באנר תרומה

בוגרים תחי"ם בסדר גודל של ישיבות ספרדיות

באנר
מה לא נכון?
שהרב לב היה מתפלל בנוסח אשכנז?
שהרב לב לא רצה להתפלל בימים נוראים בישיבה מהסיבה הזאת, עד שבעל הבית הרב זיאת התערב בעניין?
ועוד כהנה וכהנה....

מה לא נכון?
שהרב לב היה מתפלל בנוסח אשכנז?
שהרב לב לא רצה להתפלל בימים נוראים בישיבה מהסיבה הזאת, עד שבעל הבית הרב זיאת התערב בעניין?
ועוד כהנה וכהנה....
לא היה ולא נברא
ידוע שהוא היה מתפלל בבית כנסת של ליטאים מבחינת הסגנון לא הנוסח וזה כבר למעלה מעשור לא קיים

מה שעולה פה מההודעות של האנשים פה זה בעצם תפיסה מוטעית עכשיו יכול ליהות שזה נובע מחוסר יידע וגרוע מכך אם זה משיקולים זרים
הגרוע מכל שהספרדים בעצמם יורים לעצמם בנגמ"ש ולירות בנגמש זה לא לפתוח את הישיבה הספרדית שהיא בקדמה יחד עם ישיבות ליטאיות לירות בנגמ"ש זה בדיוק מה שעושים פה כמה מחברי הפורום !!!
עכשיו אני מזמין כל אחד מחברי הפורום לא להסתמך עליי או עליהם
פשוט

ליצור קשר אמין עם כמה בחורים בישיבה ושלמדו בה (אחד זה עדיין לא ראייה) או אפילו לבוא לישיבה ולראות מה זה הישיבה שלא מתנצלת על ה שהיא ברמה שאף אחד לא משתווה אליה !
אני רק שאלתי.
ואמנם יש לי שני גיסים בוגרי יסודות (המאוחדת, בזמנו), אוכל לשאול אותם בזמני וזמנם הפנוי. עכ"פ עד עתה לא היה נשמע מהם ממש כמו שאתה אומר, אלא זה באמצע כמו שבמערבא אמרי אמר...

אני רק שאלתי.
ואמנם יש לי שני גיסים בוגרי יסודות (המאוחדת, בזמנו), אוכל לשאול אותם בזמני וזמנם הפנוי. עכ"פ עד עתה לא היה נשמע מהם ממש כמו שאתה אומר, אלא זה באמצע כמו שבמערבא אמרי אמר...
תשאל בחורים שלומדים היום או למדו ביסודות של היום (לב כמובן) לא מעניין פעם עכשיו
אגב אולי יש איזה אג'נדה של כמה מיסודות במושב כיום על הפצת הכזב הזה
בכל אופן ישיבה טובה לעולם לא תימדד באיך יגיבו עליה בפורום פה
היא נקבעת בשטח ומקווה שהייתי עיתונאי טוב להביא את השטח לפה

תשאל בחורים שלומדים היום או למדו ביסודות של היום (לב כמובן) לא מעניין פעם עכשיו
אגב אולי יש איזה אג'נדה של כמה מיסודות במושב כיום על הפצת הכזב הזה
בכל אופן ישיבה טובה לעולם לא תימדד באיך יגיבו עליה בפורום פה
היא נקבעת בשטח ומקווה שהייתי עיתונאי טוב להביא את השטח לפה
באמת אתה עיתונאי טוב, עושה יח"ץ מצויין...

הרב @יסודותיך חזקי עונת הרישום עוד לא נפתחה ממש, כרגע לדעתי יש רק גישושים, אפשר להרגיע.
לא חושב שיש למישהו כאן עניין לקדם את יסודות במושב, או עניין לקדם מקום אחר, אחרת המקום האחר היה מוזכר...
אם באמת אתה מצוות הרשמים או מצוות הישיבה אנחנו כנראה מכירים, ואם היית יודע מי אני, היית בוודאות מדבר אחרת, אני מחזיק מאוד מהמקום הזה, ומהרב לב עצמו, אפשר להביע עמדה מורכבת בלי שורה תחתונה צעקנית וחד משמעית, ועדיין להיות בעד הישיבה מכל הלב.
ואם כבר משהו גורם נזק למי ששוקל לשלוח לשם את בנו או את עצמו, זה לא הצד שאתה מתווכח נגדו...

חד משמעית אין ראש ישיבה ספרדי כיום בסדר גודל של הרב לב
הן מבחינת למדנות, העמדת תלמידים, תפיסת בית המדרש.

הן אמת שהרב לב לא כ"כ ספרדי, אבל לא נראה לי שנופל בזה מכל ראשי הישיבות הספרדיות שאומרים זאת בגלוי.
ודווקא זכור לי שהתייחס לזה באחת מראיונותיו למוסף שבת קודש ביתד נאמן, להבדלי הגישות בין עולם התורה הספרדי למשנהו.

חד משמעית אין ראש ישיבה ספרדי כיום בסדר גודל של הרב לב
הן מבחינת למדנות, העמדת תלמידים, תפיסת בית המדרש.
כל דברי הרב @שאינו יודע לשאול, אינם תואמים את המציאות, למרות הניסיון להעביר כאילו הוא מייבין גדול בעולם הישיבות הספרדי.
אבל למי שקצת מכיר באמת מבפנים, מזהה די מהר.

הן אמת שהרב לב לא כ"כ ספרדי, אבל לא נראה לי שנופל בזה מכל ראשי הישיבות הספרדיות שאומרים זאת בגלוי.
ודווקא זכור לי שהתייחס לזה באחת מראיונותיו למוסף שבת קודש ביתד נאמן, להבדלי הגישות בין עולם התורה הספרדי למשנהו.
הכל נכון.
אני לא כזה מייבין.
ומעולם לא אמרתי אחרת ממך בשום דבר שכתבת בהודעתך זו.
ואפילו החסרת משבחיו הרבה.

הרב ברוך צבי לב לא ממש, [הוא אדם גדול מאוד ולמדן עצום אבל לא תמצא אצל תלמידיו קו אחיד בלימוד, לדעתי הוא יותר מתאים לעמוד בראש כולל חשוב עם אברכים מופלגים].

אין קו ברור בלימוד אצל תלמידי הגאון הגדול רבי ברוך צבי לב. זה מה שאני רואה ואולי אני טועה.
גם אין להם דעה אחידה בקשר אליו. גם לא בענייני הנהגת ישיבה.
[שיהיה ברור שאני מגדולי מעריציו]

הרב ברוך צבי לב לא ממש, [הוא אדם גדול מאוד ולמדן עצום אבל לא תמצא אצל תלמידיו קו אחיד בלימוד, לדעתי הוא יותר מתאים לעמוד בראש כולל חשוב עם אברכים מופלגים].

אין קו ברור בלימוד אצל תלמידי הגאון הגדול רבי ברוך צבי לב. זה מה שאני רואה ואולי אני טועה.
גם אין להם דעה אחידה בקשר אליו. גם לא בענייני הנהגת ישיבה.
[שיהיה ברור שאני מגדולי מעריציו]
אתה מבין, אם הייתי כותב את אותו הדבר על ישיבת פוניבז' ועל הגרח"פ ברמן, זה ג"כ היה נכון, ואף אחד לא היה מזדעק לומר שאני חושב שאני מייבין, ושעולם הישיבות יורה בנגמ"ש, אז מי כאן הנחיתי ?

צודק אני מוחק את ההודעה
אך כוונתי, שאין בביקורת זו ממש
הוא מעמיד תלמידים , ומוציא יקר מזולל, באופן יוצא מן הכלל.
אין שום מעלה בקו אחיד בלימוד, יש העמדת התלמיד על רגליו, ושידע ללכת לבד ויש את זה בתלמידיו באופן ברור, למדנים ישרים ומופלגים,
וביותר שלא פגשתי למדנים מופלגים בהעמדת סוגיות ובהיקף משאר ישיבות ספרדיות לבד מיסודות, ומאור התורה.
כמו כן שאין דעה אחידה כלפיו בהנהגת הישיבה, אף היא ביקורת שאין בה ממש למעט חיפוש הביקורת.

צודק אני מוחק את ההודעה
אך כוונתי, שאין בביקורת זו ממש
הוא מעמיד תלמידים , ומוציא יקר מזולל, באופן יוצא מן הכלל.
אין שום מעלה בקו אחיד בלימוד, יש העמדת התלמיד על רגליו, ושידע ללכת לבד ויש את זה בתלמידיו באופן ברור, למדנים ישרים ומופלגים,
וביותר שלא פגשתי למדנים מופלגים בהעמדת סוגיות ובהיקף משאר ישיבות ספרדיות לבד מיסודות, ומאור התורה.
כמו כן שאין דעה אחידה כלפיו בהנהגת הישיבה, אף היא ביקורת שאין בה ממש למעט חיפוש הביקורת.
אני לא חושב שיש מעלה בקו אחיד.
אני כן חושב שיש משהו כללי בדור הזה, [ואנא אל תקחו את זה שוב למלחמות רישום] שחסר מאוד את הצורה המקורית של רב ותלמיד, שהתלמיד רואה ברבו את הכלי ללמוד ממנו ולשמש אותו בעבודת ה' ודרכי לימוד התורה, ושמהערצתו אותו הוא דבק בדרכו החינוכית והלימודית, וממילא הוא יונק את היסודות בלימוד ממנו.
והואיל וכזה אין בכלל למרבה הצער [או כמעט בכלל], אז לכל הפחות המקומות שיש לתלמיד הזדמנות להיות דבוק ברבו ובדרכו עד כדי שזה משפיע על אישיותו ונותן בה חותם, יש להם יתרון מסוים בעיני, [אף שזה רק שיקול אחד מתוך כמה וכמה], ובמקומות כאלה בדרך כלל תמצא קו אחיד בלימוד.
אמור מעתה קו אחיד בלימוד הוא סימן להטבעת החותם של הרב, ולא סיבה שמחמתה יש לומר שהמקום טוב יותר.
כך דעתי העניה והקלושה, יתכן שכאהיה גדול אחשוב אחרת...
אני מודה שאין זה דעת רוב האנשים שאני שומע שיש להם דעה.

עצם הקביעה הזו מראה על חוסר בלמדנות זה יותר ילדותי קצת...
כל הערותיך בקו אחיד, ובסגנון עוקצני וקטנוני באמת מתאים ל- @בני ברקי
ומאוד "למדני".
וכמו כן כוונתי באופן כללי, כמובן שיש יוצא מן הכלל.

אני לא חושב שיש מעלה בקו אחיד.
אני כן חושב שיש משהו כללי בדור הזה, [ואנא אל תקחו את זה שוב למלחמות רישום] שחסר מאוד את הצורה המקורית של רב ותלמיד, שהתלמיד רואה ברבו את הכלי ללמוד ממנו ולשמש אותו בעבודת ה' ודרכי לימוד התורה, ושמהערצתו אותו הוא דבק בדרכו החינוכית והלימודית, וממילא הוא יונק את היסודות בלימוד ממנו.
והואיל וכזה אין בכלל למרבה הצער [או כמעט בכלל], אז לכל הפחות המקומות שיש לתלמיד הזדמנות להיות דבוק ברבו ובדרכו עד כדי שזה משפיע על אישיותו ונותן בה חותם, יש להם יתרון מסוים בעיני, [אף שזה רק שיקול אחד מתוך כמה וכמה], ובמקומות כאלה בדרך כלל תמצא קו אחיד בלימוד.
אמור מעתה קו אחיד בלימוד הוא סימן להטבעת החותם של הרב, ולא סיבה שמחמתה יש לומר שהמקום טוב יותר.
כך דעתי העניה והקלושה, יתכן שכאהיה גדול אחשוב אחרת...
אני מודה שאין זה דעת רוב האנשים שאני שומע שיש להם דעה.
לידיעתך :
הרב חבה
הרב מנחם כהן
הרב יהודה הילדסהיימר
פארי גידוליה של ישיבת אור ישראל
הקו האחיד ביניהם שכל אחד בקצה השני של הקו

לידיעתך :
הרב חבה
הרב מנחם כהן
הרב יהודה הילדסהיימר
פארי גידוליה של ישיבת אור ישראל
הקו האחיד ביניהם שכל אחד בקצה השני של הקו
אלה יש להם תוכן משמעותי מאוד מצד עצמם.
אני מדבר על אברכים צעירים בוגרי אור ישראל.
ויכול להיות שאני טועה.
למדתי לפני שנים בכולל שהיו בו כמאה וחמישים אברכים, והיתה תחלופה יחסית גבוהה, [מגיעים לשנתיים שלוש ובדרך כלל עוזבים], ושם היו בוגרים מהרבה מאוד ישיבות, ובכללם אור ישראל, אני למדתי שם שש שנים, והייתי בעמדה מסוימת שיצא לי לשמוע הרבה מהם בלימוד, מכאן רוב ההתרשמות שלי, [וכן מעוד גיס בוגר אור ישראל, וחברותא בתקופה מסוימת בחיי], אבל יכול להיות שאם הייתי מכיר טוב יותר ורחב יותר הייתי משנה את דעתי, אבל מה דעתך על עצם העקרון שאני טוען ?

כל הערותיך בקו אחיד, ובסגנון עוקצני וקטנוני באמת מתאים ל- @בני ברקי
ומאוד "למדני".
וכמו כן כוונתי באופן כללי, כמובן שיש יוצא מן הכלל.
כמדומני שהוא מרבה לשבח את הרב אנגלנדר, א"כ הוא קשור בצורה כזאת או אחרת לבית שמעיה, וכבודו פסק בסכינא חריפא שרק ביסודות ומאור התורה, אפשר להבין שזה לא ישר בעיניו, ואולי הוא צודק...
יש מקום לכולם.

אלה יש להם תוכן משמעותי מאוד מצד עצמם.
אני מדבר על אברכים צעירים בוגרי אור ישראל.
ויכול להיות שאני טועה.
למדתי לפני שנים בכולל שהיו בו כמאה וחמישים אברכים, והיתה תחלופה יחסית גבוהה, [מגיעים לשנתיים שלוש ובדרך כלל עוזבים], ושם היו בוגרים מהרבה מאוד ישיבות, ובכללם אור ישראל, אני למדתי שם שש שנים, והייתי בעמדה מסוימת שיצא לי לשמוע הרבה מהם בלימוד, מכאן רוב ההתרשמות שלי, [וכן מעוד גיס בוגר אור ישראל, וחברותא בתקופה מסוימת בחיי], אבל יכול להיות שאם הייתי מכיר טוב יותר ורחב יותר הייתי משנה את דעתי, אבל מה דעתך על עצם העקרון שאני טוען ?
בכל הישיבות המובילות
קו זה אינו קיים
פונוביז'
תפרח
חברון
ומה התרעם כבודו פתאום על ישיבה מזרחית בודדת.

כמדומני שהוא מרבה לשבח את הרב אנגלנדר, א"כ הוא קשור בצורה כזאת או אחרת לבית שמעיה, וכבודו פסק בסכינא חריפא שרק ביסודות ומאור התורה, אפשר להבין שזה לא ישר בעיניו, ואולי הוא צודק...
יש מקום לכולם.
אכן, אני בוגר בית שמעיה
אני מעריך את ישיבת יסודות ומאור התורה מאוד מאוד
ולגבי הרב הולך את חכמים יחכם אני לא התכונתי לעקוץ, זה דעתי,
באמת שאין צורך להבין לא נכון, ולהיפגע ובעיקבות כך להגיב לא לעניין,

יש מקום לכולם.
תבדוק אותי טוב
רוב ככל בוגרי בית שמעיה לומדים בכוללי הלכה
לא אומר שיש בזה גריעותא, אך זאת העובדה

ראשי תחתית