עדכונים מבית הרב שלמה ידידיה זעפראני שליט"א

ערב יום כיפור:

עצרת חיזוק ומעמד התרת נדרים אמש בהשתתפות מרן הגאב"ד ומאות אברכים​

בקהילת 'חניכי הישיבות בית וגן-קרית היובל' נערכה אמש עצרת חיזוק והתעוררות וקביעת הוראות קבע למען קופת רבותינו, בהשתתפות מרן הגאב"ד הגרש"י זעפראני שליט"א

בעצרת רבת רושם שהתקיימה אמש בקהילת חניכי הישיבות בית וגן–קרית היובל, נשא דברים מרן הגאב"ד הגאון הגדול רבי שלמה ידידיה זעפראני שליט"א, אשר עמד על חובת התשובה – "סור מרע ועשה טוב" – והתריע על הסכנות החמורות של פגעי הטכנולוגיה ועל הצורך בשמירה והקפדה יתירה בכל תחומי החיים. מרן שליט"א הדגיש כי חובת השיבה לה' היא כללית וכוללת את כל מעשי האדם.

בהמשך דבריו התייחס מרן שליט"א למעלת מצוות הצדקה, וביקש מכל אחד מבני הקהילה להירתם בהוראת קבע לטובת קופת רבותינו, אשר פועלת ימים ולילות להושיע ולעזור לאברכים ובני תורה במצוקותיהם.

לאחר מכן נשא דברים הרה"ג רבי שמעון כהן שליט"א, שעורר בהתלהבות על חובת ההירתמות לקופה כפי שהורו גדולי ישראל, וציין את הצורך הדוחק במענה לפניות רבות של מצוקה הקיימות בתוכנו, תוך קריאה נרגשת לכל אחד לקחת חלק פעיל בהחזקת הקופה.

בסיום נערכה גביית הו"ק מבני הקהילה, כאשר רבים נרתמים בעוז בהוראות קבע חודשיות מכובדות ביותר, לקיים האמור וצדקה תציל ממות.

ערב יום כיפור:

עצרת חיזוק ומעמד התרת נדרים אמש בהשתתפות מרן הגאב"ד ומאות אברכים​

בקהילת 'חניכי הישיבות בית וגן-קרית היובל' נערכה אמש עצרת חיזוק והתעוררות וקביעת הוראות קבע למען קופת רבותינו, בהשתתפות מרן הגאב"ד הגרש"י זעפראני שליט"א

בעצרת רבת רושם שהתקיימה אמש בקהילת חניכי הישיבות בית וגן–קרית היובל, נשא דברים מרן הגאב"ד הגאון הגדול רבי שלמה ידידיה זעפראני שליט"א, אשר עמד על חובת התשובה – "סור מרע ועשה טוב" – והתריע על הסכנות החמורות של פגעי הטכנולוגיה ועל הצורך בשמירה והקפדה יתירה בכל תחומי החיים. מרן שליט"א הדגיש כי חובת השיבה לה' היא כללית וכוללת את כל מעשי האדם.

בהמשך דבריו התייחס מרן שליט"א למעלת מצוות הצדקה, וביקש מכל אחד מבני הקהילה להירתם בהוראת קבע לטובת קופת רבותינו, אשר פועלת ימים ולילות להושיע ולעזור לאברכים ובני תורה במצוקותיהם.

לאחר מכן נשא דברים הרה"ג רבי שמעון כהן שליט"א, שעורר בהתלהבות על חובת ההירתמות לקופה כפי שהורו גדולי ישראל, וציין את הצורך הדוחק במענה לפניות רבות של מצוקה הקיימות בתוכנו, תוך קריאה נרגשת לכל אחד לקחת חלק פעיל בהחזקת הקופה.

בסיום נערכה גביית הו"ק מבני הקהילה, כאשר רבים נרתמים בעוז בהוראות קבע חודשיות מכובדות ביותר, לקיים האמור וצדקה תציל ממות.

לא נראה שיש "מאות" אברכים, אבל נהוג לכתוב קצת מעבר לפרופורציות...

לא נראה שיש "מאות" אברכים, אבל נהוג לכתוב קצת מעבר לפרופורציות...
מיעוט רבים, זה אומר שהיו 200
בתמונות לא רואים הכל אבל נראה שהיה קרוב לזה, לבוא ולעשות דקדוקי עניות זה נראה סתם צרות עין
אגב קהילה מוכרת יש לי קרוב משפחה שגר בבית וגן ולדבריו זה הקהילה הכי גדולה בשכונה מבחינת כמות ואיכות יחדיו, הוא הולך לשם ברגל מרחק של מעל 10 דק' כי הוא מרגיש כמו משפחה עם רוממות של בני תורה
אחת הקהילות שמהוות סמל ודוגמא לכל הקהילות בארץ

אגב קהילה מוכרת יש לי קרוב משפחה שגר בבית וגן ולדבריו זה הקהילה הכי גדולה בשכונה מבחינת כמות ואיכות יחדיו,
הקהילה הגדולה מהקהילות הספרדיות
לאשכנזים יש כמה קהילות גדולות יותר

הקהילה הגדולה מהקהילות הספרדיות
לאשכנזים יש כמה קהילות גדולות יותר
אתה רואה בתמונה הזאת כמה מצטופפים בכניסה
מקור

ge-2025-10-01-at-09.28.51.jpeg

אגב גם ביחס לאשכנזים אני לא בטוח שיש קהילה גדולה יותר
הם מונים קרוב ל500 משפחות בסך הכל
מנחת שלמה יש שם 250 מקומות בערך
היחיד אולי יותר גדול זה מנין אברכים שמחולק לכמה חלקים וגם הם לא בטוח יותר גדולים
כי המדד של קהילה זה לא כמה מתפללים מזדמנים יש לך אלא כמה אנשים מחוברים רעיונית למקום גם אם זה אברך צעיר שמגיע פעם בחודש כי מתארח אצל ההורים או מישהו שגר רחוק וקשה לו להגיע
וזה מה שאני רואה אצל קרוב שלי, שגר רחוק אבל מחובר בכל נימי נפשו למקום

מיעוט רבים, זה אומר שהיו 200
בתמונות לא רואים הכל אבל נראה שהיה קרוב לזה, לבוא ולעשות דקדוקי עניות זה נראה סתם צרות עין
אגב קהילה מוכרת יש לי קרוב משפחה שגר בבית וגן ולדבריו זה הקהילה הכי גדולה בשכונה מבחינת כמות ואיכות יחדיו, הוא הולך לשם ברגל מרחק של מעל 10 דק' כי הוא מרגיש כמו משפחה עם רוממות של בני תורה
אחת הקהילות שמהוות סמל ודוגמא לכל הקהילות בארץ
אכן, היא מהקהילות הספרדיות הגדולות בארץ, אחי ג"כ מתפלל שם הרבה, אבל בתמונות אין כמות כזו.

אכן, היא מהקהילות הספרדיות הגדולות בארץ, אחי ג"כ מתפלל שם הרבה, אבל בתמונות אין כמות כזו.
דקדוקי עניות, לא תמיד התמונה משקפת מספר מדוייק, אתה היית ? ספרת ?
נראה לך שהיו צריכים לצלם אחד אחד ?
האם על כל אירוע שעולה אתה סופר מה רואים בתמונה ומה בדיוק כתבו?

דקדוקי עניות, לא תמיד התמונה משקפת מספר מדוייק, אתה היית ? ספרת ?
נראה לך שהיו צריכים לצלם אחד אחד ?
האם על כל אירוע שעולה אתה סופר מה רואים בתמונה ומה בדיוק כתבו?
לא, אלא כשזה בולט.

מהפורום השכן לאחר ששבת הרשל"צ בבני ברק
הצג קובץ מצורף 10988
לא יודע מה היה שם, בכלל, ואם היו תמונות והייתי רואה שזה לא מה שהיה הייתי מעיר שם.
(לגבי הרב גלזר שנכנס מהחלון שמעתי כך מא' מאברכי הכולל שלי ששבת שם באותה שבת, שראה זאת בעיניו).

מהפורום השכן לאחר ששבת הרשל"צ בבני ברק
הצג קובץ מצורף 10988
לא יודע מה היה שם, בכלל, ואם היו תמונות ואם הייתי רואה שזה לא מה שהיה - הייתי מעיר שם.
(לגבי הרב גלזר שנכנס מהחלון שמעתי כך מא' מאברכי הכולל שלי ששבת שם באותה שבת, שראה זאת בעיניו).
אני התארחתי באותה השבת בב"ב והשתתפתי בעונג שבת אצל הרב גלזר, וראיתי בעיני את התיאור שהוזכר לעיל.
רק מסביבי שני אנשים מבוגרים התעלפו, ואני אישית נכנסתי לעונג שבת דרך החלון מחוסר ברירה (לאחר שכך עשה הרב גלזר
וחבר המועצה הרב אלחרר...), ואחמ"כ ליווינו את מרן שליט"א בשירה וריקודים ברחובות קרייה במשך כ-25 דק'
יחד עם ראשי כוללים ורבני קהילות רבים וטובים, כשהשכנים יוצאים למרפסות ולחלונות לחזות במחזה הנדיר.
ההרגשה של כולם הייתה ממש של התרוממות הרוח!

נערך לאחרונה:
ירושלים: כמידי שנה, הגאב”ד הגאון הגדול רבי שלמה ידידיה זעפראני, יצא בעצמו לבחור ולקנות את ארבעת המינים – בביתו של הרב אליעד שמעון, האחראי על החלוקה הגדולה של איגוד עמלי התורה בכל הארץ. הגאב”ד עמד על כך לקיים את המצווה בעצמו, כשבחר סטים מהודרים גם עבור נזקקים, כפי שהוא נוהג בכל שנה.

*לכל העדכונים:* *https://did.li/F83fT*
🟡
*מוקד ש״ס*
🟡
IMG-20251007-WA0016.jpg

בא' חוה"מ סוכות נערך מעמד הקבלת פני רבו בביהמ"ד שע"י קהילת 'מסילת ישרים' ברמות א', בראשות מרן רה"י הגר"א סלים, מרן הגאב"ד הגרש"י זעפראני ומרן הראש"ל הגר"ד יוסף שליט"א

IMG-20251008-WA0127.jpgIMG-20251008-WA0098.jpgIMG-20251008-WA0102.jpgIMG-20251008-WA0099.jpgIMG-20251008-WA0138.jpg

ראשי תחתית