלקים מהספר.
אני אישית מאמין לו מהיכרותי איתו, וזה גם נראה לי המסתבר.
תלמידיו כותבים חלקים בלי שהוא עובר עליהם?ואותו תלמיד ותיק שאמר לי זאת, אינו חשוד על ללכלך על הרב, והודה לי בזה בפה מלא, שתלמידיו כותבים עבורו חלקים מהספר.
אני אישית מאמין לו מהיכרותי איתו, וזה גם נראה לי המסתבר.
ברור שלאור זאת יש פגם בזה שהספר יו"ל בלי ביקורת מספיקה ואפילו מבלי ידיעתו השלימה של הר"י על מה כתוב בספרו...
וגם החפזון הזה להוציא ספר כל שנה - מוליד טעויות, כמ"ש הרב מאזוז על הילקו"י.
בוא נגיד כך: אם אתה באמת היית חושב שהרב בעצמו העתיק את הפזלון מבלי להבין, לא היית מעיין בספרי המחבר הזה לעולם, ואתה כתבת כאן כמה פעמים שאתה משתמש בו וסומך על הוראות מסויימות שלו.
אז, בוא נאמר: הרב יצחק לא סנילי.
עוד פעם תחזרו על אותם מילים.יתכן שיעתיק קטע ולא יהיה מרוכז כלל בקטע אותו הוא מעתיק ומפסק לקטעים.
חוץ מזה לא ראינו שום דבר וא"א בגלל דוגמא אחת לפסול את כל הספרים.כי אם חלו ידיים בספר, וכל תלמיד הכניס בדיחות כאוות נפשו (כמו תכלא דפזלון), בוודאי אי אפשר לסמוך על הספר.
בילקו"י תש"ס
עורך ומשנה מילים ולא שם לב שזו בדיחה...
חוץ מזה לא ראינו שום דבר וא"א בגלל דוגמא אחת לפסול את כל הספרים.
ברור שלאור זאת יש פגם בזה שהספר יו"ל בלי ביקורת מספיקה ואפילו מבלי ידיעתו השלימה של הר"י על מה כתוב בספרו...
תקרא לזה "עריכה מינימלית" או איך שאתה רוצה.ובעריכה מינימלית, בהחלט יתכן בלי שימת לב לתוכן.
מה שראינו זו בדיחה, אבל מה שלא ראינו זה תוכן הלכתי נרחב בכל ספרי ילקוט יוסף, והקורא אינו יודע שהרב יצחק לא חתום על הדברים אלה תלמיד עלום שלאף אחד אין מושג מיהו.
לאותו אחד ש"הכניס" זאת הייתה מטרה מסויימת.ה לא פגם, זו בעיה מהותית שאי אפשר לסמוך על הספר, כי אם מאן דהו כתב בדיחה ללא ידיעתו, ק"ו שעוד כמה כתבו תוכן שאינו נכון להלכה כלל. והקורא צריך לדעת דלאו מר בריה דרבינא חתים עלה
תקרא לזה "עריכה מינימלית" או איך שאתה רוצה.
מציאות שערך ועבר על התוכן ואין מי שיעבור על זה ולא יבין שזו בדיחה.
לאותו אחד ש"הכניס" זאת הייתה מטרה מסויימת.
אתה המזלזל שמדמהו לשוטה שעורך בדיחות ומכניסם לספר.אתה מזלזל ברבך
בוודאי. הוא היה האקר איראני,
יש לך עוד מטפורות...?מלאך חבלה משמים
אתה המזלזל שמדמהו לשוטה שעורך בדיחות ומכניסם לספר.
לא ייחסתי זאת להאקרים או מלאכי חבלה.קצת מביך לייחס הכל להאקרים איראנים.
אף אחד לא התווכח על העובדות.אני מציג את העובדות. אלה העובדות, אתה יכול להתמודד איתם או לטמון ראשך בחול, אבל העובדות לא ישתנו.
אולי תחשוף פעם אחת "מי זה אותו אחד" שהכניס ?לאותו אחד ש"הכניס" זאת הייתה מטרה מסויימת.
בוודאי שהוא אינו חשוד ללכלך, כי בעת הזאת זו סנגוריה גדולה
תלמידיו כותבים חלקים בלי שהוא עובר עליהם?
אולי כותבים/עוזרים בחלקים מסויימים אבל מי שאמר שלא עובר עליהם?
כפי שנוכחנו לראות רק בחודשיים האחרונים.
שמעתי זאת ממנו לפחות לפני 3-4 שנים כששאלתי אותו על כך, ולא לאור שום פרשיה מיוחדת.
אולי תחשוף פעם אחת "מי זה אותו אחד" שהכניס ?
לא סתם הגבתי לועדיין לא מצאו פראייר שיסכים לקחת זאת על עצמו. אולי בעתיד.
לא הוא כתב, אבל תלמידיו פרסמו כאן ובעיקר בפורום השני שהכל בניגוד לרצונו והוא מתנגד וכו'.היכן הוא כתב או אמר שהמכתבים נכתבו ע"י תלמידיו נגד רצונו, ואיזה מין "תלמידים" אלה?
באשכול אחר הוא מאמין למה ששלחו לו בפרטי בהקלטה