עדכונים מבית הרב משה מאיה שליט"א

• יוזם האשכול יוזם האשכול זולדן
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
תמונה יפה שהעלו היכן שהוא
7aa5c5f1-46b7-4fff-8bde-6903b79a8ef2.jpg

וכאן מגיע חיים ביטון, שהוא אולי הח״כ הכי קרוב לדרעי ומודה בפני בית המשפט: הרב משה מאיה הוא נשיא המועצת.

וכאן מגיע אדם שאינו יודע קרוא וכתוב, ממציא המצאות ועושה חדשות.

חיים ביטון בסך הכל אמר שנשיא המועצת הוא זה שבוחר את חברי הכנסת, והיות ואין כיום נשיא למועצת, ההגדרה הזו היא בעצם למי שעומד בראש חברי המועצת, והוא כביכול הרב מאיה המכונה "זקן המועצת" אך למעשה אין לזה שום משמעות, כי ההחלטות מתקבלות יחד, על דעת כל חברי המועצת.

וכאן מגיע אדם שאינו יודע קרוא וכתוב, ממציא המצאות ועושה חדשות.

חיים ביטון בסך הכל אמר שנשיא המועצת הוא זה שבוחר את חברי הכנסת, והיות ואין כיום נשיא למועצת, ההגדרה הזו היא בעצם למי שעומד בראש חברי המועצת, והוא כביכול הרב מאיה המכונה "זקן המועצת" אך למעשה אין לזה שום משמעות, כי ההחלטות מתקבלות יחד, על דעת כל חברי המועצת.
והיום מישהו הפנה את תשומת ליבי שהתאריך של התימלול הזה מבית המשפט הוא בכלל מלפני 7 חודשים.

שמחת הברית לנין מרן הגאון הגדול רבי משה מאיה שליט"א נכד לחתנו הרב מידד כהן.
מו"ר הגר"מ מאיה כובד בכיסא של אליהו ונשא דברים בסעודה, לצד המוהל הגאון רבי לוי פנחסי שליט"א ראש ישיבת ׳אור אברהם׳ בב"ב. (מורשת מרן)
1767561532952.png

1767561552693.png

שמחת הברית לנין מרן הגאון הגדול רבי משה מאיה שליט"א נכד לחתנו הרב מידד כהן.
מו"ר הגר"מ מאיה כובד בכיסא של אליהו ונשא דברים בסעודה, לצד המוהל הגאון רבי לוי פנחסי שליט"א ראש ישיבת ׳אור אברהם׳ בב"ב. (מורשת מרן)
הצג קובץ מצורף 15615
הצג קובץ מצורף 15616
הנני למחות פעם נוספת ב @גאוני וחכמי ספרד שמביא דברים ממקומות בלתי רצויים.

נראה שהמערכת כאן מחתה במי שמוחה כמוך.
חשבתי כבר הביא מאיזה אתר חילוני או משהו שחסום עכ"פ בנטפרי.
זלזול בגדולי ישראל אמור להיות חסום מזמן בנטפרי.
ואם דיברת מצד המערכת, מינימום של הכרת הטוב למערכת - לא להביא ממקום שרודף אותם. וד"ב.

זלזול בגדולי ישראל אמור להיות חסום מזמן בנטפרי.
ואם דיברת מצד המערכת, מינימום של הכרת הטוב למערכת - לא להביא ממקום שרודף אותם. וד"ב.
המערכת הבהירה שאין לה בעיה שמביאים משם.
אם הם היו רואים בהם רודפים היו פשוט חוסמים את האפשרות להביא משם.

המערכת הבהירה שאין לה בעיה שמביאים משם.
אם הם היו רואים בהם רודפים היו פשוט חוסמים את האפשרות להביא משם.
כאן זה לא דיקטטורה כמו שם.
ומצד המשתמשים, מינימום של הכרת הטוב לא להביא מהם דברים.

יו"ר ש"ס דרעי הגיע היום למעונו של זקן מועצת חכמי התורה מרן הגר"מ מאיה שליט"א, להכוונה והתייעצות בענייני השעה.

מרן הגאון הגדול חכם משה מאיה שליט"א בועידת החינוך 'לבקר בהיכלו'
צילום: שלומי כהן.

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2026-01-12 140437.jpg
    צילום מסך 2026-01-12 140437.jpg
    68.5 קילובייט · צפיות: 21
גדולה ענוה!
זקן מועצת החכמים מרן הגאון הגדול חכם משה מאיה שליט"א אוחז בידו של מנהיג הדור מרן הראש"ל חכם יצחק יוסף שליט"א
ביציאה מ'ועידת החינוך' של 'לבקר בהיכלו' במלון רמדה, ומלווהו עד לרכבו, כשלאחמ"כ חזר לתפילת ערבית במלון!

1768382168525.png

מרן הגאון הגדול חכם משה מאיה שליט"א זקן חברי מועצת חכמי התורה בניחום אבלים אצל משפחת אילוז היושבים שבעה על פטירת אביהם, עוד משתתף חה"כ הרב אוריאל בוסו.
1769155535136.png

מרן הגר"מ מאיה שליט"א מראשי מועצחה"ת: "שוטר צבאי שאומרים לו לעצור בן ישיבה - יאבד את כל עולם הבא שלו. ההיגיון הפשוט אומר שצריך לסרב פקודה"
בתחילה לא הבנתי מאיפה הבאת את התואר החדש?
וכשראיתי את המקור, לא הבנתי ג"כ למה לא הבאת את הדברים במלואם.

זקן חברי מועצת חכמי התורה מרן הגאון רבי משה מאיה, התראיין במהדורה המרכזית ב'קול חי' והתייחס לגל המעצרים המכוון נגד לומדי תורה: "חז"ל אומרים 'כל מי שיש בידו למחות ולא מוחה – נתפס באותו עוון'. מרן פסק בשו"ע שכל המבזה תלמידי חכמים אין לו חלק לעולם הבא ועוד דברים קשים, אם הולכים ועוצרים בן תורה בגלל תורתו – זה ביזוי תלמיד חכם לכל הדעות".

מרן הגר"מ מאיה מוסיף: "שוטר צבאי שאומרים לו ללכת לעצור בן ישיבה – הוא יאבד את כל העולם הבא שלו, אם מדובר ביהודי כשר, האם הוא ילך לעשות עבירה כזו חמורה? בדיוק כמו שאם אומרים לו לחלל שבת או לאכול חזיר הוא לא יעשה זאת, גם כאן, ההיגיון הפשוט אומר שצריך לסרב פקודה".

לדבריו, "בחורי הישיבות צריכים לא לפחד, אם אדם זוכה ויבואו לעצור אותו – שירקוד בפני כל הסוהרים והאסירים, ויגיד להם 'אשריי שזכיתי לניסיון הזה, אני מקדש שם שמים'".

בהמשך הראיון, התייחס מרן הגר"מ מאיה לטענות המופנות כלפי חברי הכנסת מהמפלגות החרדיות, ואמר: "חברי הכנסת שלנו – מה שהם היו יכולים לעשות הם עשו. הכל בהנחייה של חברי מועצת החכמים, כולם ראשי ישיבות בראשות הרב בצלאל, שדנים בכל פרט ומכוונים אותם. כך גם בדגל התורה ואגודת ישראל, כולם צדיקים וחסידים. אף חבר כנסת לא זז מדברי רבו".

מרן הגר"מ מאיה שליט"א מראשי מועצחה"ת: "שוטר צבאי שאומרים לו לעצור בן ישיבה - יאבד את כל עולם הבא שלו. ההיגיון הפשוט אומר שצריך לסרב פקודה"

קבצים מצורפים

• מי+שעוצר+בחורים+-+אין+לו+חלק+לעולם+הבא.+חייל+שנקרא+לעצור+בחור+ישיבה+-+לסרב+פקודה!+.+(המטבחון).mp4
    4.3 מגה-בתים
דרמטי: זקן המועצת נגד חוק הגיוס | ארי קלמן חשף (חמישי) את ההקלטות של זקן המועצת מרן הגאון הגדול חכם משה מאיה שליט"א, כנגד חוק הגיוס.
בהקלטות, נשמע הרב אומר 'אני לדעתי זה חוק שקשה מאוד לקבל אותו, מפני שזה נקרא 'חייב' גם שהוא לומד תורה הוא חייב, מצד שני אתה עושה לו סנקציות. זאת אומרת אז הוא חייב. אם הוא חייב זה נגד דעת תורה... הרמב״ם כותב שאסור. זה בעיה שאנחנו לא מדברים, כולם פוחדים להגיד את הרמב״ם הזה'
הרב מאיה אומר 'אמרתי להם במועצת שצריך ללכת בקו אחר בכלל... אמרו לי: אבל זה לא יתקבל, חבל על הזמן. צריך להסביר את הדברים: שלבחור ישיבה אסור לגייס אותו'.
הרב מאיה מעביר ביקורת מרומזת על הקמת ועדת רבנים שלכאורה תעקוף את מועצת חכמי התורה. 'אל תשאלו אותי', עונה הרב לשאלה איך יורה להצביע על החוק 'כיוון שאני משכתי את ידי מהעסק, כשאני הייתי חולה בבית חולים ולא יכלו לבלבל לי את המוח אז החליטו שראשי ישיבות יקימו וועדה והם ילוו את הגיוס - והם מלווים. אני לא יודע אם זה יגיע למועצת או שהמועצת החליטה כבר שראשי הישיבות יקבעו מה טוב ומה לא טוב'.

האזינו להקלטות המלאות:

c526826f2a997ba2a80e511da2ea98a6a401df71

4ba473e1a9143b01f13c4561379db61f1b110721

קבצים מצורפים

דרמטי: זקן המועצת נגד חוק הגיוס | ארי קלמן חשף (חמישי) את ההקלטות של זקן המועצת מרן הגאון הגדול חכם משה מאיה שליט"א, כנגד חוק הגיוס.
בהקלטות, נשמע הרב אומר 'אני לדעתי זה חוק שקשה מאוד לקבל אותו, מפני שזה נקרא 'חייב' גם שהוא לומד תורה הוא חייב, מצד שני אתה עושה לו סנקציות. זאת אומרת אז הוא חייב. אם הוא חייב זה נגד דעת תורה... הרמב״ם כותב שאסור. זה בעיה שאנחנו לא מדברים, כולם פוחדים להגיד את הרמב״ם הזה'
הרב מאיה אומר 'אמרתי להם במועצת שצריך ללכת בקו אחר בכלל... אמרו לי: אבל זה לא יתקבל, חבל על הזמן. צריך להסביר את הדברים: שלבחור ישיבה אסור לגייס אותו'.
הרב מאיה מעביר ביקורת מרומזת על הקמת ועדת רבנים שלכאורה תעקוף את מועצת חכמי התורה. 'אל תשאלו אותי', עונה הרב לשאלה איך יורה להצביע על החוק 'כיוון שאני משכתי את ידי מהעסק, כשאני הייתי חולה בבית חולים ולא יכלו לבלבל לי את המוח אז החליטו שראשי ישיבות יקימו וועדה והם ילוו את הגיוס - והם מלווים. אני לא יודע אם זה יגיע למועצת או שהמועצת החליטה כבר שראשי הישיבות יקבעו מה טוב ומה לא טוב'.

האזינו להקלטות המלאות:

c526826f2a997ba2a80e511da2ea98a6a401df71

4ba473e1a9143b01f13c4561379db61f1b110721
ההקלטות שאיננו יודעים מי ערכם וכמה ומתי הוקלטו,
לא סותרות את דבריו שאמר בקולו לפני ימים אחדים?
בהמשך הראיון, התייחס מרן הגר"מ מאיה לטענות המופנות כלפי חברי הכנסת מהמפלגות החרדיות, ואמר: "חברי הכנסת שלנו – מה שהם היו יכולים לעשות הם עשו. הכל בהנחייה של חברי מועצת החכמים, כולם ראשי ישיבות בראשות הרב בצלאל, שדנים בכל פרט ומכוונים אותם. כך גם בדגל התורה ואגודת ישראל, כולם צדיקים וחסידים. אף חבר כנסת לא זז מדברי רבו".

ראשי תחתית