ביטאון מן המאור שע"י בוגרי ישיבת מאור התורה

פלא שעוד לא העלו כאן את ההקלטה של הרב ירון אשכנזי, שמראה כמה דברי שקר אפשר להמציא על גדולי ישראל.
אין שום סיכוי שהרב יצחק יוסף אמר כן על הרב אברהם סלים, וכפי המבואר בהקלטה.
אז חבל שיש ממציאים (וזה עדיין עומד גם במקומות אחרים) דברים בשם ר"י יוסף המעוררים מחלוקות, וכמובן הכל לש"ש.
ולכן אעלה אותה כעת למען הרבים.
כאן המקום למחות מחאה נמרצת באיש המכנה עצמו @הישיבישער של מרן על דבריו החמורים נגד הרב סאלים (ובשם הרב יצחק) בפורום השכן https://forum.moreshet-maran.com/threads/עיקרי-הדברים-בהשקפת-הנהגת-הדור-שנאמרו-מפי-קודשו-של-רבן-של-ישראל-מרן-נשיא-המועצת-הראש-ל-רבינו-יצחק-יוסף-שליט-א-בטיש-עונג-שבת-בעיר-בני-ברק-במעמד-הרבבות.12268/#:~:text=עוד סיפר מרן רבינו שליט"א שאותו ראש ישיבה פנה אליו כמה פעמים בעניין בצורה מזלזלת (כדוג' שוק הבוכרים וכו'), עד שהכביד לעשות כשפנה שוב ע"י שליח למרן רבינו שליט"א ואמר לו שבשיעורים יגיד שהבני תורה ילכו כמו חכם בן ציון ולא כמו מרן!!!

נערך לאחרונה:
לא, ח"ו, אין לי צד כזה.
אז תמחוק את ההוצאת שם רע הזאת.
ניק אנונימי המציא דברים בשם הרב יצחק יוסף שליט"א, והראיה שזה המצאה, הרי ירון אשכנזי שליט"א אומר בפירוש שלא היה ולא נברא והכל עורבא פרח, ומסביר מה כן היה, דבר שאינו דומה כלל למה שהמציא אותו אחד המכנה עצמו @הישיבישער של מרן

אז תמחוק את ההוצאת שם רע הזאת.
ניק אנונימי המציא דברים בשם הרב יצחק יוסף שליט"א, והראיה שזה המצאה, הרי ירון אשכנזי שליט"א אומר בפירוש שלא היה ולא נברא והכל עורבא פרח, ומסביר מה כן היה, דבר שאינו דומה כלל למה שהמציא אותו אחד המכנה עצמו @הישיבישער של מרן
אני לא מוציא שום שם רע. מרן הרב ירון אשכנזי אמר מה שאמר ולא סותר שום דבר ממה שכתבתי.

אולי זה סיפור אחר
כי הוא לא אומר הרב אשכני אלא הרב אלגבלי [אם שמעתי טוב] שהוא טוינסאי, והרב אשכנזי חלאבי,,,,

א"כ ע"כ דתרי סיפורין איכא ותרי מעשיות נינהו,
ולק"מ מעיקרא.
למה מחפשים כל היום להקשות?
צריך לחפש את האמת באמת.
בכל מקרה הרב יצחק אומר מול מצלמות שראש ישיבה מירושלים המזוהה עם מרביצי מעיז לשלוח אליו שליחים שיאמר שחכם בן ציון זה לבני תורה, וגם אומר את שמו של השליח...

שמעתי כעת מגיסי, הלומד בישיבה, כי בישיבה רווחת הדעה כי הכותב הוא הר' שלמה ברדוגו מרמ"י הישיבה.
ואילו שאר רבני הישיבה התנערו מדברים אלו לאחר פירסומם, ואמרו כי הם נכתבו ללא ידיעתם, ושלא בהסכמתם.
אז מי כאן 'המערכת'?
לא צריך להתנער מכלום
זו האמת לאמיתה ומי שקשה לו לקבל את הדברים - זו דרכה של האמת להתפוצץ בפנים

לא צריך להתנער מכלום
זו האמת לאמיתה ומי שקשה לו לקבל את הדברים - זו דרכה של האמת להתפוצץ בפנים
רק היה מי שרצה להכוין את הדברים שנאמרו שם לכיוון אחר במכוון ובהתעלם מעצמו

הענין הוא שהר' ברדוגו הנזכר הוא דוגמה קיצונית לסגנון המרביצים הישן שהשנאה שלו מכוונת כלפי מרן הגרע"י גופיה.
נכון שהביקורת שבגליון כוונה כלפי הבן, המשליט בכוחנות את פסקי האב,
אולם כמו שאומרים באידיש, 'מ'זאגט די טאכטער, און מ'מיינט די שנור' [מעירים ומבקרים את הבת, אולם בעצם הכוונה היא להעיר בעקיפין לכלה, על התנהגותה], זה מה שקרה במקרה הזה.

הענין הוא שהר' ברדוגו הנזכר הוא דוגמה קיצונית לסגנון המרביצים הישן שהשנאה שלו מכוונת כלפי מרן הגרע"י גופיה.
אני מכיר את הגר"ש ברדוגו [ולא מציע לך לזלזל הוא ת"ח ובקי מאד - ומתמיד גדול] שנאה זה וודאי לא.
זו השקפת המרביצי, הגר"נ טודאנו זצ"ל זו שנאה? הגר"א סלים בעבר זה היה משנאה? הרב בן נאים? הרב עמנואל טולדאנו? ועוד.
תסכים עם המרביצי או לא, להגדיר את זה כשנאה זה שפלות.

זו שנאה עצמית.
אלו גיבובי דברים. אין לך גאה במסורת הספרדית יותר מהגר"א סלים והוא היה במרביצי.
אותי הוא כל הזמן עודד לקרוא חוק לישראל.
הוא לימד מקאמים בישיבה. ועוד.
קצת ענווה ולדעת שיש גדולים כאלו שחלקו על הרב עובדיה וזה בסדר.

אלו גיבובי דברים. אין לך גאה במסורת הספרדית יותר מהגר"א סלים והוא היה במרביצי.
אותי הוא כל הזמן עודד לקרוא חוק לישראל.
הוא לימד מקאמים בישיבה. ועוד.
קצת ענווה ולדעת שיש גדולים כאלו שחלקו על הרב עובדיה וזה בסדר.
זה בסדר גמור, ואין לי חלילה שום דבר אישי נגד גאון צדיק ועניו כהגר"א סאלים או הגר"י עדס, ישלח ה' דברו וירפאהו.
ברור שהם ספרדים, וגאים באורחות חייהם, וידוע שהמרביצי הם גדולי המקאמיסטים.
אבל הדרך של המרביצי לא הביאה לשום מקום. לא הקימה את עולם התורה.
מה לעשות, עיניים צופיות יש לעיני העדה. לא לראשי ישיבות צעירים [בזמנו].

ראשי תחתית