שמעון טרבלסי
חבר בכיר
תודה על העדכון, כי חשבתי שאני...
תודה על העדכון, כי חשבתי שאני...
מסתמא כבר חזר בו...והרב מאיה אומר שדרעי הכניס את הרב סאלים בכדי שיוכל לעשות מה שבא לו,
וכאן מגיע חיים ביטון, שהוא אולי הח״כ הכי קרוב לדרעי ומודה בפני בית המשפט: הרב משה מאיה הוא נשיא המועצת.
והיום מישהו הפנה את תשומת ליבי שהתאריך של התימלול הזה מבית המשפט הוא בכלל מלפני 7 חודשים.וכאן מגיע אדם שאינו יודע קרוא וכתוב, ממציא המצאות ועושה חדשות.
חיים ביטון בסך הכל אמר שנשיא המועצת הוא זה שבוחר את חברי הכנסת, והיות ואין כיום נשיא למועצת, ההגדרה הזו היא בעצם למי שעומד בראש חברי המועצת, והוא כביכול הרב מאיה המכונה "זקן המועצת" אך למעשה אין לזה שום משמעות, כי ההחלטות מתקבלות יחד, על דעת כל חברי המועצת.
הנני למחות פעם נוספת ב @גאוני וחכמי ספרד שמביא דברים ממקומות בלתי רצויים.שמחת הברית לנין מרן הגאון הגדול רבי משה מאיה שליט"א נכד לחתנו הרב מידד כהן.
מו"ר הגר"מ מאיה כובד בכיסא של אליהו ונשא דברים בסעודה, לצד המוהל הגאון רבי לוי פנחסי שליט"א ראש ישיבת ׳אור אברהם׳ בב"ב. (מורשת מרן)
הצג קובץ מצורף 15615
הצג קובץ מצורף 15616
נראה שהמערכת כאן מחתה במי שמוחה כמוך.הנני למחות פעם נוספת ב @גאוני וחכמי ספרד שמביא דברים ממקומות בלתי רצויים.
זלזול בגדולי ישראל אמור להיות חסום מזמן בנטפרי.נראה שהמערכת כאן מחתה במי שמוחה כמוך.
חשבתי כבר הביא מאיזה אתר חילוני או משהו שחסום עכ"פ בנטפרי.
המערכת הבהירה שאין לה בעיה שמביאים משם.זלזול בגדולי ישראל אמור להיות חסום מזמן בנטפרי.
ואם דיברת מצד המערכת, מינימום של הכרת הטוב למערכת - לא להביא ממקום שרודף אותם. וד"ב.
כאן זה לא דיקטטורה כמו שם.המערכת הבהירה שאין לה בעיה שמביאים משם.
אם הם היו רואים בהם רודפים היו פשוט חוסמים את האפשרות להביא משם.
יו"ר ש"ס דרעי הגיע היום למעונו של זקן מועצת חכמי התורה מרן הגר"מ מאיה שליט"א, להכוונה והתייעצות בענייני השעה.
אז יצא משהו מהעצרת של העצניקים היום...
מה יצא? ולמה ציטטת תמונה של הרב מאיה ואריה ודיברת על העצרת?אז יצא משהו מהעצרת של העצניקים היום..
כי זה מה שיצא מהעצרת. ודוק.מה יצא? ולמה ציטטת תמונה של הרב מאיה ואריה ודיברת על העצרת?
היית שם תמונה של בדואי אוכל ארוחת ערב.כי זה מה שיצא מהעצרת. ודוק.
בתחילה לא הבנתי מאיפה הבאת את התואר החדש?מרן הגר"מ מאיה שליט"א מראשי מועצחה"ת: "שוטר צבאי שאומרים לו לעצור בן ישיבה - יאבד את כל עולם הבא שלו. ההיגיון הפשוט אומר שצריך לסרב פקודה"
ומה עם אלו שלא ראשי ישיבות?הכל בהנחייה של חברי מועצת החכמים, כולם ראשי ישיבות בראשות הרב בצלאל,
כוונתו כנראה לועדת ראשי הישיבות.ומה עם אלו שלא ראשי ישיבות?
מרן הגר"מ מאיה שליט"א מראשי מועצחה"ת: "שוטר צבאי שאומרים לו לעצור בן ישיבה - יאבד את כל עולם הבא שלו. ההיגיון הפשוט אומר שצריך לסרב פקודה"
ההקלטות שאיננו יודעים מי ערכם וכמה ומתי הוקלטו,דרמטי: זקן המועצת נגד חוק הגיוס | ארי קלמן חשף (חמישי) את ההקלטות של זקן המועצת מרן הגאון הגדול חכם משה מאיה שליט"א, כנגד חוק הגיוס.
בהקלטות, נשמע הרב אומר 'אני לדעתי זה חוק שקשה מאוד לקבל אותו, מפני שזה נקרא 'חייב' גם שהוא לומד תורה הוא חייב, מצד שני אתה עושה לו סנקציות. זאת אומרת אז הוא חייב. אם הוא חייב זה נגד דעת תורה... הרמב״ם כותב שאסור. זה בעיה שאנחנו לא מדברים, כולם פוחדים להגיד את הרמב״ם הזה'
הרב מאיה אומר 'אמרתי להם במועצת שצריך ללכת בקו אחר בכלל... אמרו לי: אבל זה לא יתקבל, חבל על הזמן. צריך להסביר את הדברים: שלבחור ישיבה אסור לגייס אותו'.
הרב מאיה מעביר ביקורת מרומזת על הקמת ועדת רבנים שלכאורה תעקוף את מועצת חכמי התורה. 'אל תשאלו אותי', עונה הרב לשאלה איך יורה להצביע על החוק 'כיוון שאני משכתי את ידי מהעסק, כשאני הייתי חולה בבית חולים ולא יכלו לבלבל לי את המוח אז החליטו שראשי ישיבות יקימו וועדה והם ילוו את הגיוס - והם מלווים. אני לא יודע אם זה יגיע למועצת או שהמועצת החליטה כבר שראשי הישיבות יקבעו מה טוב ומה לא טוב'.
האזינו להקלטות המלאות:
![]()
![]()
בהמשך הראיון, התייחס מרן הגר"מ מאיה לטענות המופנות כלפי חברי הכנסת מהמפלגות החרדיות, ואמר: "חברי הכנסת שלנו – מה שהם היו יכולים לעשות הם עשו. הכל בהנחייה של חברי מועצת החכמים, כולם ראשי ישיבות בראשות הרב בצלאל, שדנים בכל פרט ומכוונים אותם. כך גם בדגל התורה ואגודת ישראל, כולם צדיקים וחסידים. אף חבר כנסת לא זז מדברי רבו".