www.jdn.co.il
יש כאן קישור לקריאת פרקי תהילים להחלמתו המהירה של הרבנא להעתיר בתפילה לרפואתם השלימה של חתנו של הגאון הצדיק חכם ניסים בן שמעון שליט"א
הגאון רבי יהושע בן שולמית סלחה שליט"א
וביתו של הגאון חכם ניסים בן שמעון שליט"א
רחל ציפורה בת מלכה תחי'
בתוך שאר חולי עמו בית ישראל
תודה רבה ובשורות טובות.
רחוב שמואל הנביא: הגאון הצדיק חכם נסים בן שמעון מנחם את זקן ראשי הישיבות הספרדים הגאון חכם משה צדקה על פטירת אחיו רבי שאול צדקה זצ"ל
הצג קובץ מצורף 12907
הרבה מזל טוב. תזכו לגדלו לתורה לחופה ולמצוות ולמעשים טוביםהרה"ג חכם נסים בן שמעון שליט"א בסנדקאות בברית אצל בני (הרביעי) - אתמול ב"ה:הצג קובץ מצורף 13199הצג קובץ מצורף 13200
הצג קובץ מצורף 13198
מזל טובהרה"ג חכם נסים בן שמעון שליט"א בסנדקאות בברית אצל בני (הרביעי) - אתמול ב"ה:הצג קובץ מצורף 13199הצג קובץ מצורף 13200
הצג קובץ מצורף 13198
א' מבני משפחתו, אמר לי שאחר מחשבה רבה, סבור שראוי לכל ת"ח ספרדי לחזור ללבוש אבותינו רובותינו.אגב למי שהוא יש הסבר - גבי הגלימה של אביו חכם מנצור, שהוא התחיל ללבוש?
כמי שראהו שנים ע"ג שנים , הוא היה לובש רגיל פראק וכובע רגיל, ועשרות שנים זה היה לבושו, ולמרות שאביו נפטר מזמן הוא היה לבוש בבגדים הרגילים המצויים.
איך פתאום הוחלט השינוי הזה - באיזור של גיל 80 הוא החל בזה, למרות שלמד גם בקול תורה ולא היה רגיל ללבוש כאביו או חכם עזרא עטייה שבאו מהדור הקודם.
לא מובןא' מבני משפחתו, אמר לי שאחר מחשבה רבה, סבור שראוי לכל ת"ח ספרדי לחזור ללבוש אבותינו רובותינו.
איך שהבנתי כוונתו לרבנים, גם אני לא מבין.לא מובן
מה כוונתו ת"ח , אברך שלומד כל היום , ראש ישיבה, דיין וכו'.
וגם לא מובן מה החילוק בין ת"ח לשאר אנשים, כי אם זה עניין של בגדי אבותינו , אז אבותינו לבשו "כולם" ולא רק הת"ח
א' מבני משפחתו ששמו הפרטי מתחיל באות נ'?.....א' מבני משפחתו, אמר לי שאחר מחשבה רבה, סבור שראוי לכל ת"ח ספרדי לחזור ללבוש אבותינו רובותינו.
כוונתך , כשם סבו [ניסים] ?א' מבני משפחתו ששמו הפרטי מתחיל באות נ'?.....
ההסבר הוא שאחר שהתאלמן אחד מנכדיו הלבישו בגדים אלו ומאז התחיל לחיות מחדש.אגב למי שהוא יש הסבר - גבי הגלימה של אביו חכם מנצור, שהוא התחיל ללבוש?
כמי שראהו שנים ע"ג שנים , הוא היה לובש רגיל פראק וכובע רגיל, ועשרות שנים זה היה לבושו, ולמרות שאביו נפטר מזמן הוא היה לבוש בבגדים הרגילים המצויים.
איך פתאום הוחלט השינוי הזה - באיזור של גיל 80 הוא החל בזה, למרות שלמד גם בקול תורה ולא היה רגיל ללבוש כאביו או חכם עזרא עטייה שבאו מהדור הקודם.
מה אתה חושב שזה בובה שמלבישים אותה.ההסבר הוא שאחר שהתאלמן אחד מנכדיו הלבישו בגדים אלו ומאז התחיל לחיות מחדש.
ובגלל זהיש כאן גאון אדיר ששימש בדיינות כמה עשורים, והוא יודע מה הוא עושה. נקודה.
זה לא משנה מה אני חושב.מה אתה חושב שזה בובה שמלבישים אותה.
לא צריך כאן את הסברים.
יש כאן גאון אדיר ששימש בדיינות כמה עשורים, והוא יודע מה הוא עושה. נקודה.
אכן!מי שמכיר את הרב, זה מלאך בדמות אדם! גאון בתורה ברמות לא נתפסות, וגאון בענווה ובמידות!
לא נתפס... בלי עין הרע לגיל שלו...מלבד זאת, הוא פיקח עצום ויש לו מוח חד כתער, הוא מחודד וחריף ביותר.
סיפר לי אחד מבניו שמרן רצה שיהיה ראשל"צ (לאחר הגר"א בקשי דורון) והוא סירבהוא שימש בדיינות למעלה מ-50 שנה כאב"ד וראב"ד, ומרן הגר"ע יוסף היה מפנה אליו את התיקים הכי סבוכים באבן העזר וחו"מ.
אני שמעתי שהוא רצה את אחיו הגרש"י זצ"ל וסירב.סיפר לי אחד מבניו שמרן רצה שיהיה ראשל"צ (לאחר הגר"א בקשי דורון) והוא סירב
הראשון ודאי אמת כי כך שמעתי מאחד מבניו בזמן ההתמודדות (21 שנה)אני שמעתי שהוא רצה את אחיו הגרש"י זצ"ל וסירב.
ויתכן ששני הסיפורים אמת ומתאימים לענווה המיוחדת של רבני משפחת בן שמעון.
לגבי אחיו הגרש"י זצ"ל, כמדומה שהוא עצמו סיפר שמרן הציע לו זאת, והוא השיב לו, שכידוע היה הולך עם הפראק על הכתפיים, ולא נראה לו שמתאים ללכת כך עם גלימה...אני שמעתי שהוא רצה את אחיו הגרש"י זצ"ל וסירב.
ויתכן ששני הסיפורים אמת ומתאימים לענווה המיוחדת של רבני משפחת בן שמעון.
נכוןלגבי אחיו הגרש"י זצ"ל, כמדומה שהוא עצמו סיפר שמרן הציע לו זאת, והוא השיב לו, שכידוע היה הולך עם הפראק על הכתפיים, ולא נראה לו שמתאים ללכת כך עם גלימה...