כתבו הרבה על המעמד הגדול שהיה לזכרו של מרן ראש הישיבה רב רבנן חכם עזרא עטיה זיע"א
אז אני יכתוב כמה מילים בנושא
לגבי כושר הארגון וכו'
לא היה כאן ארגון מיוחד, זה היה אמור להיות מעמד בבית הכנסת שבו ישאו דברים גדולי התורה
מטבע הדברים זה מעורר עניין כי באים חברי המועצת והראשל"צ וכו'
הייתה תקלה נקודתית שגרמה לאיחור קל בתחילת המעמד בהגברה, ולכן גם היא הייתה קצת נמוכה ולא שמעו מספיק חזק [היה חסר איזה כבל מסויים]
המעמד עצמו היה מכובד מאוד, באו המון אברכים, לא נראה לי יותר רבנים, היו פחות ממניין רבנים אז לא הבנתי מה ההשוואה
אכן, בתחילה באו המון ילדים ונערים שתפסו מקומות מקדימה, ב"ה שהם באים לשמוע את גדולי ישראל זה חינוך מעולה...
כל המעמד היה במשך זמן ארוך והייתה תחלופה מסויימת ויחסית היה מכובד מאוד וכפי שרואים בתמונות
בכל מקרה לא הייתה שום ציפייה שיבואו אנשים מכל קצוות תבל, זה אירוע שהיה מיועד בעיקרו לציבור שנמצא באזור בית וגן, על אף שאני יודע שיש שבאו מבני ברק ועוד ערים באופן מיוחד
חלק מהמטרה של המעמד זה לא רק המעמד עצמו, אלא שכעת הדברים שדברו גדולי ישראל, תלמידיו שנשארו לנו בדוק, חקוקים בדברי הימים, יש שידור חוזר, ובע"ה הדברים יעלו ע"ג הכתב וכו'
אגב, לפני כ4 שנים עשינו ג"כ עצרת זיכרון למרן זיע"א, בהיכל ישיבת פורת יוסף, ושם זה ציבור שיותר מחובר ומכיר את חכמי ישראל, ובאו המוני אנשים ולא היה ניתן להיכנס מרוב צפיפות ורבים הלכו כלעומת שבאו
אני יעלה תמונות משם
בכל מקרה כל מי שכותב באופן שלילי, כנראה מציק לו משהו אישי או שסתם יש לו הסתכלות שלילית על הרבה דברים
במכלול הדברים היה מעמד מכובד מאוד ב"ה
לגבי שבת חכם עזרא, אכן זה דבר חדש, לא היה מי שיזום את זה שנים רבות, וטוב מאוחר מאשר בכלל לא, קבלנו עדכונים ממקומות רבים שפעלו בעניין, מאשכבה לחכם, שיעורים בתורתו ממה שקיים קצת, תלמידיו שקיימים בכל מיני מקומות שדברו על דרכו וגדלותו והליכה בדרכיו
אפילו מארגנטינה קבלנו עדכון שכך עשו
יש לציין כי כל תלמידיו שבאנו לדבר איתם לחתום או לבוא למעמד, כאשר שמעו שזה הנושא היו שני דברים, א. אני בכלל לא ראוי לדבר או לחתום על הענק שבענקים, ב. בשביל חכם עזרא אני יעשה הכל. וזה היה ממש בהתרגשות, כי הם ממש מרגישים את הדמות שלו חופפת עליהם דבר שלא ניתן להסביר במילים או בכתב
לגבי הדיינים וכו', רבים הם שיצאו רבני קהילות ודיינים, אבל זה היה צורך גדול להעמיד רבנים בכל העולם, אבל ידוע דרכו של חכם עזרא שלא היה נותן תעודה אלא רק חותם ושומר אותה, כדי שהתלמיד ימשיך לשקוד על התורה ולא ירגיש כאילו הוא פטור
כמו"כ לא כל אחד שלח חכם עזרא לתפקיד רבני, סיפר חכם ניסים בן שמעון במעמד, כי היה מישהו שרצה שאביו חכם מנצור יהיה בתפקיד של רב או דיין, לא זוכר בדיוק, ושאלו את חכם עזרא ואמר שודאי הוא מתאים וזה טוב להם, כשבאו לחכם מנצור אמר שהוא צריך להתייעץ עם חכם עזרא, ואמרו לו הרי הוא המליץ עליך, ולא שמע להם והלך להתייעץ וחכם עזרא אמר לא שלא ילך, ושאלו את חכם עזרא על זה ואמר להם לכל אחד אני מייעץ מה שטוב לו...