בקשת מראי מקום שציין הילקוט יוסף

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
וכרגיל כל דבר בשם הרב יצחק יוסף שליט"א אתם מגזימים ומנפחים את הדברים שלו...
אני לא רואה בהערה שום "עלבון" ושום "בזיון".

מגזימים ומנפחים?

מה תעשה כשאביא לך צילום מתוך ילקוט יוסף, שכותב במפורש "בדה מלבו"? איך תתנצל על ההשמצות שלך, ועוד בלשון רבים?

מה שצילמת זה מה שכתב שוב בספר אחר, לאחר שהמחבר הבהיר שמדובר בטעות טכנית וגם הסביר מה מקור הטעות, וגם שם כתב "והוא פלא כיצד העתיק מדברי מהר"ח פלאג'י דברים שלא הובאו שם כלל", ולמעשה אין כלל פלא, והטעות תוקנה, ועצם ההערה לאחר התיקון הוא דבר בלתי מובן בעליל.

אבל בתחילה כתב בדה מלבו!

ותלמידו הרב מיארה הגדיל לעשות, וכתב "והמחבר המציא דברים אלה מלבו, על מנת ליישב את מנהגם"... (כביכול בלי המצאה זו, לא היה מיושב המנהג. מגוחך ממש) לאחר מכן פתאום מצא מה מקור הדברים. מסתבר שלא המציא מלבו...

"וזה דבר חמור מאוד, לא תהיה כדבר הזה" (אולי גם צריך לשרוף את הספר?)

וכמובן כל זה לאחר שהטעות תוקנה לפני עידן ועידנים. הוצאת שם רע כפשוטו, לשון הרע, הלבנת פנים, ועוד ועוד איסורים כחול הים, כל זה בגלל טעות טכנית שתוקנה!

(מה שהוא מזכיר שם "עין יצחק חלק ג'", זה עוד ספר של הרב יצחק אליו הועתקה ההערה בסגנון אחר, ושם לא כתב "בדה מלבו" אלא "המציא הדברים מלבו")

ללא שם.jpg

מגזימים ומנפחים?

מה תעשה כשאביא לך צילום מתוך ילקוט יוסף, שכותב במפורש "בדה מלבו"? איך תתנצל על ההשמצות שלך, ועוד בלשון רבים?

מה שצילמת זה מה שכתב שוב בספר אחר, לאחר שהמחבר הבהיר שמדובר בטעות טכנית וגם הסביר מה מקור הטעות, וגם שם כתב "והוא פלא כיצד העתיק מדברי מהר"ח פלאג'י דברים שלא הובאו שם כלל", ולמעשה אין כלל פלא, והטעות תוקנה, ועצם ההערה לאחר התיקון הוא דבר בלתי מובן בעליל.

אבל בתחילה כתב בדה מלבו!
אני מחכה שתראה פה שכתב "בדה מליבו"... (אני לא חושב שיש בעיה בלשון הזאת, אני רק מחכה שתראה לי את המקור)
וכמובן כל זה לאחר שהטעות תוקנה לפני עידן ועידנים. הוצאת שם רע כפשוטו, לשון הרע, הלבנת פנים, ועוד ועוד איסורים כחול הים, כל זה בגלל טעות טכנית שתוקנה!
אני לא חושב שיש פה הוצאת לשון הרע.
ודרך אגב אשמח עם תעלה פה איפה המחבר כתב שתיקן זאת ושלח למרן שליט"א את זה (כי מרן שליט"א לא "נביא" שאמור לדעת שהוא תיקן זאת בספרו... אם יש לך הערה אתה מוזמן לשלוח לו)
(מה שהוא מזכיר שם "עין יצחק חלק ג'", זה עוד ספר של הרב יצחק אליו הועתקה ההערה בסגנון אחר, ושם לא כתב "בדה מלבו" אלא "המציא הדברים מלבו")
הלשון של מרן שליט"א בכל במקומות שפתחתי אותו דבר, אתה מוזמן להעלות פה איפה כתב "בדה מליבו".

1749561733180.png

כדאי לראות את הנוסח המלא בספר עין יצחק - שנדפס לאחר שהטעות תוקנה ונודע מקור הטעות!

"ציטט דברים משם מהר"ח פלאג'י, אשר לא כתבם הרב ז"ל כלל"

"והמציא דברים מלבו בשמו של מהר"ח פלאג'י"

"הוסיף כמה שורות מדיליה, וכתב אותם בשמו של מהר"ח"

"והוא פלא איך העתיק מדברי הגר"ח פלאג'י, דברים שלא הובאו שם כלל"

כל זה בגלל טעות טכנית, אחת ויחידה. לא יאומן כי יסופר.
עין יצחק.jpg

הלשון של מרן שליט"א בכל במקומות שפתחתי אותו דבר, אתה מוזמן להעלות פה איפה כתב "בדה מליבו".

יש לציין ש"שכחת" להעתיק את הקטע המלא, בו הוא כותב "המציא מלבו" (שאין שום הבדל בין זה לבין "בדה מלבו" שכתב במקום אחר).

אגב, כמדומני שבית כנסת אור חביב של הרב יצחק יוסף, קרוי על שם ר' חביב טולידאנו זקנו של הרב שלמה טולידאנו בעל דברי שלום ואמת הנ"ל, והוא אף היה מוסר שיעורים בבית הכנסת
אכן.
ואחיו שיפץ את ביהכנ"ס לפני כמה שנים (לא השיפוץ האחרון), לכבוד מרן הראש"ל שליט"א.
היו נפגשים שם הרבה פעמים מאוד, והרב יצחק היה נשאר הרבה פעמים בשיעורו בין מנחה לערבית.

שנדפס לאחר שהטעות תוקנה ונודע מקור הטעות!
יש לציין ש"שכחת" להעתיק את הקטע המלא, בו הוא כותב "המציא מלבו" (שאין שום הבדל בין זה לבין "בדה מלבו" שכתב במקום אחר).
ודרך אגב אשמח עם תעלה פה איפה המחבר כתב שתיקן זאת ושלח למרן שליט"א את זה (כי מרן שליט"א לא "נביא" שאמור לדעת שהוא תיקן זאת בספרו... אם יש לך הערה אתה מוזמן לשלוח לו)

אתה רוצה לטעון שהרב יצחק יוסף לא ראה את הספר "דברי שלום ואמת" מיד בצאתו לאור?

תוכל גם לטמון את הראש באדמה, זה יועיל באותה מידה.
אתה מדבר על "לשון הרע"...
אבל אתה בעצמך מוציא לשון הרע על הרב יצחק יוסף שליט"א.
לפני שאתה עושה כן אולי תדבר איתו או תשלח לו משהו, כי יכול מאוד להיות שהוא לא ראה את מה שכתב בספר הנ"ל. (ואני מבקש עוד פעם אם תוכל לשלוח זאת)
-
אני יודע על עשרות תיקונים שמרן שליט"א תיקן בילקו"י ברכות אחרי שהעירו לו על כמה דברים, אם אתה רוצה תשלח לו גם את הנ"ל במקום להמשיך להוציא עליו לשון הרע.

אתה מתמקד בפרט שולי, כשאני מדבר על החגיגה הגדולה סביב טעות דפוס בספר אחד מתוך חמישה כרכים של דברי שלום ואמת. כל הלשונות של "בדה מלבו" ו"המציא מלבו" וכו' וכו', בכל מיני סגנונות, על מנת להציג את המחבר כשקרן וכך להוציא שם רע לספריו שאינם אמינים.

תלמידו הרב מיארה עצמו ציין לזה בחיבורו (מה שהעליתי צילום לעיל), שהוא מודע היטב לכך שהמחבר הבהיר את טעותו בחלק ב', והגיב על זה שתיקן את הטעות רק אחר שהרב יצחק יוסף העיר עליו, ומכאן שהוא שקרן ורמאי שניסה לתעתע בציבור, ורק כשלא היתה לו ברירה נאלץ להודות בטעותו.

השווה ללימוד זכות הנפלא הזה:

כבר כתבו לעיל שזו טעות שנשתרבבה.

ובנוסף לכל החגיגה הנ"ל בכמה וכמה ספרים, הנה זה מה שנכתב בהקדמה לאחד מספריו של הרב יצחק יוסף.

לא יאומן כי יסופר, מה נעשה מטעות טכנית אחת בספר אחד! (וכמובן שהציטוט השגוי מר"ח פלאג'י לא משנה כלל את התמונה, ואפשר ליישב את המנהג בשופי גם ללא הדברים הללו....)

1749565251793.png

ובנוסף לכל החגיגה הנ"ל בכמה וכמה ספרים, הנה זה מה שנכתב בהקדמה לאחד מספריו של הרב יצחק יוסף.

לא יאומן כי יסופר, מה נעשה מטעות טכנית אחת בספר אחד!
אתה מתמקד בפרט שולי, כשאני מדבר על החגיגה הגדולה סביב טעות דפוס בספר אחד מתוך חמישה כרכים של דברי שלום ואמת.
כפי שכתבתי כל מי שראה את הדברים של הדברי שלום ואמת, רואה שכתב דברים בשם הגרח"פ שלא היו מעולם.
- אתה אומר שזה טעות טכנית... שכויח!
תשלח זאת לרב יצחק, הוא לא "נביא" שאמור לדעת שזה "טעות טכנית"

- ודרך אגב אני עדין מחכה שתביא פה איפה כתב בדברי שלום ואמת הטעות.

הספר דברי שלום ואמת אינו לפני כעת (וכמדומה שכתב זאת רק במהדורה הראשונה של הספר), אבל ראיתי את הדברים במו עיני (וגם הרב מיארה לא התכחש לזה, כנ"ל).

והדברים פשוטים וברורים לכל בר דעת שהרב יצחק הוא הראשון שעבר על הספר "דברי שלום ואמת" חלק ב' מיד בצאתו ממכבש הדפוס, וכל הטוען שלא ראה את ההבהרה הנ"ל, אינו אלא מיתמם ותו לא.

אבל לא זה הענין! הענין הוא בכמה וכמה ספרים נכתב על כך, וכמה וכמה לשונות חמורים ואיומים ונוראים נכתבו על אותה טעות טכנית!

ולהלן מקור נוסף - "מתוך רצונו לקיים את כל מנהגי מרוקו... העתיק דברים שלא הובאו שם כלל, כדי לחלוק עלינו"

1749565681231.png

הספר דברי שלום ואמת אינו לפני כעת (וכמדומה שכתב זאת רק במהדורה הראשונה של הספר), אבל ראיתי את הדברים במו עיני (וגם מיארה לא התכחש לזה, כנ"ל).

והדברים פשוטים וברורים לכל בר דעת שהרב יצחק הוא הראשון שעבר על הספר "דברי שלום ואמת" חלק ב' מיד בצאתו ממכבש הדפוס, וכל הטוען שלא ראה את ההבהרה הנ"ל, אינו אלא מיתמם ותו לא.

אבל לא זה הענין! הענין הוא בכמה וכמה ספרים נכתב על כך, וכמה וכמה לשונות חמורים ואיומים ונוראים נכתבו על אותה טעות טכנית!

ולהלן מקור נוסף - "מתוך רצונו לקיים את כל מנהגי מרוקו... העתיק דברים שלא הובאו שם כלל, כדי לחלוק עלינו"

הצג קובץ מצורף 6092
טוב... תמשיך עם "ההערות" שלך שאתה ממשיך לחזור עליהם...

אם הוא צודק, מותר לך לומר שהוא צודק.
וזה כבר טענו כאן מזמן. בית היוצר של 'טול קיסם' על כל רב ורב, אחר בירור קטן מתגלה שהמה צריכים ליטול קורות בית הבד מבין עיניהם.

וזה כבר טענו כאן מזמן. בית היוצר של 'טול קיסם' על כל רב ורב, אחר בירור קטן מתגלה שהמה צריכים ליטול קורות בית הבד מבין עיניהם.
עוד לא הציג את המקום שחזר בו.

עוד לא הציג את המקום שחזר בו.

כתבתי בפורום הזה 2300 תגובות, בפורום אוצר החכמה 2600 תגובות, בפורום לתורה 7500 תגובות. עד היום, בכל התגובות הללו לא היתה אפילו תגובה אחת שהתבררה כשקר וכהמצאה.

כתבתי בפורום הזה 2300 תגובות, בפורום אוצר החכמה 2600 תגובות, בפורום לתורה 7500 תגובות. עד היום, בכל התגובות הללו לא היתה אפילו תגובה אחת שהתבררה כשקר וכהמצאה.
לא אמרנו שאתה "משקר" אנחנו רק רוצים לראות זאת...

בהערה שלו וודאי שהוא צודק וצריך לתקן זאת.
אבל לא להוציא "לשון הרע" על מרן שליט"א כי "מסתמא" הוא ראה את זה שהוא תיקן זאת...

הרב אור יעקב תנוח דעתך שאתה לא מבין כדי הצורך את הערתו של הרב משיב כהלכה ששמו נאה לו.
גם אני בקי בס' דש"ו והדברים שכתב הרב משיב כהלכה הם נכונים וברורים.
ואגב החוברת מענה שלום ואמת היא חוכא אחת גדולה. נקודה.
כי אני התקשרתי בעצמי לרב מיארה וביקשתי לשאול כדרכה של תורה ולא כדי להתריס, ואף ציינתי לרב מיארה בתחילת השיחה שזה מטרתי, ומיד אמר בערך כלשון הזה "אני לא עומד מאחורי החוברת הזו ושהרב יצחק יוסף ביקש ממני להשיב על הס' דש"ו". והאריך בזה שלא עשה כן אחר העיון.

כשיש לחץ מיותר זה מה שקורה
כיוצא בזה ראיתי בעיני את אחד מתלמידיו המובהקים (שהרב נר"ו חולה עליו ופעם אמר לי בתרעומת תגיד לו שיבוא אלי למה לא בא...) כותב על מאמר הקורנה של בעל הילקו"י כחמישים הערות חמורות של טעויות והטעיות. ועמדתי משתומם, אמרתי לו "פלוני" נו...
אמר לי מה אתה רוצה, הרב טרוד, צריך לנסוע לפה ולשם, צריך למסור שיעור כזה ואחר, צריך למנות כך וכך...
השבתי לו: מי ביקש ממכם רמוס חצירי. מי ביקש ממך לכתוב פסק שאפילו תלמידו הנאמן מוצא בו עשרות טעויות????

כיוצא בזה ראיתי בעיני את אחד מתלמידיו המובהקים (שהרב נר"ו חולה עליו ופעם אמר לי בתרעומת תגיד לו שיבוא אלי למה לא בא...) כותב על מאמר הקורנה של בעל הילקו"י כחמישים הערות חמורות של טעויות והטעיות. ועמדתי משתומם, אמרתי לו "פלוני" נו...
אמר לי מה אתה רוצה, הרב טרוד, צריך לנסוע לפה ולשם, צריך למסור שיעור כזה ואחר, צריך למנות כך וכך...
השבתי לו: מי ביקש ממכם רמוס חצירי. מי ביקש ממך לכתוב פסק שאפילו תלמידו הנאמן מוצא בו עשרות טעויות????
היכן הם?

מסקרן מאוד!
זה קצת מורכב להשיג את זה, בא נראה.
עכ"פ זכור לי שיש איזה אשכנזי שכבר גילה הרבה טעויות במאמר הקורונה של הרה"ר לשעבר, ונדפס (השגת האשכנזי) כמדומה בקובץ 'בא בחדריך' או משהו כזה.

זה קצת מורכב להשיג את זה, בא נראה.
עכ"פ זכור לי שיש איזה אשכנזי שכבר גילה הרבה טעויות במאמר הקורונה של הרה"ר לשעבר, ונדפס (השגת האשכנזי) כמדומה בקובץ 'בא בחדריך' או משהו כזה.
אתה מוזמן להעלות את ה"טעויות" שגילה.
לא כל ויכוח אומר שמישהו טעה.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית