יש טוענים שבשמן קנולה של בית יוסף יש תערובת חיטים בייצור והם סומכים שאינו חוזר וניעורלמה בעצם יש עניין בהכשר "מהודר"?
כלומר, מה הבעיה בבית יוסף או בשאר הכשרים פחות מהודרים?
הרי סו"ס זה רק קטניות, לא?
למה זה שונה מירקות, שבד"כ לא צריך הכשר "מהודר" אלא מקסימום מעשרים לבד?
א. אני מדבר על קטניות עצמם.יש טוענים שבשמן קנולה של בית יוסף יש תערובת חיטים בייצור והם סומכים שאינו חוזר וניעור
מבלי להיכנס לגופו של אירגון..רוב האנשים לא יודעים איזה בעיות יש ואיזה בעיות יכולות להיווצר ומה הפתרונות שלהם. בשביל זה צריך לקום גוף שסומכים עליו שפשוט ייתן את החותמת וכולם ידעו במה יש בעיה, במה אין בעיה, ובמה הייתה בעיה והיא נפתרה.
אני לא מכיר את האתר הזה מספיק, אבל מה רמת הדרישה שלהם? יש שם מוצרים ב"י ורבנות, זה אומר שהם בדקו את תהליך הייצור שלו במפעל? שהם בררו אצל המשגיחים? או שהם סומכים על ההשגחות הללו (לפחות בדברים מסוימים) וא"כ לא רלוונטי למי שלא סומך?עשו עבודת שטח אילו בעיות מתעוררת בכל מוצר, מהן דרישות ההלכה וכו
הם בודקים את המציאות,אני לא מכיר את האתר הזה מספיק, אבל מה רמת הדרישה שלהם? יש שם מוצרים ב"י ורבנות, זה אומר שהם בדקו את תהליך הייצור שלו במפעל? שהם בררו אצל המשגיחים? או שהם סומכים על ההשגחות הללו (לפחות בדברים מסוימים) וא"כ לא רלוונטי למי שלא סומך?
איך אפשר להסתמך על ביקורת חד פעמית???הם בודקים את המציאות,
בלי קשר להכשר בכלל.
יש כמה מוצרים מסוימים של רבנויות מסוימות שהם טוענים שבדקו ובסדר.
כשיש להם ביקורת הם שולחים אותה גם לגוף ההכשר.
נראה שעשו עבודה טובה, כל אחד יקח את המידע שלהם לפי נטיית ליבו ..
אני לא הדובר שלהם,איך אפשר להסתמך על ביקורת חד פעמית???
לא צריך דוברים.אני לא הדובר שלהם,
יעויין באתריהם ותחזי, כי הכל רשום שם.
(גם מתי ביקרו, כמדומני)
אלו דברים ידועים.ב. מה זה "יש טוענים"? ע"פ מה טוענים? א"א לבדוק?
זו אכן כנראה עמדת בד"ץ בית יוסף.ג. מה הבעיה 'לסמוך' (או יותר נכון 'לפסוק') ע"פ מש"כ השו"ע בסי' תמז ס"ד שאינו חוזר וניעור?
מה מיוחד בשחיטות של הללי ושל הרב בן דוד?לדעתי זה צריך להיות הפרוייקט הבא של האיגוד: הכשר.
נכון שיש כבר תחרות אינטנסיבית בשוק הזה, אבל יש דרישה שאני אישית שומע מהציבור (ואני מאמין שכמוני עוד רבים). קיטניות זה דוגמא קטנה אבל גם מוצרי בשר ועוף כמה שיש הכשרים ספרדיים בתחום הזה זה לא נותן מענה כי רוב בני התורה עדיין קונים רובין ושארית (וגם זה לא טוב לאלו שלא סומכים עליהם וקונים רק מ'הללי' או מהשחיטה של הרב בן דוד). הגיע הזמן!
נ.ב. יודגש: לא שיש עניין לקנות הכשר ספרדי ולא אשכנזי, אבל ההכשרים הידועים כבר העלו את רף המחירים למה שלא מוצדק כפי שידוע לכל היודעים בדבר, ובנוסף יש את הרבים שאוכלים רק מהללי והרב בן דוד כנ"ל, כך שזה כבר סיבה מספיק טובה לעשות משהו בנידון.
לא התכוונתי להיכנס לזה ועל הללי אפשר לכתוב אשכול שלם אבל אם כב' שאל אכתוב במילה. הללי זה חנות בשר בירושלים בהכשר הרבנות שיש עליה הכשר של הרב תופיק אביעזרי (האב). במשך שנים רבים היו אוכלים דווקא משם כמו מרנן הגרש"י זעפראני, הגרי"ח סופר וכמדו' גם הגר"י עדס מחמת שסמכו ע"ז שיותר 'חלק' משאר ההכשרים. לאחמ"כ היו טענות לכאן ולכאן ורבים (טובים) עדיין אוכלים משם.מה מיוחד בשחיטות של הללי ושל הרב בן דוד?