מוקיר רבנן
חבר חדש
מי שלא תופס את המקאמים ויודע הרבה פיוטים כיצד יחכים
היכן ניתן להורידם?יש שיעורים (כיום חינמיים) של יחזקאל זיו משהו מקצועי ביותר, תוכל לרוות נחת.
היכן ניתן להורידם?
זיו יחזקאל.יש שיעורים (כיום חינמיים) של יחזקאל זיו משהו מקצועי ביותר, תוכל לרוות נחת.
ס'פאסט נישט... מקווה שהשכנים לא שומעיםיש לי אותם במחשב,
זיו יחזקאל.
ס'פאסט נישט... מקווה שהשכנים לא שומעים
אתה לא באמת לא יודעמה זה ?
זיו זה למקצוענים ולא לכולם יש את הראש ואת הזמןאבל בשירים לבד קשה לקלוט את המכנה המשוף שבין שיר לשיר באותו מקאם,
צריך לקלוט את הסולם שלו, ואז להתבונן ולשמוע איך כל השירים הללו נכנסים אליו.
וזה עושים אצל זיו.
(מה גם שיש מקמאים דומים, ולכן כדאי לקלוט לפחות את הסולם).
אתה לא באמת לא יודע
תיכף גם תגיד לי שאתה לומד מקאמים...
(ביטוי באידיש שמשמעותו: "לא מתאים, לא לרוחנו")
זיו זה למקצוענים ולא לכולם יש את הראש ואת הזמן
בבסיס - המקאם מתבטא בעיקר בסוף הנגינה שזה התוים הנמוכים
ולכן בסיום כל פיוט/שיר נמצא התמצית של המקאם.
למשל - החלק הנמוך והמסיים של מקאם נהוונד נשמע בפיוט "לך אנא עורך" במילים: "יה אלי אהלל",
ובפיוט "כי אשמרה שבת" (בלחן העממי) במילים: "בינו וביני", וכן עזה"ד כמעט בכל הפיוטים ובכל המקאמים.
המקאם היחיד שקשה קצת ללמוד כך הוא כורד ואכמ"ל.
איני יודע אם אתה צודק או לא,
זה שנמע לי הרבה יותר מסובך.
להטיל ספק זה לא רע, אתה אף פעם לא תצא טועה...
אני למדתי כך ומכיר לא מעט אחרים.
אבל...
נו, שיהיה.
אולי תעשה חסד עם כל חברי הפורום בזמנו שמעתי שהוא מוכר את זה אבל אם זה חינמי נשמח לשמועאם יהיה דחוף ננסה לעשות משהו למענך.
אולי תעשה חסד עם כל חברי הפורום בזמנו שמעתי שהוא מוכר את זה אבל אם זה חינמי נשמח לשמוע
צריך לבדוק את זה.רגע, אם הוא מוכר זה אולי גזל.
אני שמעתי בעבר שכל עוד והיה מוסר שיעורים כאלו, אסר לפרסם את ההקלטות (זולתי למשתתפי הקורס).
ומעת שהפסיק, הרשה, ע"מ שלא לצרכי מסחר.
אבל אם זה לא נכון, והוא לא מרשה, אז זה אולי גזל.
צריך לבדוק את זה.
הבנתי שהם מקדמים מאד.
עכ"פ לכשתשמעם (וזה ה-מ-ו-ן חומר).
אל תיבהל מיַּם המלל שיש שם, אין חיוב לדעת הכל ולזכור את הסולם (טון, טון, חצי טון וכו') בדוקא.
זה בעיקר כדי לתפוס את הרעיון. (אם תזכור זו התקדמות אין ספק).
העיקר שאחר שתבין את הרעיון מה זה מקאם ומה ההבדל ביניהם, תוכל לעשות סולם שלם של איזה מקאם שתרצה, במשך שעה שלימה לסלסל בו הלוך וחזור, מבלי לסטות לשום מקאם אחר בטעות, וממנו תוכל להיכנס לכל שיר וניגון שתרצה שמתחבר אליו.
(הסיומת כמובן תשמש לך רמז ותזכורת לסולם, ואפשר להשתמש בה כעין פתיח בשביל להיזכר בסולם).
אם תדע לעשות את זה, אתה יודע מקאם.
וכך בכל מקאם ומקאם שתרצה, תדע לסלסל במלל של התפילה (כי לה' המלוכה וכו', לחלק את המילים נכון, להתחיל מהנמוך לגבוה, ולהיכנס לניגון הרצוי בקטעים הרצויים, כמו שועת עניים וכו', ולצאת מהניגון בשלום ולחזור לסלסול של המקאם שאתה בו ולהישאר שם עד הסוף).
אח"כ תוכל לעבור ממקאם למקאם כרצונך, אבל שיהיה ביודעין ולא בטעות, ולדעת לחזור למקאם שבו התחלת.
איני יודע אם אתה צודק או לא
נשמע מסובך
אבל...
נו, שיהיה.