עזרה גדולה - קטניות בהכשר מהודר !!

בנאות דשא

חבר קבוע
הצטרף
5/2/25
הודעות
203
מי שיודע היכן ניתן להשיג (בירושלים) שימורי קטניות (תירס, פטריות וכו') בהכשר "יורה דעה" לפסח?
בינתיים מצאתי שמן קנולה של מותג "מעולה" בהכשר הנ"ל, ידוע על עוד מותגים הנושאים כשרות זו לפסח?
תודה
 
וכבר מזה כמה שנים מעירים רבים מאנ"ש על כך שאין לציבור בני התורה הכשר על הקטניות, כי בעוד במשך השנה נסמכים על ההכשרים האשכנזיים (בפרט אלו שלא אוכלים גם מבד"ץ הרב מחפוד) בפסח כמעט ואין מוצרי קטניות בהכשר מהודר. ומי שיש לאל ידו לעשות משהו בנידון תעל"ב.
 
למה בעצם יש עניין בהכשר "מהודר"?
כלומר, מה הבעיה בבית יוסף או בשאר הכשרים פחות מהודרים?
הרי סו"ס זה רק קטניות, לא?
למה זה שונה מירקות, שבד"כ לא צריך הכשר "מהודר" אלא מקסימום מעשרים לבד?
 
בשימורים יש את הבעיה של הבישול באדים, כידוע במפעלים לא מבשלים באש כלל, ובהרבה מקומות מעבירים אדים מבישול לבישול, צריך השגחה מוקפדת שהאדים יהיו כשרים לפסח (וגם בכל ימות השנה צריך השגחה מוקפדת על כך).
ישנה בעיה נוספת לגבי החומרים נותני מווסתי טעם וכו', שחלקם אינם רק סינטטיים ויש בהם חומרי גלם ממש שצריכים פיקוח מיוחד.
וגם בכל מבושל, יש את הצורך לפקח על הכלים שיהיו מיוחדים לפסח או שלכל הפחות יעברו הכשרה מתאימה לפני פסח.
 
למה בעצם יש עניין בהכשר "מהודר"?
כלומר, מה הבעיה בבית יוסף או בשאר הכשרים פחות מהודרים?
הרי סו"ס זה רק קטניות, לא?
למה זה שונה מירקות, שבד"כ לא צריך הכשר "מהודר" אלא מקסימום מעשרים לבד?
יש טוענים שבשמן קנולה של בית יוסף יש תערובת חיטים בייצור והם סומכים שאינו חוזר וניעור
 
יש טוענים שבשמן קנולה של בית יוסף יש תערובת חיטים בייצור והם סומכים שאינו חוזר וניעור
א. אני מדבר על קטניות עצמם.
ב. מה זה "יש טוענים"? ע"פ מה טוענים? א"א לבדוק?
ג. מה הבעיה 'לסמוך' (או יותר נכון 'לפסוק') ע"פ מש"כ השו"ע בסי' תמז ס"ד שאינו חוזר וניעור?
 
רוב האנשים לא יודעים איזה בעיות יש ואיזה בעיות יכולות להיווצר ומה הפתרונות שלהם. בשביל זה צריך לקום גוף שסומכים עליו שפשוט ייתן את החותמת וכולם ידעו במה יש בעיה, במה אין בעיה, ובמה הייתה בעיה והיא נפתרה.
 
רוב האנשים לא יודעים איזה בעיות יש ואיזה בעיות יכולות להיווצר ומה הפתרונות שלהם. בשביל זה צריך לקום גוף שסומכים עליו שפשוט ייתן את החותמת וכולם ידעו במה יש בעיה, במה אין בעיה, ובמה הייתה בעיה והיא נפתרה.
מבלי להיכנס לגופו של אירגון..
הרעיון כבר קיים

עשו עבודת שטח אילו בעיות מתעוררת בכל מוצר, מהן דרישות ההלכה וכו'
 
עשו עבודת שטח אילו בעיות מתעוררת בכל מוצר, מהן דרישות ההלכה וכו
אני לא מכיר את האתר הזה מספיק, אבל מה רמת הדרישה שלהם? יש שם מוצרים ב"י ורבנות, זה אומר שהם בדקו את תהליך הייצור שלו במפעל? שהם בררו אצל המשגיחים? או שהם סומכים על ההשגחות הללו (לפחות בדברים מסוימים) וא"כ לא רלוונטי למי שלא סומך?
 
אני לא מכיר את האתר הזה מספיק, אבל מה רמת הדרישה שלהם? יש שם מוצרים ב"י ורבנות, זה אומר שהם בדקו את תהליך הייצור שלו במפעל? שהם בררו אצל המשגיחים? או שהם סומכים על ההשגחות הללו (לפחות בדברים מסוימים) וא"כ לא רלוונטי למי שלא סומך?
הם בודקים את המציאות,
בלי קשר להכשר בכלל.
יש כמה מוצרים מסוימים של רבנויות מסוימות שהם טוענים שבדקו ובסדר.
כשיש להם ביקורת הם שולחים אותה גם לגוף ההכשר.
נראה שעשו עבודה טובה, כל אחד יקח את המידע שלהם לפי נטיית ליבו ..
 
הם בודקים את המציאות,
בלי קשר להכשר בכלל.
יש כמה מוצרים מסוימים של רבנויות מסוימות שהם טוענים שבדקו ובסדר.
כשיש להם ביקורת הם שולחים אותה גם לגוף ההכשר.
נראה שעשו עבודה טובה, כל אחד יקח את המידע שלהם לפי נטיית ליבו ..
איך אפשר להסתמך על ביקורת חד פעמית???
 
אני לא הדובר שלהם,
יעויין באתריהם ותחזי, כי הכל רשום שם.
(גם מתי ביקרו, כמדומני)
לא צריך דוברים.
המציאות מדברת בעד עצמה.
על ביקורת ח"פ אפשר לסמוך לחומרא בלבד, ובשום אופן לא לקולא
 
ב. מה זה "יש טוענים"? ע"פ מה טוענים? א"א לבדוק?
אלו דברים ידועים.
ג. מה הבעיה 'לסמוך' (או יותר נכון 'לפסוק') ע"פ מש"כ השו"ע בסי' תמז ס"ד שאינו חוזר וניעור?
זו אכן כנראה עמדת בד"ץ בית יוסף.
אך יש הרבה שמחמירים בזה, ולא יכניסו לביתם מוצר שיש בו תערובת חמץ שהתבטל לפני פסח.
 
לדעתי זה צריך להיות הפרוייקט הבא של האיגוד: הכשר.
נכון שיש כבר תחרות אינטנסיבית בשוק הזה, אבל יש דרישה שאני אישית שומע מהציבור (ואני מאמין שכמוני עוד רבים). קיטניות זה דוגמא קטנה אבל גם מוצרי בשר ועוף כמה שיש הכשרים ספרדיים בתחום הזה זה לא נותן מענה כי רוב בני התורה עדיין קונים רובין ושארית (וגם זה לא טוב לאלו שלא סומכים עליהם וקונים רק מ'הללי' או מהשחיטה של הרב בן דוד). הגיע הזמן!

נ.ב. יודגש: לא שיש עניין לקנות הכשר ספרדי ולא אשכנזי, אבל ההכשרים הידועים כבר העלו את רף המחירים למה שלא מוצדק כפי שידוע לכל היודעים בדבר, ובנוסף יש את הרבים שאוכלים רק מהללי והרב בן דוד כנ"ל, כך שזה כבר סיבה מספיק טובה לעשות משהו בנידון.
 
לדעתי זה צריך להיות הפרוייקט הבא של האיגוד: הכשר.
נכון שיש כבר תחרות אינטנסיבית בשוק הזה, אבל יש דרישה שאני אישית שומע מהציבור (ואני מאמין שכמוני עוד רבים). קיטניות זה דוגמא קטנה אבל גם מוצרי בשר ועוף כמה שיש הכשרים ספרדיים בתחום הזה זה לא נותן מענה כי רוב בני התורה עדיין קונים רובין ושארית (וגם זה לא טוב לאלו שלא סומכים עליהם וקונים רק מ'הללי' או מהשחיטה של הרב בן דוד). הגיע הזמן!

נ.ב. יודגש: לא שיש עניין לקנות הכשר ספרדי ולא אשכנזי, אבל ההכשרים הידועים כבר העלו את רף המחירים למה שלא מוצדק כפי שידוע לכל היודעים בדבר, ובנוסף יש את הרבים שאוכלים רק מהללי והרב בן דוד כנ"ל, כך שזה כבר סיבה מספיק טובה לעשות משהו בנידון.
מה מיוחד בשחיטות של הללי ושל הרב בן דוד?
 
מה מיוחד בשחיטות של הללי ושל הרב בן דוד?
לא התכוונתי להיכנס לזה ועל הללי אפשר לכתוב אשכול שלם אבל אם כב' שאל אכתוב במילה. הללי זה חנות בשר בירושלים בהכשר הרבנות שיש עליה הכשר של הרב תופיק אביעזרי (האב). במשך שנים רבים היו אוכלים דווקא משם כמו מרנן הגרש"י זעפראני, הגרי"ח סופר וכמדו' גם הגר"י עדס מחמת שסמכו ע"ז שיותר 'חלק' משאר ההכשרים. לאחמ"כ היו טענות לכאן ולכאן ורבים (טובים) עדיין אוכלים משם.
בשנתיים האחרונות הרב בן דוד בעמח"ס שיחת חולין פתח חבורת שחיטה במשחטה של וואל דאן, שטוענים שזה הכי חלק לספרדים רק שהכמות מצומצמת וזה גם מאוד יקר יחסית בין השאר בגלל שזה יחד עם השגחה של העדה"ח.
 
ראשי תחתית