זעקת מרן רבינו רה"י שליט"א על הצורך בשינוי כיוון אצל בחורים צעירים

• יוזם האשכול יוזם האשכול עובדיה
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
נבקש מהציבור לא להסיט את הנושא ולהחזיר את הדיון לנושא העיקרי על הגדלות והחשיבות והשאיפה להיות מרביץ תורה שמקיים והעמידו תלמידים הרבה וזוכה לפירות ופירי פירות

וכמו שאמרו

הצלחת להעמיד דיין אחד הצלחת להעמיד תלמיד חכם אחד

הצלחת להעמיד מרביץ תורה אחד הצלחת להעמיד דור שלם של תלמידי חכמים הם ותלמידיהם ותלמידי תלמידיהם עד סוף כל הדורות

אגב כמה פעמים שמעתי ממרן הראשל"צ הגר"י שדיבר נגד זה שאברכים רוצים להיות דיינים, והרחיב בהסבירו את החסרונות הגדולים, ושמי שרוצה להתמיד ולנצל את הזמן, ולא להיכנס לכל הסיפורים שה"י, עדיף שיעסוק יותר באו"ח יו"ד, וד"ל.
גם בכולל אצלינו כשלמדנו דיינות דיבר בזה.

עזב כיון שהדור היה זקוק לזה, וכבקשת אביו מרן זיע"א.
זקוק למה?
היו שם גדולי הדיינים שעורבבו הצידה (ע"י פוליטיקאים מפה ומשם, כידוע וכנהוג) בשביל שיקבל גלימה ותרבוש

זקוק למה?
היו שם גדולי הדיינים שעורבבו הצידה (ע"י פוליטיקאים מפה ומשם, כידוע וכנהוג) בשביל שיקבל גלימה ותרבוש
ראש"ל זה לא רק דיינות, וגם בדיינות בכמה עניינים לחם מלחמות ה', כגון בענין הגט מצפת, ובענין היתר ביה"ד בת"א. ועוד.

ראש"ל זה לא רק דיינות, וגם בדיינות בכמה עניינים לחם מלחמות ה', כגון בענין הגט מצפת, ובענין היתר ביה"ד בת"א. ועוד.
אז אוקי. גדולי הרבנים המנוסים הן דיינים והן רבנים הן בקיאים והן מעיינים הן חסידים צדיקים קדושים וטהורים.
עכשיו מובן?

את מרן הגר"מ מאיה לא דחף להיות דיין אלא אמר לו שיש לו עיון ישר וראוי להיות דיין, הגר"מ לקח זאת כהוראה אבל אחרי שראה מה יש שם, ובמה הדיינים עוסקים כידוע עזב את הרצון להיות דיין
מה שכתבתי הוא מה ששמעתי באוזני השבוע מפי הגר"מ מאיה בעצמו, אם אתה היית שם בזמן שרבי זרא דיבר איתו ושמעת אחרת. אני מוריד את הראש בפניך.

אז אוקי. גדולי הרבנים המנוסים הן דיינים והן רבנים הן בקיאים והן מעיינים הן חסידים צדיקים קדושים וטהורים.
עכשיו מובן?
לא הבנתי לאן אתה חותר.
אבל אחרי שתגיע ליעד תסביר למה לגבי אחיו הגר"ד למרות שלא נתבקש מאביו זה בסדר. ולרב יצחק שאביו ביקש ממנו זה לא בסדר.

כמדומה שאלו לא למדו כלל אצל רבי עזרא.
לא למדו בישיבה, זה נכון.
אבל מחשיבים את עצמם כתלמידיו.
מרן הגר"א סלים שליט"א למד עימו בכל שבת בצהרים במשך תקופה ארוכה יחד עם בנו הג"ר דוד שליט"א. כפי שסיפר בעצמו פעמים רבות. [מובא בלוח הקהילות מתוך ראיון שנערך עימו בניסן תשפ"ג].
מרנן הגר"א אבא שאול זצ"ל ויבדלחט"א הגר"מ צדקה שליט"א ינקו את אוירת פור"י יותר מכל אחד אחר, בהיותם בניהם של ראשי הישיבה, ויש להם עובדות ושמועות רבות מה'מורה'.
לא חייבים ללמוד דווקא בישיבה של הרב כדי להיות תלמיד שלו.

לא הבנתי לאן אתה חותר.
אבל אחרי שתגיע ליעד תסביר למה לגבי אחיו הגר"ד למרות שלא נתבקש מאביו זה בסדר. ולרב יצחק שאביו ביקש ממנו זה לא בסדר.
אחרי שטרפדו את מינויו של האח רבי אברהם, מרן רצה שרבי דוד יתמודד לתפקיד, והרב יצחק ביקש מאביו שהוא רוצה את התפקיד, וכבר העיד רבי אברהם בטקס ההכתרה "אבא רצה שרבי דוד יהיה רב ראשי והוא הכי מתאים להנהגה". הדברים ידועים ומפורסמים ונא לא להכחיש את החמה והירח.

לא הבנתי לאן אתה חותר.
מרן הגר"ד ידוע בגדלותו בתורה וביראה, בקיא עצום ומעיין ישר, ירא שמים מרבים, וידוע שעליו סמך אביו הגדול את ידיו בכל העניינים ובפרט בענייני הלכה ובפרט בעניינים ציבוריים, כידוע וכמפורסם. וכל גדולי ישראל מעריכים רבות רבות אותו ואת גדלותו התורנית.
(מעבר לכך שהוא עם נסיון ציבורי גדול, הן מחמת שהיה צמוד לאביו שלימדו את דרכי ההנהגה הנכונים ע"פ רצון השי"ת, הן מחמת רבנותו בהר נוף, הן מחמת תלמידיו הגדולים המכהנים בכל רחבי הארץ שתדיר התייעצו ותדיר היה בשטח)

אחרי שטרפדו את מינויו של האח רבי אברהם, מרן רצה שרבי דוד יתמודד לתפקיד, והרב יצחק ביקש מאביו שהוא רוצה את התפקיד, וכבר העיד רבי אברהם בטקס ההכתרה "אבא רצה שרבי דוד יהיה רב ראשי והוא הכי מתאים להנהגה".
הוא אמר שם שעוד במינוי הקודם אבא רצה אותו (ולא כמו שיכול להיות מובן מדבריך למי שירצה, שרצה שיהיה גם הוא) והובאה ההסרטה פה בעבר, אם אמצא אקפיץ

הוא אמר שם שעוד במינוי הקודם אבא רצה אותו (ולא כמו שיכול להיות מובן מדבריך למי שירצה שרצה שיהיה גם הוא) והובאה ההסרטה פה בעבר, אם אמצא אקפיץ
תקרא את ההודעה שלי עוד פעם ותראה שכונתי לדבריך שכבר במינוי הקודם כשטרפדו את מינויו של רבי אברהם, מרן הרב עובדיה רצה מאוד שהרב דוד יהיה הרב הראשי.

ולפני שנצחו אראלים את המצוקים, קרא הרב עובדיה לבנו רבי דוד, ובקשו שיבטיח שיתמודד לרב ראשי בבא העת.

תקרא את ההודעה שלי עוד פעם ותראה שכונתי לדבריך שכבר במיניו הקודם כשטרפדו את מינויו של רבי אברהם מרן הרב עובדיה רצה מאוד שהרב דוד יהיה הרב הראשי
כן, אני יודע ומבין, רק התייחסתי לחלק של דברי הגר"א, להוציא מליבות השועלים הקטנים

לא מצאתי את הסרטון כרגע, אם אמצא אביא, אבל מצאתי את הדיווח שיצא באותו היום עם הציטוט המלא

בנו של מרן הגר"ע יוסף זצ"ל, הגאון רבי אברהם יוסף במעמד הכתרת הראש"ל הגר"ד יוסף: "אני אומר כאן לראשונה, אני מעיד שגם מלפני 11 שנים כשהיה בחירות לרבנות הראשית, אבא רצה את אחי הרב דוד יוסף שהוא יהיה, הוא סמך על השכל הישר שלו, אני אומר את זה מכלי ראשון ממש".

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית