לעג לבקיאותו בשירי ביאליק
ואגב ביאליק, יש להעיר שבתו של הגר"ע יוסף - רבקה צ'יקוטאי - הזכירה כמה פעמים בראיונות שאביה הכיר ואהב את שיריו של
הזמר החילוני יהורם גאון, ואף שר את השירים הללו בסעודת שבת: "כשהיינו מתכנסים לארוחת שבת אחרי התפילות היינו שרים שירי ארץ ישראל, אבא אהב מאד את שיריו של יהורם גאון,
הוא ידע את כל המילים בעל פה והיה שר איתנו. אני זוכרת במיוחד שהוא אהב את השיר על משה מונטיפיורי - 'והוא עלה למרכבה ודיו לסוסים אמר' - הייתה שמחה גדולה בבית" (גם סיפרה
שהלחין קדיש על אחד משירי העגבים של יהורם גאון).
ולגבי ביאליק גופא - בעלון "אור יצחק" הביאו מכתב מאת הגר"ע יוסף שכותב: "
להלכה אפשר לקרוא בספר האגדה של ביאליק בצנעא ובדרך עראי כשאין אפשרות לעיין בגוף הגמרא, אבל אין לקרוא בזה בפרהסיה בתוך קהל ועדה".
עוד הובא שם מאת בוגר ישיבת 'חזון עובדיה' שאמר להם ראש ישיבתו בזמנו [הראשל"צ הגר"י יוסף]
שלפעמים בילדותם היה מספר להם אביהם הגדול סיפורים מספריו של ביאליק".
אגב, הגר"מ מאזוז נפגע מזה מאוד, ועוד לפני שש שנים הודיע שמפסיק למסור שיעורים וז"ל:
"רבותי, זה השיעור האחרון שאני נותן יותר אין לי כוחות. גם כאבי ראש, גם כאבים אחרים. כל שיעור עולה לי במסירות נפש, וגם בגלל תענית דיבור שאני מתחיל בגלל ימי השובבי"ם. אנשים חושבים שאני עושה שיעור בכדי להתפאר,
שולחים לי שאלות למה אתה מזכיר את 'ביאליק", למה אתה מזכיר את אריסטו, למה אתה מזכיר כל מיני שירים? למה אתה מביא שאלות של אמונה? אסור להביא שאלות של אמונה?... סתם, לחפש עלילות"...