תספורת בר"ח אייר שחל בימות השבוע או בערב שבת

קשקוש בלירה!
כל בר בי רב דחד שעתא יודע מה דעת הגרבץ על זמן ר"ת.

קשקוש בחצי לירה!

תברר אצל כל תלמידיו מה דעתו על ר"ת.
באור לציון כתב דר"ת היא משנת חסידים
ואין דעת הגר"ע עטיה זצוק"ל הייתה נוחה מפרסום חומרא זו לרבים

ובשם הרב משאש מובא כאן שמעיד שהגר"ע עטיה זצוק"ל נהג להחמיר בצנעא
ואמר שאם אשתו תדע מזה יפסיק לנהוג כן.

1776414590187.png

השנה (תשפ"ו) מכיון שראש חודש חל ביום שישי, גדולי הפוסקים התירו לכתחילה להסתפר
ובכללם המשנה ברורה בשם הב"ח, הט"ז, המג"א, הפרי חדש, הפמ"ג, ושו"ע הרב

אגב, זה יקרה גם בשנה הבאה
חזק וברוך
ומה עם הפוסקים הספרדים?

עוד המצאה
בין קדם בין לא קדם, כמבואר במבוא לאולצ
'מנהג נגד מרן' מגיע מכח מה שכתב מרן בהקדמה לבית יוסף "”ואם בקצת ארצות נהגו איסור בקצת דברים אף על פי שאנו נכריע בהפך יחזיקו במנהגם”

ולכן לקרוא לזה 'המצאה' מעבר לבוטות (ולביטול ראיות וסברות הת"ח שכך נוקטים...) זה בעיקר בורוּת...

אני חושב שהסברו של הגר״ע בן הגר״י יוסף שהבאתי למעלה, מסביר הרבה שאלות, ולפ״ז יש לנהוג כמרן. ולא מטעם מנהג.

ומבחינה מציאותית -
בזמן הגרב"צ חכם עובדיה היה פוסק הדור הכמעט בלעדי אצל הספרדים חוץ מהבני ברקים,
והמנהג להחמיר התפשט גם התפשט.

הוא מעולם לא היה בלעדי, ולא רק אצל הבני ברקים. זה לא שחור ולבן, יש הלכות מסויימות שהתקבלה דעתו אצל רבים, ויש הלכות שלא.

גם מתוך הציבור שהלכו כפי הוראותיו, רק מקצת בני תורה החמירו כדעת ר"ת. רוב הציבור מוציא כגאונים. הגר"ע עצמו כאשר היה צריך למסור שיעור, נכנס לרכב ונסע עם נהג, ולא חיכה לזמן ר"ת. אפילו הנהג שלו לא שמר על זמן ר"ת.

לדעתי הדיון על זמן ר''ת שונה מהדיון על תספורת בע''ש שחל בר''ח
כל איסור התספורת מבוסס על מנהג, ויש כאן שאלה האם בכה''ג שחל ער''ח בע''ש נהגו כן או לא
זמן ר''ת זה 'הלכה', המנהג הוא אם ההלכה רופפת בידך (יש לך ספק מתי צה''כ אז) פוק חזי מאי עמא דבר
לו יצוייר שמישהו יוצא לו לגמרי שרבנו תם צודק ב100% וגם שרבנו תם באמת סבר שצה''כ מאוחר יותר משל הגאונים וכו', אני חושב שגם אם כל אבותיו ורבותיו הלכו לפי הגאונים, הוא חייב לנהוג כר''ת, אולי בצינעא, כי המנהג הוא מתי שההלכה רופתת בידך.וכן להפך, אם ברור לי שהאמת כהגאונים, אז כל המחמירים להוציא שבת מאוחר הם סתם טועים, וזה לא מנהג, כי הם חושבים שיש כזו שיטה או שזה הדין, וזה לא נכון.

ממש מוזר לראות בסביבתי שכמעט ואין אשכנזי אחד שהתגלח (אפי') השנה בעוד שכל האחרונים התירו זאת, ואילו ספרדים יש כמה שהתגלחו (למרות שיש מקום לדייק בשו"ע לאסור תספורת)

ראשי תחתית