בירור שיטת הלימוד ודרך העיון של רבינו מאיר מאזוז זצ"ל

אהני לן מה שכתב הגרמ"ל בראש תפל"מ שעיקר עיונו הישר ינק מהגר"מ מאזוז, ואין אחר זה כלום.
(ואגב איך ניכר? היית פעם ביישוב, או שאתה זורק הנחות שנוח לך?)
במק"א הבאתי שהרב מזוז כתב כך בעצמו.
תראה את התשובות והכתבים של הרב מאזוז ואת של הרב משה לוי, ותראה את ההבדל.
לא הייתי ביישוב אבל כמה חברים שלי למדו שם, וגם כמה למדו בכס"ר.

תראה לי עוד הסכמה כזאת שמרן גדול הדורות כתב למישהוא אחר...........
תראה לי עוד אברך צעיר שמרן גדול הדורות בכה בהספדו...............
תראה לי עוד אברך צעיר שמרן גדול הדורות מביאו כ"כ כ"כ כ"כ הרבה פעמים ומחשיב את דעתו...............[וגם שדוחהו, עדיין זה סימן שמחשיבו].
וכבר ידוע מה שאמר מרן גדול הדורות בלחישה בהספדו: חשבתי שהוא ימשיך אותנו...............

תראה לי עוד הסכמה כזאת שמרן גדול הדורות כתב למישהוא אחר...........
מה מצאת מיוחד בהסכמת מרן לספרו? ודאי שיש הסכמות יותר מיוחדות. (לאנשים שודאי קטנים טובא מהרב משה לוי זצ"ל).
תראה לי עוד אברך צעיר שמרן גדול הדורות בכה בהספדו...............
אברך צעיר? רב רבנן! תכתוב לכה"פ ת"ח צעיר.

שלא יהיה איזו הבנה לא ברורה אין ספק שהגר"מ לוי הוא ת"ח משכמו ומעלה, שאינו מצוי בנמצא כלל. הנקודה היא רק על דרך פסיקתו, שהרבה פעמים מחדש חידושים עצומים שלא מוכרחים כ"כ, הכל לפי עומק עיונו ופלפולו. אבל עדיין אין דבריו מוכרחים בכמה דוכתי. וכמו שהעיר עליו מרן זיע"א בכמה דוכתי על נקודה זו.

שהרבה פעמים מחדש חידושים עצומים שלא מוכרחים כ"כ, הכל לפי עומק עיונו ופלפולו. אבל עדיין אין דבריו מוכרחים בכמה דוכתי.
כדרך רוב הפוסקים בחמש מאות שנה האחרונות שמחדשים ומפלפלים, ומוסיפים מתורה דילהו.

השאלה עם כמה ביסוס לדברים, וכנגד מי. וע"ז העיר עליו מרן הגרע"י זיע"א בכמה דוכתי. ואסתפק בזה.
למעשה מרן גדול הדורות העיר על כל חכמי דורו באותו סגנון כל שחידשו דברים שאינם לפי דעתו.
ובפרט גאוני ספרד. והגרב"צ אבא שאול, שהיה גאון עולם לכל הדעות והשיטות ומרן היה נועץ עימו תדיר, ג"כ חטף. וכנ"ל הגר"ש משאש, הרב בקשי דורון בפפושדו, הגר"מ אליהו תמידין כסדרן והישכיל עבדי כידוע [ואכמ"ל]
כלומר:
כל גאון ופוסק ספרדי שהביע עמדה, מרן חלק עליו לעיתים בתוקף לעיתים בנועם. ולא תמצא פוסק שלא קיבל על הראש,
כך שהגר"מ לוי חשוב מאוד ומוערך מאוד בעיני מרן גדול הדורות.

ראשי תחתית