יש טוענים שבשמן קנולה של בית יוסף יש תערובת חיטים בייצור והם סומכים שאינו חוזר וניעורלמה בעצם יש עניין בהכשר "מהודר"?
כלומר, מה הבעיה בבית יוסף או בשאר הכשרים פחות מהודרים?
הרי סו"ס זה רק קטניות, לא?
למה זה שונה מירקות, שבד"כ לא צריך הכשר "מהודר" אלא מקסימום מעשרים לבד?
א. אני מדבר על קטניות עצמם.יש טוענים שבשמן קנולה של בית יוסף יש תערובת חיטים בייצור והם סומכים שאינו חוזר וניעור
מבלי להיכנס לגופו של אירגון..רוב האנשים לא יודעים איזה בעיות יש ואיזה בעיות יכולות להיווצר ומה הפתרונות שלהם. בשביל זה צריך לקום גוף שסומכים עליו שפשוט ייתן את החותמת וכולם ידעו במה יש בעיה, במה אין בעיה, ובמה הייתה בעיה והיא נפתרה.
אני לא מכיר את האתר הזה מספיק, אבל מה רמת הדרישה שלהם? יש שם מוצרים ב"י ורבנות, זה אומר שהם בדקו את תהליך הייצור שלו במפעל? שהם בררו אצל המשגיחים? או שהם סומכים על ההשגחות הללו (לפחות בדברים מסוימים) וא"כ לא רלוונטי למי שלא סומך?עשו עבודת שטח אילו בעיות מתעוררת בכל מוצר, מהן דרישות ההלכה וכו
הם בודקים את המציאות,אני לא מכיר את האתר הזה מספיק, אבל מה רמת הדרישה שלהם? יש שם מוצרים ב"י ורבנות, זה אומר שהם בדקו את תהליך הייצור שלו במפעל? שהם בררו אצל המשגיחים? או שהם סומכים על ההשגחות הללו (לפחות בדברים מסוימים) וא"כ לא רלוונטי למי שלא סומך?
איך אפשר להסתמך על ביקורת חד פעמית???הם בודקים את המציאות,
בלי קשר להכשר בכלל.
יש כמה מוצרים מסוימים של רבנויות מסוימות שהם טוענים שבדקו ובסדר.
כשיש להם ביקורת הם שולחים אותה גם לגוף ההכשר.
נראה שעשו עבודה טובה, כל אחד יקח את המידע שלהם לפי נטיית ליבו ..
אני לא הדובר שלהם,איך אפשר להסתמך על ביקורת חד פעמית???
לא צריך דוברים.אני לא הדובר שלהם,
יעויין באתריהם ותחזי, כי הכל רשום שם.
(גם מתי ביקרו, כמדומני)
אלו דברים ידועים.ב. מה זה "יש טוענים"? ע"פ מה טוענים? א"א לבדוק?
זו אכן כנראה עמדת בד"ץ בית יוסף.ג. מה הבעיה 'לסמוך' (או יותר נכון 'לפסוק') ע"פ מש"כ השו"ע בסי' תמז ס"ד שאינו חוזר וניעור?