עדכונים מבית הרב אברהם סלים שליט"א

מועצת גדולי התורה של דגל התורה מובלים את עניין חוק הגיוס.
כידוע.
כמו באלעד, כמו בעונש מוות למחבלים, כמו בנוסח תפילת שחרית, כמו בהלכות שבת, וכמו עוד דוגמאות רבות..
אני דברתי על חוק הגיוס, וכמו שכתבתי למעלה. למה לעוות את הדברים.

שיחה מיוחדת ובה השקפת התורה בעניני השעה אשר פורסמה במגזין במה השבוע!

קבצים מצורפים

• רי שער.jpeg
    רי שער.jpeg
    169.1 קילובייט · צפיות: 38
  • רי במה 2.jpeg
    רי במה 2.jpeg
    248 קילובייט · צפיות: 37
  • רי במה 1.jpeg
    רי במה 1.jpeg
    289.2 קילובייט · צפיות: 41
מקורבי מרן הגאון רבי אברהם סאלים שליט"א מספרים כי הוא התבטא לאחרונה שהוא "מתקשה לישון בלילה מכובד משקל ההכרעות שיש בחוק הגיוס. כל הדיבורים בנושא רק מזיקים, וצריך להרבות בתפילה בעת הזאת".

אין מכתב כזה!
יש מכתב כזה שהרב סלים כתב לפני כמה חודשים שיש אומרים שתנועת המרביצי שהקימה את עולם התורה הספרדי הלכה מן העולם וכו' ואי"ז נכון התנועה חייה וקיימת והצטרפו לש"ס בגלל עזרה בתקציבים בביסוס הפעילות והניסיון של ש"ס בשנים האחרונות לאחר פטית הגר"ע יוסף להיכנס לציבור הבני תורה.
עוד דברים מעניינים יש שם.

יש מכתב כזה שהרב סלים כתב לפני כמה חודשים שיש אומרים שתנועת המרביצי שהקימה את עולם התורה הספרדי הלכה מן העולם וכו' ואי"ז נכון התנועה חייה וקיימת והצטרפו לש"ס בגלל עזרה בתקציבים בביסוס הפעילות, והניסיון של ש"ס בשנים האחרונות לאחר פטירת הגר"ע יוסף להיכנס לציבור בני התורה.
נשמח שתעלה

יש מכתב כזה שהרב סלים כתב לפני כמה חודשים שיש אומרים שתנועת המרביצי שהקימה את עולם התורה הספרדי הלכה מן העולם וכו' ואי"ז נכון התנועה חייה וקיימת והצטרפו לש"ס בגלל עזרה בתקציבים בביסוס הפעילות והניסיון של ש"ס בשנים האחרונות לאחר פטית הגר"ע יוסף להיכנס לציבור הבני תורה.
נשמח שתעלה
אין הרבה מה להעלות שם, מדובר בקטע קצר (שש שורות) מוקלדות, שהפרגוד (..) מייחס אותם למרן הגרא"ס, ואין בהם את השקרים ש @סלבודקאי טפל על הרב, אלא דברים שונים לחלוטין ושלא אומרים מאומה לעניין הנהגה והשקפה (ובכללי זה נראה או קטע מתוך מכתב ארוך יחסית או קטע מצוץ מהאצבע, כי חלק מהמשפטים שם פחות מובנים לחלוטין ללא הקטעים לפני הקטע הזה ולאחריו וההקשר אליהם).
בכל אופן, אני לא יעלה את הצילום הזה מסיבה פשוטה שלא להצטרף ולתת יד למפעילי הקמפיין למינוי הרב יצחק יוסף לנשיא מועצת החכמים.

אין הרבה מה להעלות שם, מדובר בקטע קצר (שש שורות) מוקלדות, שהפרגוד (..) מייחס אותם למרן הגרא"ס, ואין בהם את השקרים ש @סלבודקאי טפל על הרב, אלא דברים שונים לחלוטין ושלא אומרים מאומה לעניין הנהגה והשקפה (ובכללי זה נראה או קטע מתוך מכתב ארוך יחסית או קטע מצוץ מהאצבע, כי חלק מהמשפטים שם פחות מובנים לחלוטין ללא הקטעים לפני הקטע הזה ולאחריו וההקשר אליהם).
בכל אופן, אני לא יעלה את הצילום הזה מסיבה פשוטה שלא להצטרף ולתת יד למפעילי הקמפיין למינוי הרב יצחק יוסף לנשיא מועצת החכמים.
חבל שכבודו משתלח בנו ללא כל סיבה, אני חושב שהכבוד הדדי בפורום כה חשוב שת"ח מרביצי תורה נמצאים בו הוא הכרחי ולא רק חשוב!
אני ראיתי את המכתב המלא, מדובר במכתב ששלח הרב סלים לגר"י יוסף לפני כחצי שנה ובו הגר"א כותב כמה הערות לגר"י ואכמ"ל. כאשר הדברים שפורסמו השבוע הם תחילת המכתב.

חבל שכבודו משתלח בנו ללא כל סיבה,
אין לדיין אלא מה שעיניו רואות, כאשר אני ראיתי את מה שפורסם, ואני רואה שאתה טוען שמפורסם שם א ב ג ובפועל זה לא כתבו שם - אז זה שקרים.
אני חושב שהכבוד הדדי בפורום כה חשוב שת"ח מרביצי תורה נמצאים בו הוא הכרחי ולא רק חשוב!
אני ראיתי את המכתב המלא, מדובר במכתב ששלח הרב סלים לגר"י יוסף לפני כחצי שנה ובו הגר"א כותב כמה הערות לגר"י ואכמ"ל. כאשר הדברים שפורסמו השבוע הם תחילת המכתב.
זה משהו אחר, תביא לנו את המכתב המלא ונדון בו. כל עוד לא הבאת כנראה שיש סיבה למה אתה מסתיר את מה שאתה טוען שיש לך.

זה משהו אחר, תביא לנו את המכתב המלא ונדון בו. כל עוד לא הבאת כנראה שיש סיבה למה אתה מסתיר את מה שאתה טוען שיש לך.
אין עמדי המכתב, אך ראיתיו לפני כמה זמן.
כבודו אינו מחוייב להאמין, אך כך עייני ראו ולא זר.
אעשה השתדלות להשיג את המכתב ולהעלותו כאן.

לפרסם מכתבים [אם נשלחו] שהם אישיים לרב
לאחר מחשבה אבדוק שוב המכתב האם ראוי להעלותו כאן כי יש שם ממש דברים חריפים שכותב הרב סלים לרב יצחק, ואולי בצוק העיתים הרב סלים נתחרט על הדברים או חזר בו.

כמובן שיותר ואשמח לקבל יותר פרטים על המכתב ממי שיודע על מה מדובר.

כל ציבור חייב מנהיג!!! כפי שרואים בתןרה בפרשת מיתת משה 'יפקוד ה' אלוקי הרוחות' וכו', וכפי שהיה כל הדורות בעם ישראל, דבר אחד לדור. נכון שכעת יש קושי למצוא את האחד, אבל צריכים לשבת יחד עד שיצא עשן לבן ולהחליט, ושכולם יקבלו עליהם את ההחלטה בדיוק כמו בחסידיות (רק בלי הפילוגים...) נשמע אוטופי, אני יודע...

"דבר אחד לדור" נאמר על דורו של משה, שהוא היה נשיא ישראל, מה שאין לנו היום כלל, אלא ממשלה של ערב רב, ונשיא שהוא בובה לקישוט.

וגם על זה, ראה מה שכתב בשו"ת חיים ביד (סימן צח):

"חילקתי בעניותי לאחד מן התירוצים ליישב מאמר ה' שאמר למשה דבר אחד לדור וכו' ומאמר משה ליהושע, זקנים שבדור עמך הכל לפי עצתם כי כל דין והוראה שהיא פשוטה לפניה כזה הוא שאמר ה' דבר אחד לדור אבל כשבא הדיין להורות הוראת שעה או דין תמוה לרבים בזה וכיוצא בזה אז צריך להמלך עם הזקנים והכל לפי עצתם ללכת אחרי רבים וכל המתנהג כסדר הזה אנכי ערב כי תמיד יכוין אל האמת ויהיה אהוב למעלה ונחמד למטה".

ולשיטתך שכך היה בכל הדורות, מי היה ה"דבר אחד לדור" של הדור הקודם? ושל זה שלפניו? איזה מנהיג הנהיג את כלל ישראל?

וכי אם הרב יצחק יוסף ימונה להיות "נשיא מועצת החכמים", יקויים בו "דבר אחד לדור"? היחידים שיהיו כפופים אליו הם חברי הכנסת של ש"ס ותו לא!

כל הרעיון של "מועצת חכמים" הוא לקבץ חכמים מכל הסוגים והמינים (מה שלא נעשה עד עכשיו אלא בקושי מעט מזעיר) ולהכריע ברוב דעות. אם יש "דבר אחד", לשם מה צריך מועצת לקישוט?

וגם בזמן הסנהדרין, ההכרעות היו מתקבלות ברוב קולות, ואדרבה - הקטן היה משמיע את קולו ראשון, כדי שלא יהיה מצב שהקטנים יפחדו מ"נשיא הסנהדרין".

ומה המצב כיום?

גם מבלי לכהן כנשיא המועצת, הרב יצחק יוסף מזמין אליו לשיעור היזדים את אותו "איש אשר המלך חפץ ביקרו", וגם מזכיר לו קבל עם ועדה (כפי שנדפס בדף השיעור האחרון), הדיין הזה שהוא מחברי בית הדין הגדול, הוא מינוי של אבא שלי, והוא מכיר לו טובה על כך... רמז עבה שבעבים, ראוי לך ללכת בתלם ולזכור תמיד מי מינה אותך, ולבטל דעתך לדעתו...

וכל העיוות הזה הוא בשם "דבר אחד לדור".

ליל הכרעה | הלילה, עלו השר לשעבר אריאל אטיאס וח"כ ינון אזולאי אשר בשליחות מרנן ורבנן פועלים למען עולם התורה וחקיקת החוק, למעונו של מרן רבינו רה"י שליט"א להתייעצות וקבלת הוראות כיצד להמשיך מכאן, במשך מספר שעות ישבו ועברו על טיוטת החוק, והתעכבו בעיקר על מספר נקודות קשות שדרשו הכרעה, כאשר על חלקם הכריע מרן רה"י מיידית ועל חלקם הוא דרש שינויים והוספות.
בסיום הפגישה סוכמו מספר עקרונות שאם יתקיימו, יהיה ניתן לתמוך בחוק באופן מלא.

הצג קובץ מצורף 12349
התמונה שלא הועלתה
הגר"ש ביתאן בהתייעצות
1000029344.jpg

וראה גם כאן

האם מרןראש הישיבה הגאון הגדול ר' אברהם סלים הלך לנחם את מרן ראש הישיבה ר' משה צדקה?
ואם כן האם יש למישהו תמונה?

יו"ר ש"ס אריה דרעי וחבר מועצת חכמי התורה ראש הישיבה הרב אברהם סלים באירוע השבוע
הפרגוד

IMG_20251118_072427_560.jpg

ראשי תחתית