עדכונים מבית הרב ניסים בן שמעון שליט"א

באנר תרומה
נא להעתיר בתפילה לרפואתם השלימה של חתנו של הגאון הצדיק חכם ניסים בן שמעון שליט"א
הגאון רבי יהושע בן שולמית סלחה שליט"א
וביתו של הגאון חכם ניסים בן שמעון שליט"א
רחל ציפורה בת מלכה תחי'
בתוך שאר חולי עמו בית ישראל
תודה רבה ובשורות טובות.

הוֹשַׁע נָא וְהוֹשִׁיעָה נָּא • הושענא רבא במחיצת הגר”נ בן שמעון

1760562252454.png

הגה''צ חכם נסים בן שמעון השתתף הערב בשמחת בר המצוה לבנו של הגאון הרב שמעון כהן, מראשי ישיבת 'פורת יוסף' ונכדו של מרן ראש הישיבה חכם שלום כהן זצוק"ל נשיא מועצת חכמי התורה שנערכה בעיר בני ברק (ידיעות בני ברק).

IMG_20251021_012533_533.jpg

נא להעתיר בתפילה לרפואתם השלימה של חתנו של הגאון הצדיק חכם ניסים בן שמעון שליט"א
הגאון רבי יהושע בן שולמית סלחה שליט"א
וביתו של הגאון חכם ניסים בן שמעון שליט"א
רחל ציפורה בת מלכה תחי'
בתוך שאר חולי עמו בית ישראל
תודה רבה ובשורות טובות.
יש כאן קישור לקריאת פרקי תהילים להחלמתו המהירה של הרב
https://new.tehilimyahad.com/mr.jsp?r=jqRW9Shsmtu

ישראל כהן: נלחמים למען בחורי הישיבות: יו״ר ועדת חוץ וביטחון ח״כ בועז ביסמוט משתתף כעת בחתונת בן יו״ר ועד הישיבות הגרח״א קאופמן, לצד הגה״צ רבי נסים בן שמעון וחה״כ יעקב אשר (צילום: שוקי לרר).

1762717299485.png

משה ויסברג: חוק הגיוס בשמחת בית ועד הישיבות. הגה"צ חכם נסים בן שמעון נכנס לעומק פרטי החוק עם יו"ר ועדת חוץ ובטחון ח"כ בועז ביסמוט וח"כ יעקב אשר כעת בחתונת בן הגרח"א קופמן יו"ר ועד הישיבות

IMG_20251110_004748_985.jpg

מענין אם הוא הבא בתור להכנס למועצת במקום אחיו זצ"ל
או שיכנס רבי מסעוד

אגב למי שהוא יש הסבר - גבי הגלימה של אביו חכם מנצור, שהוא התחיל ללבוש?

כמי שראהו שנים ע"ג שנים , הוא היה לובש רגיל פראק וכובע רגיל, ועשרות שנים זה היה לבושו, ולמרות שאביו נפטר מזמן הוא היה לבוש בבגדים הרגילים המצויים.

איך פתאום הוחלט השינוי הזה - באיזור של גיל 80 הוא החל בזה, למרות שלמד גם בקול תורה ולא היה רגיל ללבוש כאביו או חכם עזרא עטייה שבאו מהדור הקודם.

כמי שראהו שנים ע"ג שנים , הוא היה לובש רגיל פראק וכובע רגיל, ועשרות שנים זה היה לבושו, ולמרות שאביו נפטר מזמן הוא היה לבוש בבגדים הרגילים המצויים.

איך פתאום הוחלט השינוי הזה - באיזור של גיל 80 הוא החל בזה, למרות שלמד גם בקול תורה ולא היה רגיל ללבוש כאביו או חכם עזרא עטייה שבאו מהדור הקודם.
א' מבני משפחתו, אמר לי שאחר מחשבה רבה, סבור שראוי לכל ת"ח ספרדי לחזור ללבוש אבותינו רובותינו.

א' מבני משפחתו, אמר לי שאחר מחשבה רבה, סבור שראוי לכל ת"ח ספרדי לחזור ללבוש אבותינו רובותינו.
לא מובן
מה כוונתו ת"ח , לאברך שלומד כל היום , לראש ישיבה, לדיין וכו'.
וגם לא מובן מה החילוק בין ת"ח לשאר אנשים, כי אם זה עניין של בגדי אבותינו , אז אבותינו לבשו "כולם" ולא רק הת"ח

לא מובן
מה כוונתו ת"ח , אברך שלומד כל היום , ראש ישיבה, דיין וכו'.
וגם לא מובן מה החילוק בין ת"ח לשאר אנשים, כי אם זה עניין של בגדי אבותינו , אז אבותינו לבשו "כולם" ולא רק הת"ח
איך שהבנתי כוונתו לרבנים, גם אני לא מבין.

ההסבר הוא שאחר שהתאלמן אחד מנכדיו הלבישו בגדים אלו ומאז התחיל לחיות מחדש.

ההסבר הוא שאחר שהתאלמן אחד מנכדיו הלבישו בגדים אלו ומאז התחיל לחיות מחדש.
מה אתה חושב שזה בובה שמלבישים אותה.
לא צריך כאן את הסברים.
יש כאן גאון אדיר ששימש בדיינות כמה עשורים, והוא יודע מה הוא עושה. נקודה.

מה אתה חושב שזה בובה שמלבישים אותה.
לא צריך כאן את הסברים.
יש כאן גאון אדיר ששימש בדיינות כמה עשורים, והוא יודע מה הוא עושה. נקודה.
זה לא משנה מה אני חושב.
אני כותב מה אני יודע!

מי שמכיר את הרב, זה מלאך בדמות אדם! גאון בתורה ברמות לא נתפסות, וגאון בענווה ובמידות!
עם כח הנהגה יוצאת דופן! (אגב מאוד מעניין למה הוא לא נמנה במועצת החכמים)
כשימש דיין בפועל לא יכל לנסוע במקום למקום ולזכות את הרבים (וגם לא יכל ללבוש את הגלימא וכו' כדיין מכהן), וכשיצא לפנסייה אז התחיל עם מנהג אביו ללבוש את הגלימא והכובע, מה שגם אשתו הרבנית ז"ל לא כ"כ אהבה את זה, ואחר שנפטרה א' הנכדים שהזכירו דחף את העניין.

מי שמכיר את הרב, זה מלאך בדמות אדם! גאון בתורה ברמות לא נתפסות, וגאון בענווה ובמידות!
אכן!
זכיתי לדבר עמו בלימוד כמה פעמים
פחד פחדים, גאון הגאונים בלא גוזמא כלל! שולט באורך וברוחב ובעומק בכל התורה כולה.
מלבד זאת, הוא פיקח עצום ויש לו מוח חד כתער, הוא מחודד וחריף ביותר.
הוא שימש בדיינות למעלה מ-50 שנה כאב"ד וראב"ד, ומרן הגר"ע יוסף היה מפנה אליו את התיקים הכי סבוכים באבן העזר וחו"מ.
כמדומני שהוא הוציא כמה ספרים לאחרונה.
וחבל שהדור לא זוכה להכירו [גם אני בקושי מכירו, אבל מהמעט שזכיתי אני מעלה ע"ג הכתב]
אבל כמו כל רבני משפחת בן שמעון מאז ומעולם, הוא נחבא מאד אל הכלים [עם כל הפרסום בתקופה האחרונה, זה בודאי אפס קצהו ממה שיכול היה הדור לכבדו בכבודו הראוי לו כפי ערכו הרם] עם ענווה בלתי נתפסת.

הוא שימש בדיינות למעלה מ-50 שנה כאב"ד וראב"ד, ומרן הגר"ע יוסף היה מפנה אליו את התיקים הכי סבוכים באבן העזר וחו"מ.
סיפר לי אחד מבניו שמרן רצה שיהיה ראשל"צ (לאחר הגר"א בקשי דורון) והוא סירב

סיפר לי אחד מבניו שמרן רצה שיהיה ראשל"צ (לאחר הגר"א בקשי דורון) והוא סירב
אני שמעתי שהוא רצה את אחיו הגרש"י זצ"ל וסירב.
ויתכן ששני הסיפורים אמת ומתאימים לענווה המיוחדת של רבני משפחת בן שמעון.

הראשון ודאי אמת כי כך שמעתי מאחד מבניו בזמן ההתמודדות (21 שנה)

לגבי אחיו הגרש"י זצ"ל, כמדומה שהוא עצמו סיפר שמרן הציע לו זאת, והוא השיב לו, שכידוע היה הולך עם הפראק על הכתפיים, ולא נראה לו שמתאים ללכת כך עם גלימה...

לגבי אחיו הגרש"י זצ"ל, כמדומה שהוא עצמו סיפר שמרן הציע לו זאת, והוא השיב לו, שכידוע היה הולך עם הפראק על הכתפיים, ולא נראה לו שמתאים ללכת כך עם גלימה...
נכון
יש ע"ז תיעוד שפרסמו כשגר"ש נפטר
מי שיצליח למצוא את התיעוד הזה, תע"ב.

וגם הגר"נ הוצע לו המשרה הרמה של הראש"ל ע"י מרן הגר"ע זצ"ל, אלא שהבנתי שאשתו לא רצתה בכך [כך סיפר לי אחד מבני ביתו בזמנו]

נערך לאחרונה:
ראשי תחתית