ראה מעשה נזכר הלכה
חבר ותיק
רק שאלה: הרב עובדיה היה מנהיג עולם הישיבות?יש לומר את הדברים ביושר: מרן הרב יצחק יוסף שליט"א — גדול בתורה, מגדולי הפוסקים שבדור — אבל הוא לא מנהיג עולם הישיבות. למה? כי מנהיגות אמת לא נקנית רק בייחוס או בכתר של משרה, אלא בסמיכה רחבה של רוב מניין ובניין של תלמידי חכמים.
לארק שאלה: הרב עובדיה היה מנהיג עולם הישיבות?
נראה שהתומר דבורה ממש דיבר על היוםאלו הדברים ממש ככתוב בספר הקדוש תומר דבורה בחיוב באדם להידמות לקונו, ואף למי שחטא כנגדו.
כדוגמת מה שמצינו שהקב"ה בעצמו תפר עלי תאנה לאדם וחוה, על אף שחטאו כנגדו, ומכח החטא התבוששו, והקב"ה בעצמו תפר להם עלי תאנה לכסות על בשתם.
וכל זה מובא בפרק א' בסה"ק תומר דבורה.
מובא כאן שביבים מתוך הספר הקדוש תומר דבורה פרק א':
הצג קובץ מצורף 2783
כל אחד והלחצים עליוצריכים להודות ביושר
כמעט כל ראשי הישיבות מגיעים ללוין.
כל אחד והתירוץ שלו.
אבל זה המציאות.
בעולם הספרדי לצערינו אין אף אחד שמקובל על כולם כמנהיג,להסמיך אדם להנהיג את עולם הישיבות זה כבר סיפור אחר לגמרי.
הסמכה להנהגה דורשת קונצנזוס רחב, גיבוי מובהק, ובעיקר – אמון של עולם התורה שהוא זה שיכול להוביל את הכלל.
והמציאות ברורה: רוב ראשי הישיבות והמבוגרים בעולמה של תורה הספרדי לא רואים בו את המנהיג.
מכבדים? כן. מכתירים? ממש לא.
וניתן לדון מה הוא 'גדולי הפוסקים'יש לומר את הדברים ביושר: מרן הרב יצחק יוסף שליט"א — גדול בתורה, מגדולי הפוסקים שבדור — אבל הוא לא מנהיג עולם הישיבות. למה? כי מנהיגות אמת לא נקנית רק בייחוס או בכתר של משרה, אלא בסמיכה רחבה של רוב מניין ובניין של תלמידי חכמים
האמת שגם בזה איני יודע אבל פשטות יש לו הרבה ידיעות בהלכה לא יודע אם הוא יכול לפסוק מעצמווניתן לדון מה הוא 'גדולי הפוסקים'
להכריח לפסוק כמו אביו
או לחדש וללבן דברים חדשים
אין כוונתי על ספר שיש בו הרבה ציטוטים נכונים או לא
כוונתי לתשובות הלכתיות על נושאים חדשים שאביו לא דיבר בהם
לא רבי דוב לנדו?הנהגת עולם הישיבות היא אצל מרן הגרמ"ה הירש שליט"א,
אתה יודעהאמת שגם בזה איני יודע אבל פשטות יש לו הרבה ידיעות בהלכה לא יודע אם הוא יכול לפסוק מעצמו
תאמין לי שאני לא מכיר אותו ולא קראתי אפילו פעם אחת בספריו תאמין לי אבל מפורסם כאחד מגדולי הפוסקים וגם שמעתי שהתיר עגונות וכו'אתה יודע
כתבת: ידיעות בהלכה
בקיצור
אוצר החכמה הוא גדול הפוסקים
שובתאמין לי שאני לא מכיר אותו ולא קראתי אפילו פעם אחת בספריו תאמין לי אבל מפורסם כאחד מגדולי הפוסקים וגם שמעתי שהתיר עגונות וכו'
גם וגם הם מנהיגי הדור ובוא נגיד אלו שבפועל דואגים לעתיד הרוחני של עולם הישיבות הספרדי תחת הנהגתם של מרנן ראש ישיבת סלבודקא הם הרב סאלים וכו'לא ר' דוב לנדו?
היינו הךלא ר' דוב לנדו?
במה זה מתבטא?בוא נגיד אלו שבפועל דואגים לעתיד הרוחני של עולם הישיבות הספרדי תחת הנהגתם של מרנן ראש ישיבת סלבודקא, הם הרב סאלים וכו'
הרב סאלים ועוד ראשי ישיבות מוכרים ספרדים (מוכר שאינו רשמי) מתייעץ עם רבי משה הילל הירש בהתייעצויות שפעמים משפיעות הרבה על גורל הצורה של הישיבות הספרדיות בהרבה מובנים יש לי אחד בראש שאמר לי הראש ישיבה בעצמו ומובן גם למה אני לא יוכל לומר את זהבמה זה מתבטא?
ולכן נשאלת השאלה.....ולכן נשאלת השאלה בקול גדול מה ראה על ככה?
כבודו של מרן חכם בן ציון להיכן הלך?
כבודו של מרן הבא"ח להיכן הלך?
כבודם של שאר חכמי ישראל להיכן הלך?
נשמה,ולכן נשאלת השאלה.....
כבודו של הרמב"ם היכן הלך? כאשר השיג עליו הראב"ד.
כבודו של הרז"ה היכן הלך? כאשר השיג עליו הרמב"ן במלחמות ה'.
כבודו של מרן השו"ע היכן הלך? כאשר הגיה עליו הרמ"א.
וכן עוד ועוד בספרי השותי"ם
שום כבוד ושום זלזול. אלא כאשר מחפשים לרדוף ולהשיג מקנאה גלויה ונסתרת, את מרן היבי"א זיע"א שחלק על הבא"ח, וכן את בנו הראש"ל שליט"א שמפלפל ודן בדברי האור לציון, בכבוד גדול ובהערכה עצומה, שוב קמים כמה צעירים, ומבזים ומזלזלים בגדולי ישראל. ועכשיו תמהים גם על מורנו הגאב"ד שליט"א, מה ראה על ככה. אכן, שאלה עצומה, אוי לנו שככה עלתה בימינו.