עדכונים מבית הרב משה מאיה שליט"א

• יוזם האשכול יוזם האשכול זולדן
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
1760619259555.pngפרסום: זקן מועצת חכמי התורה של ש"ס הגאון הרב משה מאיה התבטא הבוקר בפני מקורביו - "אין מה לדבר כרגע על חזרה לממשלה"
אברהם פריינד

פרסום ראשון
זקן המועצת של ש"ס: "אין מה לדבר כרגע על חזרה לממשלה"
זקן מועצת חכמי התורה של ש"ס, הרב משה מאיה, מבהיר כי אין על מה לדבר כעת על חזרה לממשלה. בקואליציה מנסים להציג התקדמות בחוק הגיוס, אך בכירים מודים: אין עדיין פריצת דרך אמיתית | פרסום ראשון

נערך לאחרונה:
מועצת כשמה כן היא, מתכנסים ומחליטים ברוב קולות. אין שום ענין לפרסם מה אמר הבוקר זקן המועצת, או צעיר המועצת, ואין לכך שום משמעות. גם לפעמים מתפרסם אחר כך משהו אחר, ומתחילים לתרץ תירוצים למה חזר בו.

מועצת כשמה כן היא, מתכנסים ומחליטים ברוב קולות. אין שום ענין לפרסם מה אמר הבוקר זקן המועצת, או צעיר המועצת, ואין לכך שום משמעות.
כמו שלפעמים אתה שומע ששר פלוני דעתו כך, להבדיל אא"ה גם כאן, סוף סוף דעתו של הגר"מ בעלת משקל כחלק מהמועצת וכאחד מראשיה.
(זה הטעם כמובן ע"פ הדרש, ע"פ הפשט הטעמים מובנים לכל מבין).

ואגב, כך אמר עליו הגרי"י שליט"א בעבר: "הרב הגדול מעוז ומגדול הגאון רבי משה מאיה שליט"א, חבר מועצת חכמי התורה ורבה של יד אליהו. אני זוכר את הרב לפני למעלה מחמישים שנה, שהיה מקורב למרן זכר צדיק לברכה, ומרן אהב אותו ממש אהבה גדולה, וגם הוא, היה הדדי, בשנת תשל"ג כשהיה בחירות לרב ראשי לישראל, ראשון לציון, הרב מאיה שיהיה בריא היה מראשוני הנחשונים ללכת לחרוש את כל הארץ, לחרוש כדי להביא לידי כך שמרן ייבחר, שימשיך עוד לזכות הרבים, ויזכה להגדיל תורה ולהאדירה ולעשות כהנה וכהנה".​
מה שכותב הגר"ע יוסף ועוד בהסכמה לאברכים

מה שכותב הגר"ע יוסף ועוד בהסכמה לאברכים
בדיבור ממעטים בתוארים יותר מכתיבה, כמובן
[בכלל לא מובן לי העיסוק לחפש בנרות אולי ר' פלוני אמר משהו לא מספיק בכבוד על ר' אלמוני, זה מזכיר קצת חסידים שוטים של הגרע"י...]

שער עיתון משפחה מחר. זקן חברי המועצת הרב משה מאיה: ״כעת אסור לחזור לממשלה״
אמברגו
IMG_20251022_234109_909.jpg

אלי הירשמן: הערב אנחנו מפרסמים במהדורה הקלטות של שלושה מבכירי הרבנים של מועצת החכמים שתוקפים את חוק הגיוס של ביסמוט, את דרעי ואת רה"מ. הרב יצחק יוסף והרב מאיה מאיימים לפרוש מהמועצת אם ש"ס תחזור לקואליציה

הצג קובץ מצורף 11783

ישי כהן: זקן חברי מועצת חכמי התורה של ש"ס הרב משה מאיה הבוקר: "חברי הכנסת החרדים עשו השתדלות כדי להשיג את החוק הטוב ביותר, שימחק את כל מה שעשה קודמו של ביסמוט בתפקיד, יולי אדלשטיין. הכל תלוי ביו"ר הוועדה. כשיש רצון טוב אפשר למצוא פתרונות לכל נושא".​

שלום שטיין: ש"ס מצטרפת: חכמי המועצת הגר"מ מאיה והגר"א סלים שוחחו בשעות הצהריים, נוכח פרישת ש"ס ומעצר לומדי התורה, והכריעו כי יורו לתלמידיהם להצטרף לעצרת המחאה והתפילה ההמונית, נגד רדיפת לומדי התורה.​

זקן המועצת מו״ר הגר״מ מאיה שליט״א הגיע במפתיע לישיבת סיעת ש״ס: ״הגעתי במיוחד לחזק את היו״ר הרב אריה דרעי למול כל ההכפשות נגדו ולומר בשם כל המועצת: כולנו מאחוריך!״

בפתח הביקור המפתיע, זקן המועצת מו״ר הגר״מ מאיה לחץ את ידו של הרב דרעי ואמר: ״באתי לבוא לברך ולהתברך. ראיתי כל מיני פשקווילים בבני ברק נגדכם, ואמרתי - אסור לי לעמוד מנגד. למרות שאני לא מרגיש טוב, אמרתי אני חייב לבוא ולומר לכם - יישר כוח ולהעיד בפני כולם, שלא העלימו מהמועצת מילה אחת. דיווחו לנו הכל והתקבלה החלטה שאנחנו צריכים להיאבק ולעשות כל מה שאנחנו יכולים. חזק וברוך, כל המועצת נמצאת מאחוריך!״.

ראשי תחתית