זה מה שחלק הבינו בהתחלה שמרן זצוק"ל התיר.
הצג קובץ מצורף 9201
הרב יצחק בתחילת כהונתו כשנכנס לכל הענין של הגיורים, אכן רצה לזרוק שם את רובם, אך מבחינה חוקית זה לא אפשרי.וודאי שדיינים כאלה צריך לזרוק...
לא מבין, עכ"פ אני אישית לא קבעתי יחס לאף אחד בלי לראות את טענותיו, כולל מזרחיים ועצניקים, חוץ מכופרים בעיקר שלא רציתי לעבור על טענותיהם מחשש שמא זה יקרר את האמונה שליאני בטח לא יודע מה אתה רוצה ממני.
כשיש ספר/פסק/אדם בעייתי,
מתייחסים אליו בהתאם... ע"פ הידוע לנו כרגע.
אתה לא שמעת את המזרחי, ולא שמעת את הציונות, ולא שמעת את עצניקי"ם, ולא שמעת את כל מי שאתה מתנגד אליו ולא מכניס את ספריו לביתך ולא מרשה לילדים שלך לקרא בהם, (וכן כל הרבנים שהינך מתנגד להם מבחינה אידיאלית, לא שאלת אותם ולא שמעת אותם), אבל פשוט שפטת אותם.
נכון, לא הוצאת עליהם פשקווילים, ולא שרפת את הספרים שלהם, אבל פשוט הרחקת אותם.
ואם ישאלו אותך למה, תשובתך בצידך "כי יש לי עליהם ביקורת". ועד שהיא לא תופרך כך תמשיך להתנהג.
ואם יעלה דיון בפורום מה הבעייה באחד מהם, תמשיך לצטט את דעותיך וידיעותיך ותדון ע"פ זה עד שלא תשמע אחרת.
יש מבין ? (אם עדיין לא, אז בא נעצור כאן).
לא מבין, עכ"פ אני אישית לא קבעתי יחס לאף אחד בלי לראות את טענותיו, כולל מזרחיים ועצניקים, חוץ מכופרים בעיקר שלא רציתי לעבור על טענותיהם מחשש שמא זה יקרר את האמונה שלי
אומדנא או ידיעה בוודאות?"אומדנא דמוכח" (דהיינו שהדיינים ידעו בוודאות)
"אומדנא דמוכח"אומדנא או ידיעה בוודאות?
הם נמצאים באוצה"ח...אז אני מבין שאתה מכניס הביתה ספרים ודעות של מזרחי ושל ציונות וכדו',
נראה לך שעיתון היא המקור הכי טוב לבירור האמת?וכן עיתונים ומערכונים של כל המגזרים.
???וכשיש לך שאלה הלכתית, אינך טורח לוודא מי הוא העומד מאחורי הקו, אתה מרים טלפון ושואל, העיקר שכתוב בספר טלפונים "בית הוראה".
הם נמצאים באוצה"ח...
נראה לך שעיתון היא המקור הכי טוב לבירור האמת?
???
מה הקשר?
זה נקודת החילוק בינינו.ההבדל בין המשמעות מהמכתב הראשון לבדו, לבין ההברה (וכמו שמשמע לכאו' מהויכוח בחלקו המוסרט), הוא ההבנה האם יש אפשרות לערער אחורנית על גיורי צה"ל, או שיש לסמוך על הוועדה וזהו.
כל מי שיש לו תובנה אחרת, מוזמן להשמיע.
היו שהשמיעו כאן תובנות אחרות מהמכתב הראשון - ירא הציבור וישפוט.
זה נקודת החילוק בינינו.
לדעתי מהמכתב הראשון לא משמע כלל שאין אפשרות לערער אחורנית.
ממה שכן משמע שיש היתר גורף אפי' שאין קבלת מצוות בשלמות.
ולכן על זה בא מכתב ההבהרה ומבהיר שצריך קבלת מצוות גמורה ורק אם בשעת הגיור לא הייתה אומדנא מוכחת שרוצים להתגייר לא מועיל.
ואז הכל בא על מקומו בשלום שהרבנים הבינו שאין דעת מרן הגרע"י זצוק"ל להכשיר גם גיורים כאלה.
מבלי קשר לפרשיות שקרומכתב שכתב הרב עובדיה לרב גורן - עם שבחים שלא נראה כ"כ שיצא מכלל ישראל
בשנים הראשונות לכהונתם אפשר לומר רק מורדות (ע"ז אפשר ויש הרבה מה להרחיב), אח"כ היתה איזו סולחה, ומאז היה מצב רגוע. (וגם ע"ז יש מה לומר).מבלי קשר לפרשיות שקרו
היחסים בין הגרע''י לרש''ג חוו עליות ובעיקר מורדות
אולי ר' @שמעון טרבלסי יואיל לספר
בסוף ימיו של רש"גבשנים הראשונות לכהונתם אפשר לומר רק מורדות (ע"ז אפשר ויש הרבה מה להרחיב), אח"כ היתה איזו סולחה, ומאז היה מצב רגוע. (וגם ע"ז יש מה לומר).
היכן?וגם הביא דבריו בחזו"ע ברכות בהתחלה וכו',
יש לך תיעוד מזה?בסוף ימיו של רש"ג
התראיין לתקשורת הכללית ואמר שעיקר טעותו היתה שלא הכיר בגדלותו העצומה של מרן הגרע"י
ודיבר הרבה בשבחו.
אמת ויציב!בוודאי שחזר בו. מלכתחילה הכשיר את כל גיורי צה"ל באופן גורף, ובמכתב חזר בו, ולולא זה היו הרבנים האשכנזים נשארים בדעתם.
אתה ככל הנראה בטוח שהציבור מטומטם ואפשר למכור לו שגדולי האשכנזים "לא הבינו" ואז "הסבירו להם" והבינו.
יש לציין כמו שכתבתי לעיל, ש"ההיתר הגורף" נשאר גם אחרי "ההבהרה".לצערנו כמי שהכיר מקרוב את ההתרחשות סביב פרשת גיורי רפי פרץ באותם ימים גורליים בשנת תשע"א אני יכול לקבוע בוודאות שהרב עובדיה חזר בו מפסק ההלכה שהתיר את גיורי צה"ל לכתחילה !!!
יש לציין כמו שכתבתי לעיל, ש"ההיתר הגורף" נשאר גם אחרי "ההבהרה".
ואין כמעט מקרים כאלה
ומרן הגר"עי במידויתיו הטובות, ספד לו במעלות שלמה שע"י הכותל שעשו לכבודו של רש"ג, ודיבר בשבחו הרבה.
זה בדיוק מה שאני מנסה להסביר לך...גם אני כתבתי זאת, אבל התמיהה היא עליך - אתה מתגאה בכך שהצליחו לעבוד על גדולי הדור האשכנזים ולסבן אותם כאילו היתה כאן חזרה, ולמעשה לא היתה חזרה?
סביר להניח שרק מפני כבודו של חכם שלום הניחו לפרשיה זו לגווע.
לגבי הספד הגרע"י על הרה"ר ש"ג -
הצג קובץ מצורף 9453
נראה לך שגדולי האשכנזים אפשר "לסבן" אותם בכזאת קלות???
במכתב הראשון לא חילק בכלום.
לא יודע איפה ראית דבר כזהואגב ישנו פרוטוקול של דברי הרב עובדיה בכנסת משנת 1976 בעת שהיה רב ראשי שם הוא מספר (בגאווה) לנוכחים איך הוא חותם על מאות תעודות של גיורי צה"ל במהירות רבה וללא הערמת קשיים על המתגיירים...
התכוונתי שבין המכתב הראשון למכתב ההבהרה אין שום חילוק כמעט וזה נראה "קלות".חכם שלום עמד שש שעות על רגליו בבית הגרי"ש אלישיב, זה נשמע לך כמו קלות?
נכון כי באמת גיורי צה"ל הם הכשר גורף לפי הנ"ל.לא חילק כי הכשיר באופן גורף. ולא בגלל ששכח לחלק, או שנגמר הדיו במדפסת.