תרומה לעזרא

עדכונים מבית הרב דוד יוסף שליט"א

מרן רבינו מאיר היה מהנעלבים ואינם עולבים,
הוא סבל בכל ימי חייו גם ייסורי גוף וגם ייסורי נפש נוראיים...
נמשיך את דרכו,
כולם,
להיות מהנעלבים ואינם עולבים,
שיתקיים בנו "כצאת השמש בגבורתו"!!

משהו יכול להסביר קצת יותר על טיב הקשר בין הגר"ד לגר"מ זצ"ל? מהיכן התחיל ואיך הגיע לרמה של קירוב כזו?

משהו יכול להסביר קצת יותר על טיב הקשר בין הגר"ד לגר"מ זצ"ל? מהיכן התחיל ואיך הגיע לרמה של קירוב כזו?
מנהג הישיבה שביום היארצייט של מרן רבי מצליח הי"ד מרן היבי"א היה בא למסור שיעור.
וכשנחלש והזקין,
שלח את בנו מרן הגר"ד זה היה בסוף שנות התש"נ בתחילה זה היה שנה מרן האבא שנה מרן הבן עד שהעביר לו זאת סופית.
ויש ביניהם הרבה מו"מ של תורה וכנדפס באוצרות יוסף ובשו"ת בית נאמן
ויש להם מכנה משותף בעמקות בכשרון ובירידה לעומק הסוגיות
גם יצוין כי הרבה ראשי כוללים ביחוה דעת המה בוגרי כסא רחמים וכו'.

מנהג הישיבה שביום היארצייט של מרן רבי מצליח הי"ד מרן היבי"א היה בא למסור שיעור.
וכשנחלש והזקין,
שלח את בנו מרן הגר"ד זה היה בסוף שנות התש"נ בתחילה זה היה שנה מרן האבא שנה מרן הבן עד שהעביר לו זאת סופית.
ויש ביניהם הרבה מו"מ של תורה וכנדפס באוצרות יוסף ובשו"ת בית נאמן
ויש להם מכנה משותף בעמקות בכשרון ובירידה לעומק הסוגיות
גם יצוין כי הרבה ראשי כוללים ביחוה דעת המה בוגרי כסא רחמים וכו'.

בשלב מסויים השיעור הזה 'עבר' ליום פטירת הרב משה לוי.

בכ"א הקשר ביניהם התחיל עוד קודם שנות הנ'.

וכן ידוע שהראשון לציון מדקדק בקריאת התורה קרוב מאוד לשיטת כסא רחמים
שנים רבות הראש"לצ קורא בתורה ביחוה דעת, וגם היה קורא בבית הכנסת של אביו מרן זצ"ל, היה קורא פעמיים בשבת. ומעניין שהוא עומד בריחוק מהס"ת אפילו יותר ממטר, וקורא בצורה ברורה.

הראשל"צ הגאון רבי דוד יוסף ויו"ר תנועת ש"ס הרב אריה דרעי הגיעו היום לניחום אבלים בביתו של הרב שמואל גבאי, ראש מוסדות "למען אחי", היושב שבעה על פטירת אביו ז"ל, שנפטר בשביעי של פסח.

במהלך הביקור הביעו את תנחומיהם ושוחחו עם בני המשפחה על דמותו ופועלו של המנוח.1745186057716.png

כסא רחמים: הראשון לציון הגאון רבי דוד יוסף עם גלימה שחורה זאת כאות אבל על פטירת מרן ראש הישיבה הגאון רבי מאיר מאזוז זצ"ל.

אי אפשר שלא לעמוד על הבדלי הגישות בין האחים הקדושים. האח הראשון תקף אותו לעיתים קרובות בדרשות ובמכתבים, לעיתים במילים בוטות מאוד, גם לעג לבקיאותו בשירי ביאליק. ומאידך גיסא האח השני מגיע להלוויה בבגד שחור, מספידו ברגש רב, מכנהו "מרן" וכו'.

שני האחים חיברו ספרים ודרשו דרשות בביאור הלכות אביהם ושיטתו מול החולקים. אך מי יותר משכנע?

לעג לבקיאותו בשירי ביאליק

ואגב ביאליק, יש להעיר שבתו של הגר"ע יוסף - רבקה צ'יקוטאי - הזכירה כמה פעמים בראיונות שאביה הכיר ואהב את שיריו של הזמר החילוני יהורם גאון, ואף שר את השירים הללו בסעודת שבת: "כשהיינו מתכנסים לארוחת שבת אחרי התפילות היינו שרים שירי ארץ ישראל, אבא אהב מאד את שיריו של יהורם גאון, הוא ידע את כל המילים בעל פה והיה שר איתנו. אני זוכרת במיוחד שהוא אהב את השיר על משה מונטיפיורי - 'והוא עלה למרכבה ודיו לסוסים אמר' - הייתה שמחה גדולה בבית" (גם סיפרה שהלחין קדיש על אחד משירי העגבים של יהורם גאון).

ולגבי ביאליק גופא - בעלון "אור יצחק" הביאו מכתב מאת הגר"ע יוסף שכותב: "להלכה אפשר לקרוא בספר האגדה של ביאליק בצנעא ובדרך עראי כשאין אפשרות לעיין בגוף הגמרא, אבל אין לקרוא בזה בפרהסיה בתוך קהל ועדה".

עוד הובא שם מאת בוגר ישיבת 'חזון עובדיה' שאמר להם ראש ישיבתו בזמנו [הראשל"צ הגר"י יוסף] שלפעמים בילדותם היה מספר להם אביהם הגדול סיפורים מספריו של ביאליק".

אגב, הגר"מ מאזוז נפגע מזה מאוד, ועוד לפני שש שנים הודיע שמפסיק למסור שיעורים וז"ל:

"רבותי, זה השיעור האחרון שאני נותן יותר אין לי כוחות. גם כאבי ראש, גם כאבים אחרים. כל שיעור עולה לי במסירות נפש, וגם בגלל תענית דיבור שאני מתחיל בגלל ימי השובבי"ם. אנשים חושבים שאני עושה שיעור בכדי להתפאר, שולחים לי שאלות למה אתה מזכיר את 'ביאליק", למה אתה מזכיר את אריסטו, למה אתה מזכיר כל מיני שירים? למה אתה מביא שאלות של אמונה? אסור להביא שאלות של אמונה?... סתם, לחפש עלילות"...

משהוא יודע מי ימסור את השיעור השבועי במקום הרב מאזוז זצ"ל במוצ"ש?
יש הרבה שמועות בנידון

ראשי תחתית