איש ההשקפה
חבר קבוע
ועוד נכונו הפתעות גדול'אני רואה שזה הדדי, גם לאירנים יש מודיעין איכותי בעומק הגורדייא הישראלית כהנית.
וכדיבואר להלן בס"ד.
חבל שלא היית שם, הכנו למע"כ הפתעה רצינית ומשמחת,
אבל עוד חזול"מ.
ועוד נכונו הפתעות גדול'אני רואה שזה הדדי, גם לאירנים יש מודיעין איכותי בעומק הגורדייא הישראלית כהנית.
דמתקרי 'חזלון'...אבל עוד חזול"מ.
אבל יש אח"כ 3-4 שעות מוסף (בישיבות)4. לא צריך ריכוז גדול כמו במגילה
עמוק למשקיפים כותי.דמתקרי 'חזלון'...
עדין יש הבדל בין לכוון במוסף שזה יחסית קל מאשר להשאר דרוך כל קריאת המגילה ולשמוע ולא לפספס שום מילה.אבל יש אח"כ 3-4 שעות מוסף (בישיבות)
אני חוגג בשני הימים... אז פורים שמח!פורים שמח (אם אתה מוקף ...)
?!לכוון במוסף שזה יחסית קל
הכוונה בתפילה אמורה להיות "קשה"?
ונעשה השוואה קצרה...
אסור לאכול קודם תתקבל?שבפורים את קדיש "תתקבל" אומרים [הספרדים] רק לאחר המגילה , כך שאם אכלת טרם המגילה , נמצאת אוכל באמצע התפילה.
אם דנת, אז מן הסתם אכלת רק אחרי שביררת ומצאת שמותר.אסור לאכול קודם תתקבל?
בעבר [כשהייתי בישיבה] דנתי בזה עם עצמי האם ניתן לאכול בליל ראשון דר"ה [שהוא אחר תענית דער"ה] אחר עמידה קודם תתקבל או לפני ערבית בכלל והייתי אוכל קודם קדיש [היה זמן ארוך עד שהחזן התחיל] האם טעיתי בזה ?
אם דנת, אז מן הסתם אכלת רק אחרי שביררת ומצאת שמותר.
אז אולי תשתף מהם מקורותיך?
השאלה שצריכה להישאל היא, האם יש בעיה לאכול באמצע התפילה? , כי כל עוד לא היה קדיש תתקבל לא הסתיימה התפילהבכל זאת אני שאלתי שאלה האם יש בעיה לאכול קודם תתקבל
אכן.השאלה שצריכה להישאל היא, האם יש בעיה לאכול באמצע התפילה? , כי כל עוד לא היה קדיש תתקבל לא הסתיימה התפילה
עדיין לא נראה לי דומה פסד"ז , כי סו"ס זה לפני עיקר התפילה , היינו לפני ק"ש וברכותיה ושמו"ע .אכן.
האם יש בעיה?
זכורני שהרב עובדיה כותב שמותר לשתות בפסד"ז אם בירך לפנ"ז.
עד תתקבל זה אמצע התפילה? הבעיה שמוזכרת לצאת לפני כן היא רק בגלל קדושת ובא לציון...עדיין לא נראה לי דומה פסד"ז , כי סו"ס זה לפני עיקר התפילה , היינו לפני ק"ש וברכותיה ושמו"ע .
וזה "אחרי" עיקר התפילה.עדיין לא נראה לי דומה פסד"ז , כי סו"ס זה לפני עיקר התפילה , היינו לפני ק"ש וברכותיה ושמו"ע .
גם אם יהי כדבריך, עדיין אין את ההיתר הנ"לוזה "אחרי" עיקר התפילה.
וכאן א"א לברך לפנ"זזכורני שהרב עובדיה כותב שמותר לשתות בפסד"ז אם בירך לפנ"ז
פסד"ז יותר חמור לענין דיבור.וכאן א"א לברך לפנ"ז
מסיבה אחרת וצדדית , בגלל הפסק בין ברכת ברוך שאמר לברכת ישתבח.פסד"ז יותר חמור לענין דיבור.
שוב, אני לא הייתי מגדיר זאת כאמצע התפילה וכמו שבשחרית לא נראה לי יש איסור לברך על כוס מים לפני קריאת התורה לדוגמא.השאלה שצריכה להישאל היא, האם יש בעיה לאכול באמצע התפילה? , כי כל עוד לא היה קדיש תתקבל לא הסתיימה התפילה
אכן, ולכן כאן שאין את הסיבה הצדדית, לכאו' אין בעיה גם לברך.מסיבה אחרת וצדדית , בגלל הפסק בין ברכת ברוך שאמר לברכת ישתבח.