באנר תרומה

ראש הישיבה הרב שמואל בצלאל שליט"א: "מדוע אין כמעט כוללים של ש"ס בעיון בציבור הספרדי?!"

הגר"ש בצלאל צריך להנהיג. יש לו את כל התכונות הנדרשות. תורה. גדלות. השקפה. מנהיגות. רטוריקה וכריזמה. בפער עצום לעומת שני המנהיגים הקיימים
מי אתה ומה אתה רוצה מאיתנו?

הגר"ש בצלאל צריך להנהיג. יש לו את כל התכונות הנדרשות. תורה. גדלות. השקפה. מנהיגות. רטוריקה וכריזמה. בפער עצום לעומת שני המנהיגים הקיימים
מנהיג צריך להקים ולהפריח - להנהיג, לא להכות ולצעוק גדל...

מאד קשה לשמוע "מנהיגים" ספרדים שמתלוננים
מדוע הספרדים לא מכבדים את גדולי ישראל או שלא
לומדים בעיון קצות וחילוקים, או שאין נכבדות וכו'

אם היית ראש ישיבה עשרות שנים, התנהגת בנכבדות? כיבדת את כל גדולי ישראל ותלמידי החכמים? כיבדת את תלמידך ועמיתך? למדת ולימדת בעיון אמיתי?

אם באמת עשית את זה מדוע לא יצאו מישיבתך וסביבתך מספיק מרביצי תורה וראשי כוללים בעיון ויודעי קצות וחילוקים ואנשים מכבדים ומכובדים?

מדוע רק בישיבות ספרדיות מסוימות כן יצאו כאלה?

כל מילה בסלע!!!
מסתבר משום שנעשה ראש ישיבה בשנתיים האחרונות

אני לא מבין אם צריך גם כוללים שלומדים הלכה בעיון טוב מהגמ' וכו' וכמו שאומר בעצמו....

למה שלא יגדל פה דור של ת"ח אמיתיים שלומדים בעיון נכון אליבא דהילכתא, ויודעים ד' חלקי שו"ע ??????????

אני מאסתי בכמה ראשי ישיבות "ומרביצי תורה" שלא יודעים כי אם 2 דפים ראשנים של כמה מסכתות בש"ס, ודי בזה.

הדוגמא הנפלאה ביותר למנהיג
הוא מרן הגאב"ד החכם זעפראני שליט"א
לא בא מפוליטיקה, קם ועשה, טרח, יגע, עמל, חיבר ספרים חשובים, מכתת רגליו ברחבי תבל, הקים מוסדות נכבדים של תורה
וממילא רווחא שמעתתא, שכולם רואים בו מנהיג, נשאל בכל מקום ויודע.
כאן שאלו אותו פשט בחזון איש, ומיידית ענה בנעימות כאילו ממש עכשיו למד זה.
אשרי הדור שיש אצלו מנהיג כזה!

אני מאסתי בכמה ראשי ישיבות "ומרביצי תורה" שלא יודעים כי אם 2 דפים ראשנים של כמה מסכתות בש"ס, ודי בזה.
לא מכיר כאלה ראשי ישיבות, ואם כן יש כאלה, צריך להוקיע אותם.
ואגב, לי נמאס מרבנים שטחיים שלא מכירים כלום חוץ מ10 סימנים טור בית יוסף הלכות שבת ונידה, וקצת ילקוט יוסף, ומתקראים ''הרה''ג'' ''פוסקים''' תלמידי חכמים, וגם כל מיני דרשני מוסיוף למיניהם שברובם עמי ארצות (לפחות באופן יחסי בהשואה לר''מ בינוני בישיבה קטנה בינונית)

לא מכיר כאלה ראשי ישיבות, ואם כן יש כאלה, צריך להוקיע אותם.
אז אתה לא מכיר ר"י.......
ואגב, לי נמאס מרבנים שטחיים שלא מכירים כלום חוץ מ10 סימנים טור בית יוסף הלכות שבת ונידה, וקצת ילקוט יוסף, ומתקראים ''הרה''ג'' ''פוסקים''' תלמידי חכמים, וגם כל מיני דרשני מוסיוף למיניהם שברובם עמי ארצות (לפחות באופן יחסי בהשואה לר''מ בינוני בישיבה קטנה בינונית)
כנ"ל. לדעתי ההיפך, ופעמים רבות צעירים ספרדים יודעים יותר......

הוא בן 86 להזכירך.
שימש עשרות בשנים את חכם שלום, וגם היה קשור מאוד לרב שך ולעוד גדולים משך עשרות בשנים. שימש ת''ח, ראוי להנהגה.
2 הוא ר"י כמו שכתבו פה.
איני יודע איזה ת"ח שימש, אך כמדומה אינו קשור כ"כ להנהגה אצל בני ספרד !

וכאות דוגמא ראה את אמירתו האומללה על כוללים "בעיון" אצל הספרדים. (בטוחני שמרן הגר"ע יוסף מתגלגל בקברו...)

2 הוא ר"י כמו שכתבו פה
זה מעלה, לא חיסרון.
רק ראשי ישיבות יכולים להנהיג, כי הם מבינים יותר מאשר סתם פוסקי הלכה שלא דרכו בישיבה ולא היו בקשר עם חינוך ובחורים ואברכים כבר עשרות שנים
איני יודע איזה ת"ח שימש, אך כמדומה אינו קשור כ"כ להנהגה אצל בני ספרד !
ברור שזה קשור !
הגרע''י שימש מלא ת''ח: הגר''ע עטייה, הגרצ''פ פראנק, ועוד
וכאות דוגמא ראה את אמירתו האומללה על כוללים "בעיון" אצל הספרדים. (בטוחני שמרן הגר"ע יוסף מתגלגל בקברו...)
מי שחולק על שיטת הרב עובדיה הוא אומלל ? עפ''ל. גם הוא ת''ח אדיר שבקי בכל התורה (גם בד' חלקי שו''ע) שלוקח בכיס הקטן את כל רבני קווי ההלכה ביחד בכל קנה מידה אפשרי.
חוץ מזה ש''מנהיג'' צריך להיות איש של 'מוסר' ו'השקפה' ו'מחשבה', וגם ללמוד 80 שנה הלכה בעיון או ש''ס בעיון, לא יועיל מאומה לענין זה. גם לא כל ראשי ישיבה יכול להנהיג.

ראשי תחתית