ש שלומי חבר חדש הצטרף 14/4/25 הודעות 171 21/10/25 #1 כאשר נח יוצא מהתיבה, הייתי מצפה שיצא דרך הדלת, אבל לא.. נח יוצא דרך הגג!! ולא רק הוא,[לכאורא] אלא גם כל החיות יצאו דרך הגג!!
כאשר נח יוצא מהתיבה, הייתי מצפה שיצא דרך הדלת, אבל לא.. נח יוצא דרך הגג!! ולא רק הוא,[לכאורא] אלא גם כל החיות יצאו דרך הגג!!
מרנן ורבנן חבר מוביל הצטרף 18/12/24 הודעות 1,741 מיקום בני ברק 21/10/25 #2 אולי כי התיבה נחה בעוד האדמה רוויה במים ושקעה מעט (או הרבה) ולא היה ניתן לפתוח את הדלת?
א אלישמע חבר בכיר הצטרף 10/4/25 הודעות 3,257 21/10/25 #3 שלומי אמר: כאשר נח יוצא מהתיבה, הייתי מצפה שיצא דרך הדלת, אבל לא.. נח יוצא דרך הגג!! ולא רק הוא,[לכאורא] אלא גם כל החיות יצאו דרך הגג!! לחץ כדי להרחיב... מניין לך ?
שלומי אמר: כאשר נח יוצא מהתיבה, הייתי מצפה שיצא דרך הדלת, אבל לא.. נח יוצא דרך הגג!! ולא רק הוא,[לכאורא] אלא גם כל החיות יצאו דרך הגג!! לחץ כדי להרחיב... מניין לך ?
א אברימי חבר ותיק הצטרף 1/1/25 הודעות 1,411 21/10/25 #4 אלישמע אמר: מניין לך ? לחץ כדי להרחיב... נראה לי שהבין כך בגלל שכתוב שהסיר את מכסה התיבה.
א אלישמע חבר בכיר הצטרף 10/4/25 הודעות 3,257 21/10/25 #5 אברימי אמר: נראה לי שבגלל שכתוב שהסיר את מכסה התיבה. לחץ כדי להרחיב... לא כתוב שיצא משם
א אברימי חבר ותיק הצטרף 1/1/25 הודעות 1,411 21/10/25 #6 אלישמע אמר: לא כתוב שיצא משם לחץ כדי להרחיב... רק כתבתי שכנראה משם הבין זאת.
ש שלומי חבר חדש הצטרף 14/4/25 הודעות 171 21/10/25 #7 1. אז למה פתח את המכסה ולא את הדלת? 2.לפני שנים ראיתי שכך כתב בספר אוזנים לתורה. הספר לא לפני, אשמח אם מאן דהו יעלה צילום מהספר פרק ח פס' יג'
1. אז למה פתח את המכסה ולא את הדלת? 2.לפני שנים ראיתי שכך כתב בספר אוזנים לתורה. הספר לא לפני, אשמח אם מאן דהו יעלה צילום מהספר פרק ח פס' יג'
כ כאחד העם חבר בכיר הצטרף 20/4/25 הודעות 2,123 21/10/25 #8 שלומי אמר: כאשר נח יוצא מהתיבה, הייתי מצפה שיצא דרך הדלת, לחץ כדי להרחיב... ברש"י להדיא שיצאו מהפתח והוא עה"פ ויפתח נח את חלון התבה , כותב רש"י "לצהר ולא זה פתח העשוי לביאה ויציאה" להדיא מרש"י שיצאו מהתבה דרך הפתח של הכניסה והיינו הדלת הרגילה
שלומי אמר: כאשר נח יוצא מהתיבה, הייתי מצפה שיצא דרך הדלת, לחץ כדי להרחיב... ברש"י להדיא שיצאו מהפתח והוא עה"פ ויפתח נח את חלון התבה , כותב רש"י "לצהר ולא זה פתח העשוי לביאה ויציאה" להדיא מרש"י שיצאו מהתבה דרך הפתח של הכניסה והיינו הדלת הרגילה
א אברימי חבר ותיק הצטרף 1/1/25 הודעות 1,411 21/10/25 #9 שלומי אמר: 1. אז למה פתח את המכסה ולא את הדלת? לחץ כדי להרחיב... שאלה ידועה. ויש עליה כמה תשובות, בפשט ברמז ובסוד. שלומי אמר: 2.לפני שנים ראיתי שכך כתב בספר אוזנים לתורה. הספר לא לפני, אשמח אם מאן דהו יעלה צילום מהספר פרק ח פס' יג' לחץ כדי להרחיב... ועוד אפש"ל ע"פ מש"כ במושב זקנים: ולכן לא היה יכול לפתוח הפתח.
שלומי אמר: 1. אז למה פתח את המכסה ולא את הדלת? לחץ כדי להרחיב... שאלה ידועה. ויש עליה כמה תשובות, בפשט ברמז ובסוד. שלומי אמר: 2.לפני שנים ראיתי שכך כתב בספר אוזנים לתורה. הספר לא לפני, אשמח אם מאן דהו יעלה צילום מהספר פרק ח פס' יג' לחץ כדי להרחיב... ועוד אפש"ל ע"פ מש"כ במושב זקנים: ולכן לא היה יכול לפתוח הפתח.
כ כאחד העם חבר בכיר הצטרף 20/4/25 הודעות 2,123 21/10/25 #10 אברימי אמר: שאלה ידועה. ויש עליה כמה תשובות, בפשט ברמז ובסוד. הצג קובץ מצורף 11640 ועוד אפש"ל ע"פ מש"כ במושב זקנים: הצג קובץ מצורף 11639 ולכן לא היה יכול לפתוח הפתח. לחץ כדי להרחיב... אגב - דבריו נסתרים מרש"י שהבאתי לעיל
אברימי אמר: שאלה ידועה. ויש עליה כמה תשובות, בפשט ברמז ובסוד. הצג קובץ מצורף 11640 ועוד אפש"ל ע"פ מש"כ במושב זקנים: הצג קובץ מצורף 11639 ולכן לא היה יכול לפתוח הפתח. לחץ כדי להרחיב... אגב - דבריו נסתרים מרש"י שהבאתי לעיל
א אלישמע חבר בכיר הצטרף 10/4/25 הודעות 3,257 21/10/25 #11 שלומי אמר: 1. אז למה פתח את המכסה ולא את הדלת? לחץ כדי להרחיב... שלא יצא מישהו בשגגה. שלומי אמר: 2.לפני שנים ראיתי שכך כתב בספר אוזנים לתורה. הספר לא לפני, אשמח אם מאן דהו יעלה צילום מהספר פרק ח פס' יג' לחץ כדי להרחיב...
שלומי אמר: 1. אז למה פתח את המכסה ולא את הדלת? לחץ כדי להרחיב... שלא יצא מישהו בשגגה. שלומי אמר: 2.לפני שנים ראיתי שכך כתב בספר אוזנים לתורה. הספר לא לפני, אשמח אם מאן דהו יעלה צילום מהספר פרק ח פס' יג' לחץ כדי להרחיב...
ש שלומי חבר חדש הצטרף 14/4/25 הודעות 171 21/10/25 #12 אברימי אמר: ויש עליה כמה תשובות, בפשט ברמז ובסוד. לחץ כדי להרחיב... אולי יחכימנו?
א אברימי חבר ותיק הצטרף 1/1/25 הודעות 1,411 21/10/25 #13 אגב, מצאתי בפירוש רבינו מיוחס: ותו לא קשיא מידי.