לחצו כאן – תרומה לשמואל

איזה משנה ברורה עם הערות מפוסקי ספרד מועדף עליך?

לא הבנתי מה כל הצעקה הגדולה,
מה הבעיה ללמוד משנה ברורה נקי?! בלי שום דבר מצד ימין או מצד שמאל.
אחרי זה שכל אחד ינהג כפי ספרי רבותיו הספרדים.
יצאו בשנים האחרונות כל מיני ספרים על המשנ"ב של פוסקי ספרד וכולם כולל כולם כמעט אותו דבר אז מה עשינו בזה?
(כמובן זו רק דעה אישית אשמח לשמוע תגובה)
אתחיל מהסוף, ממש לא כולם אותו דבר.
שנית יש מצוה לפתוח כמה ספרים כשאפשר להכניס הכל בכרך אחד? א"כ בוא נתנגד לקובץ מפרשים וכו'.

ומה אתה עושה לפני שלמדת את כל ד' חלקי השו"ע הלכה למעשה בעיון?
אפשר ללמוד משנה ברורה/כף החיים
אפשר ללמוד כל נושא שיש עליו שאלה/דיון/למעשה, בלבד
אפשר גם לשאול רב/בית הוראה/מו''צ
אפשר גם להשתמש בספרי קיצורים, בתור מראי מקומות בלבד ! (כמו ילקוט יוסף, פסקי תשובות ועוד)
בקיצור, יש פתרון לכל בעיה ...

אתחיל מהסוף, ממש לא כולם אותו דבר.
שנית יש מצוה לפתוח כמה ספרים כשאפשר להכניס הכל בכרך אחד? א"כ בוא נתנגד לקובץ מפרשים וכו'.
קובץ מפרשים מכניס את כל הראשונים והאחרונים על המסכת באותו לשון,
איך זה קשור לפוסקי זמנינו על המשנ"ב?
וכן כולם באותו סגנון לפעמים מלא דברים לא ברורים וזה פשוט העתק הדבק של ספרי הגדולים
אז פשוט תפתח את אותם ספרים מה עזרת לי שציטטת לי לשונות של הרב עובדיה,אור לציון,כה"ח בן איש חי הרב משה לוי

אז פשוט תפתח את אותם ספרים מה עזרת לי שציטטת לי לשונות של הרב עובדיה,אור לציון,כה"ח בן איש חי הרב משה לוי
העזרה כפולה:
מצד הזמן (אין אפשרות לדעת במהירות היכן הגרע"י והבא"ח דיברו על כל דבר שקשור למ"ב כאן, ובפרט היכן דנו בדבריהם להעמידם כראוי).
מצד הדיוק (פעמים הרבה שחכמי ספרד כותבים משהו שנראה מתנגד למ"ב, ולחילופין יש ללמוד מלשונם שסוברים כהמ"ב, או שלא דברו על הנידון של המ"ב כלל ויש לטעות שמסכימים עמו, ואחר שלומדים דבריהם היטב רואים שאינו כן).

והרבה תמהים שהמשמיט למרן היבי"א, אבל כמי שמכיר ההלכות בעיון מבין שאם יתחיל להביא שיטת היבי"א בכל מקום יצטרך כרך נוסף
אחהמ"ר, אך לענ"ד לא נראה לי שזו הסיבה לכך במהדורתם...
בכ"א אני נהנה מאוד מאור המזרח. ערוך באופן נפלא, תמציתי ובהיר, עם דעות כל גדולי רבותינו האחרונים: בא"ח, כה"ח, הגרע"י, הגרמ"א והאול"צ. נפלא ביותר.

אפשר ללמוד משנה ברורה/כף החיים
אפשר ללמוד כל נושא שיש עליו שאלה/דיון/למעשה, בלבד
אפשר גם לשאול רב/בית הוראה/מו''צ
אפשר גם להשתמש בספרי קיצורים, בתור מראי מקומות בלבד ! (כמו ילקוט יוסף, פסקי תשובות ועוד)
בקיצור, יש פתרון לכל בעיה ...
מה זה יעזור לך מה הם כתבו, הרי:
למעשה, אני לא סומך על אף אחד בהלכה, אפילו על גדולי הדור - כי חייב כל אדם ללמוד את הדברים לעומק מהמקורות ולחשבן את כל הסוגיא עם הפרטים וכו'

הרב אופיר מלכה הולך עם פסקי הגרש"ז אוירעבאך זצ"ל
אין לי מושג כמו מי הוא פוסק אתה יכול לשאול אותו.
דבר אחד אני יודע שהוא מסכם את כל השיטות ומביא את כולם.
בספריו החדשים הוא יותר מרחיב מקשה מתרץ איך שתקרא לזה.

אין לי מושג כמו מי הוא פוסק אתה יכול לשאול אותו.
דבר אחד אני יודע שהוא מסכם את כל השיטות ומביא את כולם.
בספריו החדשים הוא יותר מרחיב מקשה מתרץ איך שתקרא לזה.
עדיין יש לבדוק הרבה אם הדברים מדויקים וד"ל

ועל שלב זה הדיון.
אבל אי אפשר "להכריע" הלכה ולהורות כן ולומר שזה ההלכה. זה לכל היותר 'הנהגה'.
דלא כהמורים הלכה מתוך הקיצורים דנקראו מבלי עולם.
הגע בעצמך, נער בן 13 ויום אחד, לא אמור להיות בקי בד' חלקי השו"ע עם נו"כ.
אלא בהחלט יש פתרון לנהוג כמנהג אבותיו (בהנחה שהוא מנהג אמיתי, ולא סתם איזה) או לשאול מו"צ

ראשי תחתית