איה"נ.הטענה היה שהביא מיביע אומר בלי לציין זאת
והוא אשר אמרתי
א"כ- תלה את הדברים הקשים [וכלשונו שם "סוף גנב"]
איה"נ.הטענה היה שהביא מיביע אומר בלי לציין זאת
א"כ- תלה את הדברים הקשים [וכלשונו שם "סוף גנב"]
אני רק לא הבנתי דבר אחד...אני מעלה חלק כאן וחלק בפרטי [מסיבות טכניות של המנהלים]
בעלון כי תשא תשפ"ד אמר ר' יצחק בשיעור
הצג קובץ מצורף 6714
חיפשו המעיינים מי יכול לכתוב שכתב זאת מכסא רחמים ע"ה?
כי הר' משה לוי חיפשו בכל כתביו ולא נמצא שכתב "מעשה ב"ד" וכן אין לו כלל תשובה על קראים שכתב משהו בסגנון.
עד שנמצא הדבר "באור תורה" ניסן תשל"ז בשם "מאיר יוחנן"
והר' מזוז טען באיזה מקום שמאיר יוחנן הנ"ל הוא לא אחר מאשר ר' יצחק שכתב בשם בדוי
ובמקום מסויים [שאשלח לך בפרטי] תקפו את הר' מזוז ותלמידיו איך הוא אומר כך וכו'
אמנם להדיא כפי שהעלתי לעיל בילקו"י שם כותב להדיא שהוא בעל המאמר
וא"כ- תלה את הדברים הקשים [וכלשונו שם "סוף גנב"] בכסא רחמים ע"ה והיינו הר' משה לוי ז"ל על לא עוול בכפו [בו בזמן שזה הוא בעצמו]
תסתכל שוב... "יש חכם מכסא רחמים ע"ה"אני רק לא הבנתי דבר אחד...
מרן שליט"א בשיעור שלו בכלל לא אמר "חכם אחד מכסא רחמים"...
אולי זה טעות של העורך שחשב שזה חכ"א מכסא רחמים אחרי שראה את האור תורה...
הוא שאמרתי... זה הנוסח של העורך.תסתכל שוב... "יש חכם מכסא רחמים ע"ה"
היה עוד חכם מכסא רחמים שנפטר? ודאי אין כוונתו על איזה מחבר עלום שאף אחד לא שמע עליואיני יודע מי היה החכם מכסא רחמים [בלא"ה זה פחות מתאים להגר"מ לוי זצ"ל שלא היה מתהדר בהבאת דברי כל מי שכתב בענין]
לא מתסבר כלל שסתם הוסיפו את זה מעצמם. הרב עצמו גם עובר על הגליון ומתקן דברים, לא?הוא שאמרתי... זה הנוסח של העורך.
בשיעור מרן שליט"א בכלל לא הזכיר זאת.
שזה קורה, כותבים בסוף בדרך כלל "עבר הגהת מרן וכו"הרב עצמו גם עובר על הגליון ומתקן דברים, לא?
בפורום של תלמידי ר' יצחק כתבו להדיא שגם אם לא כתוב עדיין זה עובר את הגהתושזה קורה, כותבים בסוף בדרך כלל "עבר הגהת מרן וכו"
א. ודאי שהיו, כמו הג"ר רפאל כדיר צבאן, הג"ר שמואל עידאן, הג"ר ינון חורי, הג"ר בוגיד חנינא סעדון, זכר כולם לברכההיה עוד חכם מכסא רחמים שנפטר? ודאי אין כוונתו על איזה מחבר עלום שאף אחד לא שמע עליו
כמדומה שלפחות שנים ממי שהזכרת לא השאירו אחריהם ספרים בהלכה.א. ודאי שהיו, כמו הג"ר רפאל כדיר צבאן, הג"ר שמואל עידאן, הג"ר ינון חורי, הג"ר בוגיד חנינא סעדון, זכר כולם לברכה
ב. למה ודאי אין כוונתו על איזה מחבר עלום? [מחברים מפורסמים בדר"כ אינם צריכים לעשות תחבולות כאלה להעלים את מקורם]
איך שיהיה זה הוצאת שם רע על ת"ח שנפטר בעלון שלושזה קורה, כותבים בסוף בדרך כלל "עבר הגהת מרן וכו"
א. הג"ר רפאל כדיר צבאן והג"ר בוגיד חנינא סדעון לא היו בכסא רחמים. כמדומני ש@עשרה זהב צודק שהשנים אחרים לא היה להם ספרים.א. ודאי שהיו, כמו הג"ר רפאל כדיר צבאן, הג"ר שמואל עידאן, הג"ר ינון חורי, הג"ר בוגיד חנינא סעדון, זכר כולם לברכה
ב. למה ודאי אין כוונתו על איזה מחבר עלום? [מחברים מפורסמים בדר"כ אינם צריכים לעשות תחבולות כאלה להעלים את מקורם]
הגררכ"צ היה נשיא הישיבה, הגרבח"ס לא היה חלק מהישיבה רשמית, אבל בהחלט היה קשור אליוא. הג"ר רפאל כדיר צבאן והג"ר בוגיד חנינא סדעון לא היו בכסא רחמים.
סרטונים חסומים ליב. תסתכל בודיאו שהוא מתלבט אם להגיד את השם או לא
לא שכל עקום, זוהי השכל הישר, ומצות לדון לכף זכות הוא רק בבינונים, כמבואר ברמב"ם ורבינו יונה, ואכמ"ל@אסקופה הנדרסת לרגלי גדו"י אני מניח שאתה נצמד לשיטה שאומרת ששכל עקום נברא בשביל ללמד איתו זכות.
מקובלנו שלדון לכף זכות זה כשיש חמישים חמישים אז צריך להכריע לכף זכותהגררכ"צ היה נשיא הישיבה, הגרבח"ס לא היה חלק מהישיבה רשמית, אבל בהחלט היה קשור אליו
עכ"פ עיקר כוונתי שהוא לא אמר על מי הוא מדבר
סרטונים חסומים לי
לא שכל עקום, זוהי השכל הישר, ומצות לדון לכף זכות הוא רק בבינונים, כמבואר ברמב"ם ורבינו יונה, ואכמ"ל
אז תימא גדולה יש לי עליך למה אתה מעקם את השכל כ"כ בשביל לדונו לכף זכותלא שכל עקום, זוהי השכל הישר, ומצות לדון לכף זכות הוא רק בבינונים, כמבואר ברמב"ם ורבינו יונה, ואכמ"ל
בוא לא ניתמםב. למה ודאי אין כוונתו על איזה מחבר עלום?
המנהל שם ענה "לא תמיד"...בפורום של תלמידי ר' יצחק כתבו להדיא שגם אם לא כתוב עדיין זה עובר את הגהתו
עיין כאן
ועיין שם שמישהו שאל אפי' שצריך להיות כתוב שזה עובר הגהתו?
והשיב לו המנהל- שאע"פ שלא כתוב.
על מי הוציאו שם רע?איך שיהיה זה הוצאת שם רע על ת"ח שנפטר בעלון שלו
תמשיך להוציא שם רע...מעניין לאיפה נעלמו כל הלימודי זכות השונים והמשונים והמשעשעים של @אסקופה הנדרסת לרגלי גדו"י ושל @אור יעקב כשמדובר בחכמים ורבנים אחרים.
כמו שלמדת זכות על ההלכה ברורה גבי כוונת שומע ומשמיע בברכותתמיד אני מלמד זכות על כל פסק שיהיה לא משנה מי הוא הכותב!