שמעון טרבלסי
חבר בכיר
ש"ס לא היתה בזה לשון מאזניים. וגם נמנעה.כמו בעונש מוות למחבלים
ש"ס לא היתה בזה לשון מאזניים. וגם נמנעה.כמו בעונש מוות למחבלים
ומאי נפק"מ?ש"ס לא היתה בזה לשון מאזניים.
על זה אני מדבר.וגם נמנעה.
מועצת גדולי התורה של דגל התורה מובלים את עניין חוק הגיוס.
אני דברתי על חוק הגיוס, וכמו שכתבתי למעלה. למה לעוות את הדברים.כידוע.
כמו באלעד, כמו בעונש מוות למחבלים, כמו בנוסח תפילת שחרית, כמו בהלכות שבת, וכמו עוד דוגמאות רבות..
איפה התפרסם המכתב? אולי תעלה אותו...למה לא מפרסמים את המכתב על תנועת המרביצי שהיא חיה ונושמת...?
שאלתי, צדיק.איפה התפרסם המכתב? אולי תעלה אותו...
אני מאמין שמי שיש לו את המכתב יעלה.שאלתי, צדיק.
התפרסם בקווי נייעס (כך נאמר לי ע"י כמה וכמה מידידי אני לא שמעתי)
יש מכתב כזה שהרב סלים כתב לפני כמה חודשים שיש אומרים שתנועת המרביצי שהקימה את עולם התורה הספרדי הלכה מן העולם וכו' ואי"ז נכון התנועה חייה וקיימת והצטרפו לש"ס בגלל עזרה בתקציבים בביסוס הפעילות והניסיון של ש"ס בשנים האחרונות לאחר פטית הגר"ע יוסף להיכנס לציבור הבני תורה.אין מכתב כזה!
נשמח שתעלהיש מכתב כזה שהרב סלים כתב לפני כמה חודשים שיש אומרים שתנועת המרביצי שהקימה את עולם התורה הספרדי הלכה מן העולם וכו' ואי"ז נכון התנועה חייה וקיימת והצטרפו לש"ס בגלל עזרה בתקציבים בביסוס הפעילות, והניסיון של ש"ס בשנים האחרונות לאחר פטירת הגר"ע יוסף להיכנס לציבור בני התורה.
עוד דברים מעניינים יש שם.
יש מכתב כזה שהרב סלים כתב לפני כמה חודשים שיש אומרים שתנועת המרביצי שהקימה את עולם התורה הספרדי הלכה מן העולם וכו' ואי"ז נכון התנועה חייה וקיימת והצטרפו לש"ס בגלל עזרה בתקציבים בביסוס הפעילות והניסיון של ש"ס בשנים האחרונות לאחר פטית הגר"ע יוסף להיכנס לציבור הבני תורה.
עוד דברים מעניינים יש שם.
אין הרבה מה להעלות שם, מדובר בקטע קצר (שש שורות) מוקלדות, שהפרגוד (..) מייחס אותם למרן הגרא"ס, ואין בהם את השקרים ש @סלבודקאי טפל על הרב, אלא דברים שונים לחלוטין ושלא אומרים מאומה לעניין הנהגה והשקפה (ובכללי זה נראה או קטע מתוך מכתב ארוך יחסית או קטע מצוץ מהאצבע, כי חלק מהמשפטים שם פחות מובנים לחלוטין ללא הקטעים לפני הקטע הזה ולאחריו וההקשר אליהם).נשמח שתעלה
חבל שכבודו משתלח בנו ללא כל סיבה, אני חושב שהכבוד הדדי בפורום כה חשוב שת"ח מרביצי תורה נמצאים בו הוא הכרחי ולא רק חשוב!אין הרבה מה להעלות שם, מדובר בקטע קצר (שש שורות) מוקלדות, שהפרגוד (..) מייחס אותם למרן הגרא"ס, ואין בהם את השקרים ש @סלבודקאי טפל על הרב, אלא דברים שונים לחלוטין ושלא אומרים מאומה לעניין הנהגה והשקפה (ובכללי זה נראה או קטע מתוך מכתב ארוך יחסית או קטע מצוץ מהאצבע, כי חלק מהמשפטים שם פחות מובנים לחלוטין ללא הקטעים לפני הקטע הזה ולאחריו וההקשר אליהם).
בכל אופן, אני לא יעלה את הצילום הזה מסיבה פשוטה שלא להצטרף ולתת יד למפעילי הקמפיין למינוי הרב יצחק יוסף לנשיא מועצת החכמים.
אין לדיין אלא מה שעיניו רואות, כאשר אני ראיתי את מה שפורסם, ואני רואה שאתה טוען שמפורסם שם א ב ג ובפועל זה לא כתבו שם - אז זה שקרים.חבל שכבודו משתלח בנו ללא כל סיבה,
זה משהו אחר, תביא לנו את המכתב המלא ונדון בו. כל עוד לא הבאת כנראה שיש סיבה למה אתה מסתיר את מה שאתה טוען שיש לך.אני חושב שהכבוד הדדי בפורום כה חשוב שת"ח מרביצי תורה נמצאים בו הוא הכרחי ולא רק חשוב!
אני ראיתי את המכתב המלא, מדובר במכתב ששלח הרב סלים לגר"י יוסף לפני כחצי שנה ובו הגר"א כותב כמה הערות לגר"י ואכמ"ל. כאשר הדברים שפורסמו השבוע הם תחילת המכתב.
אין עמדי המכתב, אך ראיתיו לפני כמה זמן.זה משהו אחר, תביא לנו את המכתב המלא ונדון בו. כל עוד לא הבאת כנראה שיש סיבה למה אתה מסתיר את מה שאתה טוען שיש לך.
לאחר מחשבה אבדוק שוב המכתב האם ראוי להעלותו כאן כי יש שם ממש דברים חריפים שכותב הרב סלים לרב יצחק, ואולי בצוק העיתים הרב סלים נתחרט על הדברים או חזר בו.לפרסם מכתבים [אם נשלחו] שהם אישיים לרב
כך נאה. נתן לך סיבה הגונה.לאחר מחשבה אבדוק שוב המכתב האם ראוי להעלותו כאן כי יש שם ממש דברים חריפים שכותב הרב סלים לרב יצחק, ואולי בצוק העיתים הרב סלים נתחרט על הדברים או חזר בו.
כל ציבור חייב מנהיג!!! כפי שרואים בתןרה בפרשת מיתת משה 'יפקוד ה' אלוקי הרוחות' וכו', וכפי שהיה כל הדורות בעם ישראל, דבר אחד לדור. נכון שכעת יש קושי למצוא את האחד, אבל צריכים לשבת יחד עד שיצא עשן לבן ולהחליט, ושכולם יקבלו עליהם את ההחלטה בדיוק כמו בחסידיות (רק בלי הפילוגים...) נשמע אוטופי, אני יודע...
התמונה שלא הועלתהליל הכרעה | הלילה, עלו השר לשעבר אריאל אטיאס וח"כ ינון אזולאי אשר בשליחות מרנן ורבנן פועלים למען עולם התורה וחקיקת החוק, למעונו של מרן רבינו רה"י שליט"א להתייעצות וקבלת הוראות כיצד להמשיך מכאן, במשך מספר שעות ישבו ועברו על טיוטת החוק, והתעכבו בעיקר על מספר נקודות קשות שדרשו הכרעה, כאשר על חלקם הכריע מרן רה"י מיידית ועל חלקם הוא דרש שינויים והוספות.
בסיום הפגישה סוכמו מספר עקרונות שאם יתקיימו, יהיה ניתן לתמוך בחוק באופן מלא.
הצג קובץ מצורף 12349
הלך אבל אין תיעוד...האם מרןראש הישיבה הגאון הגדול ר' אברהם סלים הלך לנחם את מרן ראש הישיבה ר' משה צדקה?
ואם כן האם יש למישהו תמונה?
היה בבית האבלים והרב לא היה.הלך אבל אין תיעוד...
מרגש לראות איך גדולי ישראל הליטאים מכבדים את רבותינו ראשי הישיבות ובראשם הגר"א סלים דברים שלא היו בתקופת הרב עובדיה זצ"ל.