רבי שלמה ידידיה זעפראני שליט"א • עדכונים מחצרו

אבל מצד שני, צריך לזכור גם מאמר חז"ל "ענוותנותו וכו'".
מרנן ורבנן גדולי ישראל זצ"ל ושליט"א רבים מאוד נלחמו על כל מה שצריך להלחם, ודו"ק.
הרבה שנים אומרים את זה, והרבה שנים טעו גם טעו.
אני לא יוריד את חריפות ההתקפות שלי אפילו במעלה אחת, אבל אני יודע לכבד את מי שאצלו זה לא רק ויכוח הלכתי זה ממש מאבק אישי (מי שיודע מה עוללו לרבינו הגדול, איזה עוולות שאכמ"ל) אם הוא מצליח להתרומם מעל - זה גדלות נפש עצומה.
אני בטוח שעולם התורה לא יפסיד מזה, ההפך, הוא רק ירויח. וגם אני לא מבין למה, וגם אני לא יודע איך - אבל אני יודע שזה מה שיקרה הלאה, כי זה מה שקרה עד היום.

אגב, האשכול העלה את נושא ההנהגה הספרדית ואני אכתוב את גרגר המלח שלי בעניין.
הציבור מסתכל מעבר לגדר, רואה את ההנהגה המאוד חזקה ותקיפה של האשכנזים ורואה בה מודל לחיקוי, בלי להיכנס שלאלה אם מה שקורה שם לא קצת חזק מידי, צריך להבין שזה ממש לא דבר שנבנה ביום, אני לא חושב שר' משה הלל הירש הוא אדם שיש לו כל כך הרבה הערצה ציבורית כדי שהוא יכריע יעלים וימחוק כל זכר למנהיגות אחרת, היה אדם אחד כזה, אולי שניים, והכוונה לרב שך ואולי גם הגראי"ל שטיינמן, לבנות מנהיגות כזו לוקח שנים, ים של הכרעות קטנות, המון המון מקרי הנהגה קטנים, רישום של ישיבה, מקווה שנסגר, בעיית כשרות שצריכה פיתרון והמון הכרעות ציבוריות קטנות וקשות מאוד, אחרי עשרות שנים של הכרעות שאילו ברגע שהיה צורך במנהיגות ציבורית כללי (הקמת דגל התורה אצל הרב שך או פיצול דגל התורה אצל הגראי"ל) לא היה אפילו אדם אחד שהעיז להציע רעיון אחר, ואם היה אדם כזה הציבור עצמו מחק והשמיד את הרלוונטיות שלו באופן מיידי וחד משמעי. (הגר"ד לנדו והגר"ח גריינמן מול הרב שך, והגר"ש אוירבך מול הגראי"ל).
מה שקורה היום עם הגר"ד לנדו, ומה שקרה עם הגריש"א והגר"ג אדלשטיין, אפילו מה שקרה עם הגרח"ק היה פשוט המשך טבעי, הדור איבד מנהיג ולא רצה לחזור אחורה לפירוד ולשבטיות מכוח ההרגל נבחר המועמד הקרוב ביותר לפסגה לשבת עליה, למרות שלא ברור אם הוא היה מצליח לעלות לשם לבד.
אפשר להשוות את זה למלכות דוד, עולה למלכות לאט מאוד, כל ספר שמואל מספר את הסיפור הזה, בתחילת נקבצים אנשים רקים, ואז יונתן ואז גיבורי שאול ואז הוא מולך בחברון ורק אחרי שבע שנות מלכות הוא עולה לירושלים ומולך על האומה כולה, מגבש ומאחד את הממלכה לאחת. שבעים ושלוש שנה אחר כך, כשעם ישראל מואס במלכות דוד הוא לא מעלה על הדעת כבר לשוב לאנרכיה והוא ימליך מן הגורן ומן היקב, לזמרי, למשל, היה הרבה יותר קל לכבוש את המלכות, דוד המלך היה מקנא בו... המנהיג הבא לא זקוק לכריזמה והעוצמה שאיפיינה את המנהיג הראשון, הוא פשוט עולה על גלי ההצלחה של הראשון, המייסד והמאחד.
בציבור הספרדי היה אחד כזה, מרן הגר"ע יוסף, והיו לו גם ממשיכים, אבל הממלכה התקדמה והתפרקה לשבטים שוב, יש מי שינסה להמשיך את השולשלת המקורית, אבל יש לו הרבה יותר התנגדות, מי שינסה להעמיד שולשלת חדשה צריך לאחד ציבור שמעולם לא היה מאוחד, וסבל מהרבה יותר תסביכי נחיתות ותיסבוכים מול הציבור הליטאי - ציבור בני התורה הספרדים. הנהגה כזו לא צומחת ביומיים, גם לא בחמש שנים, זה תהליך ארוך של גיבוש והכרעה שאף אחד לא יכול לנחש איך ומתי זה יגמר

זה תהליך ארוך של גיבוש והכרעה שאף אחד לא יכול לנחש איך ומתי זה יגמר
ביטאת בצורה קולעת פשוט את מה שאני - ואני משוכנע שעוד רבים כמוני - חושבים.
אבל אני חושב שיש נקודה נוספת שראויה לציון, נכון שהתהליך הוא ארוך מחמת כל הסיבות שמנית ועוד שלא מנית, אבל ההתחלה כבר כאן ב"ה.
הרכבת כבר יצאה מהתחנה והיא נוסעת היישר אל היעד!

ביטאת בצורה קולעת פשוט את מה שאני - ואני משוכנע שעוד רבים כמוני - חושבים.
אבל אני חושב שיש נקודה נוספת שראויה לציון, נכון שהתהליך הוא ארוך מחמת כל הסיבות שמנית ועוד שלא מנית, אבל ההתחלה כבר כאן ב"ה.
הרכבת כבר יצאה מהתחנה והיא נוסעת היישר אל היעד!
והמדהים ביותר,
בלי מפלגה,
בלי כספים,
בלי נהג,
ואפי' בלי עוזר,
[ומבלי להשיב לחורפיו דבר],
רק בכח גדולת תורתו וכח אשיותו המרוממת,
ובענוה שאין דומה לה,
מצליח לחולל מהפכה אדירה שטרם נודע כמותה בהיסטוריה המודרנית.

וזו רק ההתחלה כנ"ל בע"ה..
אני דיברתי על המבט הכללי להנהגה של ציבור בני התורה הספרדים גם ביחס למרן רה"י הגר"א סלים שליט"א.

והמדהים ביותר,
בלי מפלגה,
בלי כספים,
בלי נהג,
ואפי' בלי עוזר,
[ומבלי להשיב לחורפיו דבר],
רק בכח גדולת תורתו וכח אשיותו המרוממת,
ובענוה שאין דומה לה,
לא נשכח את איגוד עמלי תורה והיוזם הרב שלמה טוויל שליט"א שבלי זה, לא היה יוצא כל זה לפועל.
בנוסף הציבור הבני תורה התרבה מאד.

נערך לאחרונה:
אמונה וביטחון

מרן הגאב"ד שליט"א בישיבות בין הזמנים המרכזיות בעיר רחובות​

מרן הגאב"ד הגרש"י זעפראני שליט"א במסע בין ישיבות בין הזמנים בעיר רחובות. מרן שליט"א מסר דברי חיזוק ברוח התקופה והחג

מרן הגאב"ד שליט"א במסע חיזוק בישיבות בין הזמנים המרכזיות בעיר רחובות.

בראשית ביקר מרן בכולל בין הזמנים המרכזי "שמחת התורה" ע"ש רבה של רחובות הגאון הרב שמחה קוק זצ"ל בביהמ"ד היכל זרח שם מסר שיעור בגדר מצוות ארבע כוסות וברכותיה וכן בדברי חיזוק לעמלי התורה.

מרן הגאב"ד סיפר ששאלו את מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי זצ"ל כמה צריך ללמוד בבן הזמנים אנא רבי חיים כמו שלומדים בזמן. שאלו אותו אם כן מדוע יש את בין הזמנים ענה רבי חיים שבזמן צריך ללמוד את מה שמחייבת המסגרת ואולם בין הזמנים אפשר ללמוד מה שלבו חפץ והוסיף רבי חיים אף אני למדתי בבין הזמנים מה שלבי חפץ ולמדתי עוד יותר טוב.

לאחר מכן מסר מרן שיעור בישיבת בין הזמנים "דרכי אמונה" ודיבר בענייני הפסח בהלכה ובאגדה ואף נתן מענה לשאלות הציבור והבחורים בברכה בעצה ותושיה וציין בהתפעלות את ההתפתחות המרשימה של העיר רחובות אשר מלאה בתלמידי חכמים בחורים מופלגים שעמלים על תורתם בהתמדה ובשקידה אף בימות בין הזמנים ובירכם שיזכו עוד להוסיף כהנה וכהנה ולהרחיב גבולות הקדושה והתורה בעיר.

%D7%9E%D7%A8%D7%9F-%D7%94%D7%92%D7%90%D7%91%D7%93-%D7%91%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA-1_1024x574.jpg
%D7%9E%D7%A8%D7%9F-%D7%94%D7%92%D7%90%D7%91%D7%93-%D7%91%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA-2_1024x574.jpg
%D7%9E%D7%A8%D7%9F-%D7%94%D7%92%D7%90%D7%91%D7%93-%D7%91%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA-3_1024x574.jpg
%D7%9E%D7%A8%D7%9F-%D7%94%D7%92%D7%90%D7%91%D7%93-%D7%91%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA-4_1024x574.jpg
%D7%9E%D7%A8%D7%9F-%D7%94%D7%92%D7%90%D7%91%D7%93-%D7%91%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA-5_1024x574.jpg
%D7%9E%D7%A8%D7%9F-%D7%94%D7%92%D7%90%D7%91%D7%93-%D7%91%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA-6_574x1024.jpg
%D7%9E%D7%A8%D7%9F-%D7%94%D7%92%D7%90%D7%91%D7%93-%D7%91%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA-7_574x1024.jpg
%D7%9E%D7%A8%D7%9F-%D7%94%D7%92%D7%90%D7%91%D7%93-%D7%91%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA-8_1024x574.jpg
1744121508657.png

מאות אברכים ובני תורה השתתפו בדרשת שבת הגדול מוקדמת בבית הכנסת המרכזי ’קהילת חניכי הישיבות’ גבעת האנטנה בבית וגן בירושלים, שנמסרה ע”י מרן הגאב”ד הגאון הגדול רבי שלמה ידידיה זעפראני שליט”א נשיא קהילות האברכים וגאב”ד עמלי התורה, לאחר השיעור נגש מרן הגאב"ד שליט”א לתיבה ופתח באמירת מזמורי תהילים לרפואה מרן ראש הישיבה רבי יהודה עדס שליט”א
השתתף גם חבר המועצה שמואל מרציאנו.
IMG-20250408-WA0096.jpgIMG-20250408-WA0089.jpg

מי שמכיר את הגרש"י שליט"א יודע שהוא מיוחד ברמה בלתי נתפסת בכל מה שקשור לפרגון ומחמאות. הוא ממש חד בדרא בענין זה (וכמובן שבעוד הרבה ענינים נוספים). הוא יודע להגיד לכל אחד בדיוק מה שמתאים לו, מלבד זה שהוא עניו ויורד לרמה של כל אדם.

מי שמכיר את הגרש"י שליט"א יודע שהוא מיוחד ברמה בלתי נתפסת בכל מה שקשור לפרגון ומחמאות. הוא ממש חד בדרא בענין זה (וכמובן שבעוד הרבה ענינים נוספים). הוא יודע להגיד לכל אחד בדיוק מה שמתאים לו, מלבד זה שהוא עניו ויורד לרמה של כל אדם.
אכן מידותיו הטהורות של הגאב"ד
ידועות לכל מי שבא במיחצתו!
נדיר !

בכל אופן הם כותבים שם תוארים גם אם לא אמרו אותם
ובאמת מי ששומע את הרב בדרשות תמיד הוא מפרגן בצורה יוצאת מן הכלל
והגדלות האמיתית היא
שדווקא מתי שיש כאלו שינסו לחפש ולדקדק או שיש איזה מתיחות כל שהיא מאיזה מקום וכד'
הוא מוסיף עוד תוארים

מי שיודע על המקומות שבהם ימסור מרן שליט"א שיעורים בחוה"מ, יהי' לתועלת אם יעלה כאן. ייש"כ.
עיין כאן

ראשי תחתית