וודאי וכי יש ספקתשאל את הרב עדס אבל הוא מספר המון על חכם עזרא, ואגב הרב זעפראני לא למד בקול יעקב כבחור רק כאברך...
אבל הוא הלך ללמוד בפוניבז' וזה אומר הרבה
וודאי וכי יש ספקתשאל את הרב עדס אבל הוא מספר המון על חכם עזרא, ואגב הרב זעפראני לא למד בקול יעקב כבחור רק כאברך...
שבעה רועים יש לרב עדס שליט"אבסדר
זה יפה
אבל אני מקווה שאתה מבין את כוונתי
אני חס ושלום לא בא לזלזל
תסתכל על החותמים אמרת שהר' זפרני תלמיד הר' עדס
ועכשיו עם יד על הלב
את מי הרב עדס יותר מגדיר לרבו את חכם עזרא או את ר' שמואל רוזובסקי והרב שך?
יש לו תמונה של חכם עזרא בבית?שבעה רועים יש רב עדס שליט"א
גם הרב סלים למד בפוניבז',אבל הוא הלך ללמוד בפוניבז' וזה אומר הרבה
אין תמונות בביתו מלבד ציור אחד ואכמ"ליש לו תמונה של חכם עזרא בבית?
לא מסכים הוא אבהון דחכם עובדיה וחכם ב''צ חכם שלום וכו' ורוב גדולי התורה הספרדים תלמידיו, ותלמידי תלמידיו,אפשר לשאול בתמימות?
מה יש לנו מחכם עזרא יותר מר' יעקב עדס [לדוגמא]
זה ברור שהיה חכם עצום ולימד תלמידים
אבל היו הרבה חכמים עצומים שגידלו תלמידים
אף אחד לא חשב לעשות שבת הסבא מסלבודקא, אפילו שאני מאמין שכמעט 100 אחוז מהנמצאים בפורום זה הושפעו הרבה יותר ממנו מאשר מחכם עזרא
חכם עזרא לא הנהיג את הישיבות [חוץ מישיבתו]
לא הנהיג את הדור [אני לא יודע אם יש הוראה פוליטית אחת ממנו]
אבל לדעתי החיקוי האומלל הזה של שבת אבי עזרי וכו', לא נראה משהו
מה יעשו? הספד על חכם עזרא? זה העניין?
הרעיון של השבתות האלו זה ללכת בדרכי החכמים שהנהיגו ולימדו את הדור דעה
מחכם עזרא לא זכינו [אני מעולם לא זכיתי לשמוע חידוש אחד בשמו]
ככה שלהעלות אותו מהאוב נראה חיקוי אומלל של האשכנזים, הנה גם לנו יש
נו וזה באמת כך?קצת ציטוטים של מרן הרב בעדני
בכל שנותי בישיבת 'פורת יוסף' ראינו את הנהגתו הייחודית והפלאית שהצמיחה דורות של תלמידי חכמים בקרב הספרדים
מה אוכל לספר על מורי ורבי ראש הישיבה רבי עזרא זצ"ל הרי נודע היה בשער בת רבים כאיש קדוש ונורא המופרש כל כולו מהבלי העוה"ז, כאשר כל ימיו לא פסיק פומיה מגירסא. התמדתו הייתה כידוע, למעלה מגדר אנוש. מי שלא ראה את שקידתו בתורה במו עיניו לא יוכל להבין כלל עד היכן הדברים מגיעים
ואכן זכה לכך שרוב רובם של גדולי הרבנים והראשי ישיבות בקרב בני עדות המזרח בדור האחרון מחשיבים את עצמם לתלמידים מובהקים שלו, ומדובר על עשרות ראשי ישיבות, ר"מים, רבנים, דיינים וראשי כוללים אשר פיארו בדור האחרון ובדורנו אנו את שמי יהדות ספרד המעטירה.
ובמיוחד הייתה לי הזכות להכיר מקרוב ולתהות אחר דרכיו בקודש של ראש הישיבה הגדול ונזר חכמי ספרד מרן רבי עזרא עטיה זצ"ל, אשר בעצם הוא היה הכתר ופנינת החן של הישיבה הק' במשך כארבעים וחמש שנה מאז שנתמנה לכהן כראש הישיבה, כאשר כל רבני הישיבה וחכמיה הרכינו את עצמם והתבטלו כליל אל מול אישיותו הכבירה שהאציל מזיו הודו וצדקותו על כל בני הישיבה ללא יוצא מן הכלל. הבחורים ראו בו דמות של גדול וחכם אמיתי השייך לדורות קדומים, אשר חן של קדושה ואצילות בלתי רגילה היה נסוך על פניו המאירות. ההרגשה שלי ושל כל הבחורים הייתה שחסד ה' עשה עמנו השי"ת בדורנו בהותיר לנו לפליטה את האי גאון וצדיק המנורה הטהורה, בכדי שנוכל לדעת וללמוד עד היכן ניתן ונוכל להעפיל למעלה בקודש בעיון והתמדת התורה, בעבודת ה', ויראת ה' טהורה".
הבעייה שלא נשאר ממנה כלוםלא מסכים הוא אבהון דחכם עובדיה וחכם ב''צ חכם שלום וכו' ורוב גדולי התורה הספרדים תלמידיו, ותלמידי תלמידיו,
אדם שהחזו''א אמר עליו סברתו כסברת הראשונים
הוא מהוה מודל לחיקוי
בהנחלת התורה
וחותם של מקוריות
תורנית ספרדית.
כך לענ''ד.
לא נכוןגם הרב סלים למד בפוניבז',
ע"פ עצת דודו רבי עזרא עטייה.
בסדר הגבתי על זה הוא פי אלף תלמיד של הר' רוזובסקי לא צריך לבלבל את הדברים הידועיםתלמידו.
איזה?
אתה מאמין בזה?לא נכון
הלך ללמוד בקול תורה ע"פ עצתו, כי באותה תקופה פורת יוסף הייתה מפוזרת בבתי כנסת בבוכרים ורצה אביו שיהיה לו מקום מסודר
הוא היה בן יחיד... וקול תורה היה מקום היחיד שלמדו בלשון הקודש ולא ביידש, מלבד פורת יוסף כמובן
ואז חכם עזרא אמר לו שהוא מכיר את הגרש"ז אויערבך ושישלח לשם
מאיפה הכיר, כי היו נפגשים בבית הגרצ"פ פרנק כאשר היו מגיעים חכמי ירושלים בחגים לביתו לשוחח בלימוד ושם פגש אותו
אגב לגבי הרב עדס, סיפר כמה וכמה פעמים, שאחרי שלמד טוב כל סוגיית תקפו כהן הלך לפורת יוסף ולמד שם עם חכם עזרא את הסוגיות האלו וראה שאין הבדל בלימוד, וכה אמר, "אותם קושיות אותם תירוצים" וכן סיפר לי הגר"י סיטון, שאחרי השיעורים בישיבה הלכו וחיפשו ספרי אחרונים והיו מוצאים את הקושיות והתירוצים השיעור בכל מיני ספרים
והביאור בזה שהיו לומדים בעיון רב ועמוק מתוך עמל ויגיעה והיו מגיעים להבנות בסוגיא כמו שהליטאים מגיעים רק בלי עמל כ"כ
היום הדור חלוש ולא יכול לעמול כך להגיע לכל עומק הסוגיא לבד וצריך סיוע חיצוני כמו הליטאים שהיה להם את ההשכלה והיו צריכים את הפלפול והקלות כדי לא להימשך להשכלה
אבל כנראה דסו''ס מנהיגי הדור הספרדים ינקו הימנו,הבעייה שלא נשאר ממנה כלום
כמה לומדים בשיטתו
מועטים
ואפילו בישיבת פורת יוסף עצמה בחייו!!!! שני סניפים מתוך שלושה הזניחו את השיטה
שומעאבל כנראה דסו''ס מנהיגי הדור הספרדים ינקו הימנו,
וגם כיום הגר''מ צדקה נ''ל הולך בדרכו.
וחותם אמת בפיו.
טיה''נ זה לא בא לבדל אותנו מגישות נוספות בעולם התורה
לצמצם רק לגישה אחת
אלא להדגיש את זו שלו
ואכן צריך אולי יותר לתת כלים
של השפעה לדמות מקורית כזו
רוב יהדות מרוקו בזכות הגאון הצדיק רבי רפאל אבו שנשלח ע"י מורו ורבו המובהק להקים עולה של תורה במרוקו, פתח שם תלמודי תורה ומתיבתות והציל רבבותנו וזה באמת כך?
הראשי ישיבות למשפחת טולידאנו
הר' עדס
הר' רפול
הר' אליהו אבא שאול
הר' וכו' וכו' נראה לי שרוב רובם של המרביצי תורה הספרדים לא היו מתלמידי חכם עזרא
אני מתכוין שהביא את גישתם המקורית של חכמי ספרדשומע
למה הוא נראה לך דמות מקורית?
היה מחכמי חלאב הקדמונים
במה הוא שונה מרבי מרדכי עבאדי לדוגמא
במקרה הוא היה החכם הקדמון שהגיע לפורת יוסף ולימד בשיטה הישנה
אין ספק שטהרת ליבם של חכמי פורת יוסף זה מהדברים הנדירים שהולכים ונכחדים בעולמינואבל כנראה דסו''ס מנהיגי הדור הספרדים ינקו הימנו,
וגם כיום הגר''מ צדקה נ''ל הולך בדרכו.
וחותם אמת בפיו.
איה''נ זה לא בא לבדל אותנו מגישות נוספות בעולם התורה
לצמצם רק לגישה אחת
אלא להדגיש את זו שלו
ואכן צריך אולי יותר לתת כלים
של השפעה לדמות מקורית כזו