בוגרים תחי"ם בסדר גודל של ישיבות ספרדיות

באנר
אצל הרב לב זה לא זה ולא זה
הרי יש הרבה ישיבות ספרדיות אבל לא כולם אותו דבר
אז זה יודע כל בחור בישיבה גדולה שנמצא בישיבה עם קצת פירמה שלא כל הבחורים שלמדו אתו בישיבה קטנה הם אותו דבר המצב היום בעולם הישיבות שזה לא נושא של הבדלי שיטות לימוד רק זה הבדל של רמת לימוד כללית
אותם בחורים מצויינים שבאים לישיבות כמו של הרב לב ( ויש עוד טובות כמובן )
הם לומדים ללמוד ברמה גבוהה מאוד בדרכו של הרב לב הם הופכים ללמדנים
אמת.
זה המצב, ולכן בישיבת יסודות במושב שאין ראש ישיבה בסדר גודל של הרב לב [למעט הגר"ש שרייבר אבל זה משהו אחר מצד הסגנון וכו'], עדיין יש ביקוש אדיר יותר מאשר לכל מקום אחר היום, והסיבה כי לשם באים כל המצוינים, וכמו שקראת לזה "רמת לימוד כללית".
אע"פ שבחור שלמד בישיבה קטנה והיה לו בשיעור ג' ר"מ ברמה גבוהה, הרבה פעמים יכול למצוא את עצמו יורד או לפחות לא עולה ברמה בשנה שאחריה, כשהוא לומד ביסודות במושב...
ולי הקטן יש טענה ["מקורית" כמו שאומר ידידנו הגאון בעל @מחשבות טובות ] שהעניין הזה של להנחיל דרך מסוימת בלימוד, והצורה בכלל של רב ותלמיד, חסרה מאוד בדור הזה, ואשמים בזה הישיבות האשכנזיות הגדולות שהכניסו מושגים של מאות בחורים בשיעור, ואולי יש עוד אשמים.
נדמה בנפשינו אילו הגרב"מ אזרחי היה מוותר על להיות "רב" לתלמידיו, היה יכול להישאר בכבודו של עולם בישיבת חברון, ובעשרים ויותר השנים האחרונות בוודאי היה מראשי הישיבה, אבל הוא העדיף את זה, ויש עוד דוגמאות, אך אצל הרוב זה לא כך אלא בונים בית מדרש חשוב, ובדיוק כמו שהגדרת שזה "המצב היום בעולם הישיבות".
כאשר בני נ"י יעמוד בצומת דרכים זו, ויחפוץ לשמוע לעצתי, אמליץ לו ללכת לפחות לשנה שנתיים לישיבה שבה יוכל להידבק ברב, בדרכו המוסרית והלימודית, שינחיל לו מדרכו, ויבקש תורה מפיהו, ואחר כך יעבור לישיבה חשובה וגדולה עם בית מדרש עוצמתי מלא בבחורים בעלי רמה בלימוד וירא"ש.
[אדגיש שוב שגם לדעתי הקטנה והלא נחשבץ, אין זה גורע מאומה מגדלותו או הנהגתו של ראש ישיבה מיוחד ונפלא כמו הגרב"צ לב, בעצמי דחפתי לא מעט בחורים לשם כאשר היתה התלבטות בין הישיבה שלו לבין יסודות במושב ובדיוק בגלל הטעם הנ"ל].

דעה לא מבוססת ומוסברת שטוענת כי לו תלמידים בלי קו אחיד בלימוד היא מנותקת מהמציאות ואין לה גם שום בסיס עובדתי או הגיונית
ועל המוציא מן ההיגיון והעובדות עליו הראיה
אז הנה העובדות :
המצב היום בעולם הישיבות שזה לא נושא של הבדלי שיטות לימוד רק זה הבדל של רמת לימוד כללית
הם לומדים ללמוד ברמה גבוהה מאוד בדרכו של הרב לב הם הופכים ללמדנים
כלומר הם בדרכו של הרב לב בזה שהם לומדים ברמה גבוהה, והם למדנים.
אבל לא מבחינת שיטה בלימוד.
עכשיו תשווה לרב ערן חבה, ולאחרים שהזכרתי, ותראה שאין בינינו מחלוקת...

למה אתה קורא שיטה בלימוד ?
למה שיש לר' אריה שפירא משערי שמועות, לר' ברוך ויסבקר זצ"ל מבית מתתיהו, לר' ברוך מרדכי אזרחי זצ"ל.
נכון שזה ברור שזה שונה מאשר נניח ישיבת הרב וולפסון ? פוניבז' [של היום] ?
על זה אני מדבר.

למה שיש לר' אריה שפירא משערי שמועות, לר' ברוך ויסבקר זצ"ל מבית מתתיהו, לר' ברוך מרדכי אזרחי זצ"ל.
נכון שזה ברור שזה שונה מאשר נניח ישיבת הרב וולפסון ? פוניבז' [של היום] ?
על זה אני מדבר.
אם מהפן הזה תראה הרב לב למד בבית מתתיהו והוא מתיימר להעביר את שיטת הלימוד של רבי ברוך וייסבקר רבו כמובן עם חידושי תורה שלו גם כן
למה אתה חושב שאין פה שיטה
המשגיח ביסודות לב הוא גם כן הרב ברוייאר ורוב הרמים והמישיבים הם בוגרי בית מתתיהו

אם מהפן הזה תראה הרב לב למד בבית מתתיהו והוא מתיימר להעביר את שיטת הלימוד של רבי ברוך וייסבקר רבו כמובן עם חידושי תורה שלו גם כן
למה אתה חושב שאין פה שיטה
המשגיח ביסודות לב הוא גם כן הרב ברוייאר ורוב הרמים והמישיבים הם בוגרי בית מתתיהו
אבל בוגרי יסודות לב בכוללים וכו' לא לומדים כמו בוגרי בית מתתיהו.
אצל בוגרי בית מתתיהו יש ממש את אותו קו מחשבתי, ואצלם לא. [אגב בבית מתתיהו זה כבר קרוב להיות גריעותא מרוב שזה אחיד].
גם ר' ישי טולדנו הוא שייך לאותו בית מדרש אבל אצלו הקו הלימוד קצת מרגיש שונה.

אבל בוגרי יסודות לב בכוללים וכו' לא לומדים כמו בוגרי בית מתתיהו.
אצל בוגרי בית מתתיהו יש ממש את אותו קו מחשבתי, ואצלם לא. [אגב בבית מתתיהו זה כבר קרוב להיות גריעותא מרוב שזה אחיד].
גם ר' ישי טולדנו הוא שייך לאותו בית מדרש אבל אצלו הקו הלימוד קצת מרגיש שונה.
מהו הקו מחשבתי השונה אם תוכל לפרט

זה המצב באופן מוחלט ?
בוגרי ישיבת יסודות התורה בתל אביב הם המוצלחים ביותר ?
[אני יודע שהם מוצלחים ואיכותיים, ורבים מהם למדנים מעולים, אבל אין עוד ?]
היה ט"ס בדברי, וכוונתי היתה, והאם הם מוצלחים יותר מאחרים.

היה ט"ס בדברי, וכוונתי היתה, והאם הם מוצלחים יותר מאחרים.
אני מבין.
אבל עדיין גם השאלה מה זה מוצלחים לעניין זה, יהיו מבוגרי קול יעקב שיגידו לך [במידה לא מבוטלת של צדק] שאם הישיבה לא הוסיפה לו יראת שמים, והליכות של בן תורה, היא לא עשתה את תפקידה, ויהיו אחרים שיאמרו לך שאם הרמ"ים לא גרמו במידה משמעותית להתפתחות בלימוד הם לא עשו את תפקידם, ויהיו אחרים שיאמרו שאם הוא לא התחכך עם בחורים איכותיים ובעלי כשרון והתמדה, הוא לא באמת צבר מושגים, בדרך כלל השאלה היא מה עיקר ומה טפל בעיני כל אחד, ולכן אני כופר בזה ששייך לומר מספר 1 מס' 2 וכן הלאה.

אני מבין.
אבל עדיין גם השאלה מה זה מוצלחים לעניין זה, יהיו מבוגרי קול יעקב שיגידו לך [במידה לא מבוטלת של צדק] שאם הישיבה לא הוסיפה לו יראת שמים, והליכות של בן תורה, היא לא עשתה את תפקידה, ויהיו אחרים שיאמרו לך שאם הרמ"ים לא גרמו במידה משמעותית להתפתחות בלימוד הם לא עשו את תפקידם, ויהיו אחרים שיאמרו שאם הוא לא התחכך עם בחורים איכותיים ובעלי כשרון והתמדה, הוא לא באמת צבר מושגים, בדרך כלל השאלה היא מה עיקר ומה טפל בעיני כל אחד, ולכן אני כופר בזה ששייך לומר מספר 1 מס' 2 וכן הלאה.
תכלס עזוב שטיות כל הטענות האלו זה שאתה נטפס בדברים כי פיספסת את העיקר שישיבה מסויימת טוענת שאם לא קיבלת ממגיד שיעור עם פראק אז חסר לך מושגים זה לא טענה כי יש תוכן זה טענה נוכחות וכל אחד חייב להיטפס במה שקל לו למכור

אני מבין.
אבל הוא לא הציג בוגרים שמוצלחים מאחרים אפי' בתחום אחד.

תכלס עזוב שטיות כל הטענות האלו זה שאתה נטפס בדברים כי פיספסת את העיקר שישיבה מסויימת טוענת שאם לא קיבלת ממגיד שיעור עם פראק אז חסר לך מושגים זה לא טענה כי יש תוכן זה טענה נוכחות וכל אחד חייב להיטפס במה שקל לו למכור
עמוק לי.

לערער רגע על ההנחה האם החכמה בלהעמיד תלמידים זה שידעו לצטט את תורתך? שאז אין אלו תלמידים אלה קבצי אודיו ... העקרון בעמדת תלמיד היא להכניס דרך חשיבה עם ייחודיות מסויימת
ומעניין לעניין באותו עניין פעם הרהרתי לעצמי למה אין אצלנו "משגיחים" אנשים שהם סמל ודוגמא בנושא הזה ואני לא מדבר על בבות וכו ונראה לומר שליצור דמות כזו לוקח הרבה שנים ואנחנו פשוט לר קיימים מספיק שנים כדי שניצור כאלה והוא הדין לדרך לימוד וכו

ראשי תחתית