איש ההשקפה
חבר חדש
מעולם הגרמ"א לא הורה נגד הבא"חאכן, בשם ומלכות.
סבר בזה דלא כהבא"ח
שקר אתה דובר!!!
מעולם הגרמ"א לא הורה נגד הבא"חאכן, בשם ומלכות.
סבר בזה דלא כהבא"ח
כדאי שתתחיל ללמוד על הסדר את ספריו, יש מקומות שחולק על הבא"ח ואף זכור לי מקום שכתב במפורש "ואין מנהגנו בזה כהבא"ח".מעולם הגרמ"א לא הורה נגד הבא"ח
שקר אתה דובר!!!
לא בטלה ולא נעלייםעדות שבטלה מקצתה בטלה כולה
שקר מוחלט, וחוצפא נפרזה.כדאי שתתחיל ללמוד על הסדר את ספריו, יש מקומות שחולק על הבא"ח ואף זכור לי מקום שכתב במפורש "ואין מנהגנו בזה כהבא"ח".
הוא היה גברא רבה בפני עצמו, מותר לו לחלוק כשסובר אחרת.
הלוו תרגע. מה יש לך?!שקר מוחלט, וחוצפא נפרזה.
זה שיש מקומות שבא"י לא נהגו כבא"ח, לחיי.
אבל שיחלוק במידי דברכות בלא טעם וסברא נגד בא"ח??? [ונגד כל מנהג הספרדיים מאות בשנים??]
עלה לקברו של חכם מרדכי ז"ל ובקש מחילתו.
מחכים לדוג'אם היית יודע כמה חסיד אני של מרן הבא"ח ומרן הגרמ"א והוגה בתורתם אולי היית שומר את נפשך מלכתוב עלי דברי בלע אלו.
זה מדובר כאשר יש על מה להעניש, לא כאשר מדובר בדמיונות וחלומות של זלזולים שלא היו ולא נבראו...ושמעתי מאדם גדול שחכם מרדכי ז"ל היה עניש וקטיל.
שמור נפשך.
מדבריך ניכר שאתה לא מכיר את רבותינו הספרדים זצוק"ל ושליט"א, ואתה חושב שהזן הזר השונה והמחודש של משפחת י... וכו' המה רבניך ישראל...הלואי על הספרדים כאלו רבנים.
לא הבנת את דברי נכונה.מדבריך ניכר שאתה לא מכיר את רבותינו הספרדים זצוק"ל ושליט"א, ואתה חושב שהזן הזר השונה והמחודש של משפחת י... וכו' המה רבניך ישראל...
לא מיניה ולא מקצתיה לא קרב זה אל זה כל היום כל הלילה וכל בין השמשות
אני משתדל לא להגיב, אבל הפעם הגזמת, כנראה בחוסר מודעות
כנ"ל.ויש"כ.הצחקת אותי.
כמעט כל רבני הספרדים הם בדיוק כך ואף יותר. [זה שיש כמה יוצאי דופן לא משליך על הכלל]
עיין בהסרטה שהעלו לעיל על הרב מאזוז.
תנסה לברך את הברכה הזו על הרב סלים או הרב מאיה וכו' וכו', ותראה לבד את התגובות.
רק אצל הליטאים או החסידים זה חידוש.
ממש לא נכון, מי שחיי מיחצנות של.. וכו' ולא מכיר גדולי עולם שתוך כדי שינה שמים מאה... חושב שכרגע לא, אבל מי שקצת מכיר ולא מושפע מהטרור היחצני, יודע שב"ה לא אלמן ישראל.מה שלצערנו כרגע לא קורה.
"עלי לדעתי לא" ועל בנו כן?!?!לגבי ברכת שחלק, מכתי"ק (מתוך קובץ בדרכו ח"ד גנוזות ומאמרים בתורתו של מרן זצ"ל):
הצג קובץ מצורף 17215
"הברכה הזאת כיום - יש רבנים שמברכים עליהם".
זה לא שאלה, כי זה ודאי ענוה."עלי לדעתי לא" ועל בנו כן?!?!
יש מושג הנקרא "ענוה""עלי לדעתי לא" ועל בנו כן?!?!
לא הבנתי. מה הם עושים תוך כדי שינה?שתוך כדי שינה שמים מאה
כנראה בגלל שאתה מושפע מה:לא הבנתי. מה הם עושים תוך כדי שינה?
ומ:מושפע מהטרור היחצני
מיחצנות של..
בשעה שאותם גדולי עולם ישנים הם מפעילים את טרור היחצנות???כנראה בגלל שאתה מושפע מה:
ומ:
אכן אמר לברך על בנו.
חכם מרדכי ע"ה היה מברך על בנו ?אני מכירו שנים רבות, וביודעו קאמינא.
ברכת שחלק על הרב שטינמןהיה את אחת ממערכות הבחירות לפני כעשור,
שהגרב"מ אזרחי עמד מול אלפים,
בנוכחות מרן הגראי"ל שטינמן, ואאל"ט גם מרן הגרח"ק,
ובתחילת דרשתו - דרש מהקהל לעמוד על רגליהם,
ואז התחיל לברך שחלק,
הקהל ענה אמן,
ואז הוא סיים: זו כל הדרשה שלי....
ואת הרב דוד ראית מברך על הרב סופר?חכם מרדכי ע"ה היה מברך על בנו ?
אם כן יש תיעוד ?
הרי יש הרבה מפגשים שלהם מצולמים ומוסרטים
[יש גם הסרטות של חכם מרדכי עם חכם בן ציון וחכם יהודה צדקה ועוד, לא נראה לי שהוא מברך]
וקצת דחוק לומר שהורה שאפשר לברך והוא עצמו נמנע מלברך, ולמה יבטל ברכה שתקנו חז"ל.
אולי כדאי לברר עם המקור של כת"ר איך בדיוק שמע מחכם מרדכי ובאיזה הקשר הדברים נאמרו, מי היה השואל מה בדיוק שאל וכן הלאה.
חכם מרדכי ע"ה היה מברך על בנו ?
אם כן יש תיעוד ?
הרי יש הרבה מפגשים שלהם מצולמים ומוסרטים
[יש גם הסרטות של חכם מרדכי עם חכם בן ציון וחכם יהודה צדקה ועוד, לא נראה לי שהוא מברך]
וקצת דחוק לומר שהורה שאפשר לברך והוא עצמו נמנע מלברך, ולמה יבטל ברכה שתקנו חז"ל.
אולי כדאי לברר עם המקור של כת"ר איך בדיוק שמע מחכם מרדכי ובאיזה הקשר הדברים נאמרו, מי היה השואל מה בדיוק שאל וכן הלאה.
האמת שהסתפקתי טובא האם אדם שעליו יש לברך ברכת שחלק מחכמתו רואה אדם אחר שגם עליו יש לברך, האם מברך עליו או לא, דדילמא לא נחשב שיש לו התפעלות מהחכמה הזו, כי גם הוא שייך בה.ואת הרב דוד ראית מברך על הרב סופר?
זה שהוא אמר לא בהכרח שנהג כך בעצמו...
ברכת שחלק על הרב שטינמן
עוצמות של רב"מ אזרחי זצוק"ל
נ.ב. בשם ומלכות
לא כ"כ זכיתי להבין את צדדי הספק.האמת שהסתפקתי טובא האם אדם שעליו יש לברך ברכת שחלק מחכמתו רואה אדם אחר שגם עליו יש לברך, האם מברך עליו או לא, דדילמא לא נחשב שיש לו התפעלות מהחכמה הזו, כי גם הוא שייך בה.
אני לא יודע אם בירך או לא.ואת הרב דוד ראית מברך על הרב סופר?
זה שהוא אמר לא בהכרח שנהג כך בעצמו...
ראשית יש לדון מה הדין אם בירך שחלק ובתוך ל' יום ראה שוב אדם אחר שראוי לברך עליו שחלק, האם מברך עליו שוב, או רק פעם בל' יום. וכמו [להבדיל כמובן] מי שראה קוף ובירך עליו משנה הבריות, ולאחר כמה ימים ראה שוב קוף אחר.לא כ"כ זכיתי להבין את צדדי הספק.