לא רואה שהביאו ריב,ב אולי בדף הבא
הם המיעוט הפחות מצויאנשים רבים אוכלים שוקולד בכמות יותר גדולה מהכמות של פסק זמן, ואינה מתיקות רבה.
כתבתי היטב את דעתי, שיש מקום רב לחלוק, ואני מברך מזונות, והסברתי טעמי, וחבל שאתה נהנה סתם להכנס לפינות.
מחילה אני רואה שמסקנתם על קליק, פסק זמן, כיף כיף וכדומה, לדעת הרב וובר והרב סירוטה שהכל, ואינו בכלל הכללי. ורק הרב קופשיץ חולק בזה.
אני התכוונתי לעלון אחר שראיתי השבוע מטעמם.מחילה אני רואה שמסקנתם על גליק, פסק זמן, כיף כיף וכדומה, לגעת הרב וובר והרב סירוטה שהכל, ואינו בכלל הכללי. ורק הרב קופשיץ חולק בזה.
הרב סירוטה בא מטעם אחר בכלל, והוא מטעם שאינם אפויים יחד. וכד' המשנ"ב.מחילה אני רואה שמסקנתם על גליק, פסק זמן, כיף כיף וכדומה, לגעת הרב וובר והרב סירוטה שהכל, ואינו בכלל הכללי. ורק הרב קופשיץ חולק בזה.
, כמו שציינתי לעיל לריש סימן ריב. וגם בסעיף ב' "מרקחת שמניחין על רקיקין דקים, אותם רקיקין הוו טפילה למרקחת, שהדבר ידוע שאין מתכוונים לאכול לחם".
אין לנו אלא דברי מרן הברורים, וברור שאין הכוונה לאכול ופל. וזה בדיוק סברת הרב וובר שאנשים באו לאכול שוקולד ולא עוגיות. והוא פשוט מכל פשוט. וגם אני הארכתי במקו''א, ואין עיתותי בידי כעת להאריך עמך בזה.אולם לדברי מרן הב"י להבנתי לא בעינן שינתן לאכילה,
דברי מרן ברורים, השאלה האם קשרים לנ"ד.אין לנו אלא דברי מרן הברורים, וברור שאין הכוונה לאכול ופל. וזה בדיוק בסרת הרב וובר שאנשים באו לאכול שוקולד ולא עוגיות. והוא פשוט מכל פשוט. וגם אני הארכתי במקו''א, ואין עיתותי בידי כעת להאריך עמך בזה.
לכאורה נראה ברור שאנשים לא באו לאכול כאן מזון. לכולי עלמא, ואם כן דברי מרן השו''ע הם ממש על הנדון הזה.דברי מרן ברורים, השאלה האם קשרים לנ"ד.
כאן הרב וובר לא נכנס למחלוקת זו, אלא אמר סברא ברורה ופשוטה לכל מבין. והיא ממש מה שכתב מרן השו''ע. ואני חושב שהברכה היא שהכל בדברים אלו.הרב וובר עצמו הביא בזה מח' ט"ז ופר"ח. ולא כדבר פשוט.
לא כתבתי שהוא משום שבאים לאכול מזון, אלא משום שרוצים את טעם הדגן.לכאורה נראה ברור שאנשים לא באו לאכול כאן מזון. לכולי עלמא, ואם כן דברי מרן השו''ע הם ממש על הנדון הזה.
לא כתבתי שנכנס כאן, אלא שדבריו מסתדרים לפמש"כ בספרו.כאן הרב וובר לא נכנס למחלוקת זו, אלא אמר סברא ברורה ופשוטה לכל מבין. והיא ממש מה שכתב מרן השו''ע. ואני חושב שהברכה היא שהכל בדברים אלו.
מרן כתב הטעם שלא באים לאכול "לחם", והכי נמי כאן לא באים לאכול "עוגיה". וד''ב.לא כתבתי שהוא משום שבאים לאכול מזון, אלא משום שרוצים את טעם הדגן.
מחילה, אבל יש ב' נידונים, א' של מאכל אחד שמעורב בו מין דגן, וזה שו"ע בסי' רח, וב' זה ב' מאכלים שאחד מהם טפל לשני, וזה נידון בסי' ריב.מרן כתב הטעם שלא באים לאכול "לחם", והכי נמי כאן לא באים לאכול "עוגיה". וד''ב.
גם למטוניה דמר, ראה סברת הרב סירוטה הנ''ל. וד''ב.מחילה, אבל יש ב' נידונים, א' של מאכל אחד שמעורב בו מין דגן, וזה שו"ע בסי' רח, וב' זה ב' מאכלים שאחד מהם טפל לשני, וזה נידון בסי' ריב.
בעיקר ד' המשנ"ב, מפשטות ד' האח' נראה דלא ס"ל הכי, וכן העלה ביבי"א ח"ז (סי' לג אות ד) וח"ט (סי' קח אות צז) ובחזו"ע ברכות (עמ' רצא), ובאור לציון ח"ב (עמ' קכו) ובשבט הלוי ח"ז (סי' כו אות ו) ג"כ העיר בד' המשנ"ב. ע"ש.גם למטוניה דמר, ראה סברת הרב סירוטה הנ''ל. וד''ב.
לא ידעתי איך זה ברור. שם מדובר שמשתמש עם הרקיקין במקום להחזיק את הדבש ע"י כף. כאן בודאי נותנים להשביח טעם המאכל. ועל זה יש לדון...נראה ברור שבכה''ג לית מאן דפליג שההגדה ש"הדבר ידוע שאין מתכונים לאכול מיני דגן" שייכת כאן.
לא ידעתי איך זה ברור. שם מדובר שמשתמש עם הרקיקין במקום להחזיק את הדבש ע"י כף. כאן בודאי נותנים להשביח טעם המאכל. ועל זה יש לדון...
מרן כתב הטעם שלא באים לאכול "לחם", והכי נמי כאן לא באים לאכול "עוגיה". וד''ב.
מגן אברהם סימן קסח ס"ק טומרן כתב הטעם שלא באים לאכול "לחם", והכי נמי כאן לא באים לאכול "עוגיה". וד''ב.
לא בכל מקרה אם אתה תופס זאת כפשוטו, שאם אין מכון לאכול העיסה מברך, זה סותר את מש''כ מרן שאם אין כוונתו לאכול לחם אינו מברך. הטעם שכתבת שבא להחזיק הוא הסיבה שידוע שלא בא לאכול לחם, אבל הטעם שנקט מרן הוא שלא מתכון לאכול לחם.מגן אברהם סימן קסח ס"ק טו
ואף ע"ג דמוליתא עיקר ואין מכוונין לאכול העיסה מ"מ מין דגן חשוב ולכן מברך במ"מ
איפה ראית שלדעת הרב וובר והרב סירוטה שהכל?מחילה אני רואה שמסקנתם על קליק, פסק זמן, כיף כיף וכדומה, לדעת הרב וובר והרב סירוטה שהכל, ואינו בכלל הכללי. ורק הרב קופשיץ חולק בזה.
לדעת הרב סירוטה הולכים אחר החשוב וכדין עיקר וטפל הרגיל, ולטענתך כיף כיף עיקר. ולא נ''ל. לגבי הרב וובר צדקתי בכל מה שכתבתי חוץ מכיף כיף ובאמת יש בו הרבה יותר ופל. ואולי אפי' רובו ולא דייקתי כי נזכרתי כעת מלפני הרבה שנים שאכלתי ממנו. ויש''כאיפה ראית שלדעת הרב וובר והרב סירוטה שהכל?
בעלון שהובא לעיל נכתב:
הצג קובץ מצורף 7849
מה שכתוב שם, שלדעת הרב וובר: על כיף-כיף מזונות, ועל פסק-זמן יש להסתפק.
ולדעת הרב סירוטה: הולכים אחרי הרוב והחשוב. (וא"כ על כיף-כיף מזונות, ועל פסק-זמן יש להסתפק).
וגם לדעת הרב קופשיץ מברכים מזונות.
א"כ, על כיף-כיף לכו"ע מזונות, ועל פסק-זמן שהכל או יש להסתפק.
זו משנה ישנה שלו, ושמעתיה לפני כשתים עשרה שנה.מרן הגר"ד קוק שליט"א הערה חשובה בהלכות ברכות
אלא מה? בכיף-כיף השוקולד עיקר?! זה כמו וופל מצופה שוקולד...לדעת הרב סירוטה הולכים אחר החשוב וכדין עיקר וטפל הרגיל, ולטענתך כיף כיף עיקר. ולא נ''ל.
כתבת שלדעתו פסק-זמן שהכל, ולא כן הוא, אלא שיש להסתפק.לגבי הרב וובר צדקתי בכל מה שכתבתי חוץ מכיף כיף
אתה אוכל אותו כדי לאכול ופל? או כדי לאכול שוקולד. האמת שבזה כמו שכתבתי לעילאלא מה? בכיף-כיף השוקולד עיקר?! זה כמו וופל מצופה שוקולד...
חוץ מכיף כיף ובאמת יש בו הרבה יותר ופל. ואולי אפי' רובו ולא דייקתי כי נזכרתי כעת מלפני הרבה שנים שאכלתי ממנו
בשביל לאכול שוקולד אני קונה שוקולד, בשביל לאכול וופל אני קונה וופל, כשאני רוצה את השילוב של הטעם של שניהם אני קונה פסק זמן/כיף כף בונבון וכו'.אתה אוכל אותו כדי לאכול ופל? או כדי לאכול שוקולד. האמת שבזה כמו שכתבתי לעיל
וופל בטעם שוקולד. (עשוי בצורה מיוחדת).אתה אוכל אותו כדי לאכול ופל? או כדי לאכול שוקולד. האמת שבזה כמו שכתבתי לעיל