יש ידיעה למאן דהוא אם אחד מחברי ברית הקנאים חי עמנו היום?
הרב דוד עדס
הגאב"ד הגרש"י זעפרני שליט"א בלווית הגאון רבי אליהו רפול זצ"ל (צילום: ש.פ.ה).
הצג קובץ מצורף 12962הצג קובץ מצורף 12963הצג קובץ מצורף 12964
בחורים מתחזקיםאשמח להחכים
מה היא ישיבת נוה ארץ
ישיבה לבחורים ישיבת מקובלים?
כיום, לפני שנים הייתה ישיבה קטנה לבני עדות המזרח שלמדו בה הרבה ת"ח מופלגים.בחורים מתחזקים
הישיבה הוקמה לפחת לפני ששים שנהכיום, לפני שנים הייתה ישיבה קטנה לבני עדות המזרח שלמדו בה הרבה ת"ח מופלגים.

defaultdefaultdefault

בתמונות נראה כי השתתפו גם הגאונים הגדולים, רבי בצלאל טולידאנו, רבי נתן זוכובסקי, רבי דוד עדס שליט"אמספד תמרוריםהלווית הגר"א רפול זצוק"ל: "דוד אליהו כאב היית לי, כל המלמד בנו תורה כאילו ילדו" ✦ כותל המזרח
מרנן ורבנן גדולי התורה השתתפו בהלוויתו של האי גברא רבא יקירא הגאון הגדול רבי אליהו רפול זצוק"ל, מחלוצי ומקימי עולם התורה הספרדי בארץ הקודש. אחיינו, מרן הגאב"ד הגרש"י זעפראני שליט"א, הספידו בבכי תמרוריםmizrach.co.il
הלווית הגר"א רפול זצוק"ל: "דוד אליהו כאב היית לי, כל המלמד בנו תורה כאילו ילדו"
מרנן ורבנן גדולי התורה השתתפו בהלוויתו של האי גברא רבא יקירא הגאון הגדול רבי אליהו רפול זצוק"ל, מחלוצי ומקימי עולם התורה הספרדי בארץ הקודש. אחיינו, מרן הגאב"ד הגרש"י זעפראני שליט"א, הספידו בבכי תמרורים
- יעקב מוסקט
- כ״ו במרחשוון תשפ״ו (17/11/2025)
- 18:00
- צילום: ש.פ.ה, כותל המזרח
מרנן ורבנן גדולי התורה השתתפו בהלוויתו של האי גברא רבא יקירא הגאון הגדול רבי אליהו רפול זצוק"ל, ראש ישיבת נווה ארץ, ומגדולי מרביצי התורה בציבורנו.
בהלוויה השתתפו מרנן ורבנן הגאונים הגדולים רבי עמנואל טולידנו שליט"א, רבי שלמה ידידיה זעפראני שליט"א, רבי יהושע ברכץ שליט"א, רבי אפרים כהן שליט"א, רבי בצלאל פנחסי שליט"א, רבי דוד עטיה שליט"א, רבי אליעזר כהנמן שליט"א, רבי חיים פרץ ברמן שליט"א, רבי איתמר גרבוז שליט"א,
אחיינו, מרן הגאב"ד הגרש"י זעפראני שליט"א, הספידו בבכי תמרורים ואמר "אבי אבי רכב ישראל ופרשיו, דוד אליהו כאב היית לי, כל המלמד בנו תורה מעלה עליו הכתוב כאילו ילדו, ואתה לימדת את כולנו תורה ויראה, הלכות והליכות".
בדבריו עמד על מעלותיו העצומות של הנפטר, אשר היה מראשוני חלוצי ומקימי עולם התורה הספרדי, ופעל את הכל מתוך שקיעות בלימוד ועבודת ה'.
ההלוויה יצאה מביתו ברח' הירש 8 לבית החיים שע"י ישיבת פוניבז' בבני ברק, שם נטמן. זכותו תגן עלינו אמן.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
defaultdefaultdefault
![]()
![]()
![]()
![]()
הקובץ הזה יוצא כבר מודפסבמאסף השבוע יש מאמר זכרון על הגאון הגדול זצוק"ל
עוד לא.הקובץ הזה יוצא כבר מודפס
יש לומר, ברית הקנאים לא היתה פדיחה היסטורית, אני לא חושב שזה בושה לדמותו המיוחדת של האיש הזה, ואדרבה, דווקא היזמות הזו, העוז והאומץ ליתפוס את כל מחללי השבת שבירושלים - היא היא שעמדה לו כשבא לחולל את עולם התורה שלנו.לא כל כך נעים, עפעס, בפורום של בני הישיבות, עוד לא נצטנן גופו של יהודי גדול, ממחוללי עולם הישיבות שלנו, וכבר עשר הודעות על חברותו בברית הקנאים ההיא.
זה מתאים לעיתונים שלא יודעים מה לכתוב על יום הכיפורים הקדוש, אז זימן להם הקב"ה את המלחמה וכך יכולים לכתוב על מלחמת יום הכיפורים. מקווה שהציבור הקדוש לא נעלב מהערתי.
מרן רבינו ראש הישיבה שליט"א בהספד להגר"א רפול זצוק"ל
ככלות השבעה בישיבת 'נווה ארץ'
![]()
![]()
מרן רבינו ראש הישיבה שליט"א עם הגר"א רפול זצוק"ל
קרדיט תמונה: ו.
![]()