עכשיו לילה והשמש זורחת בעוז.אני יודע
ואי'ז סתירה .
ספציפית השמש בלילה לא דוגמה טובה לסתירה, כי אכן גם בשעת לילה היא זורחת ומאירה בעוז, רק שזה לא על האזור שאנו נמצאים בו בכדור הארץ. אבל כשלעצמה - היא זורחת.עכשיו לילה והשמש זורחת בעוז.
ואין זה סתירה.
בעבר שמעתי הקלטה שלו, שכשהוא מחפש להגדיר דבר מפורסם שאיננו נכון הוא אומר "גם עלי אומרים שאני תלמיד של החזו"א, למרות שאני תלמידו כמו שאני תלמיד של המהרש"א".ולגבי מרן הגר"ד, בהחלט ניתן להיקרא תלמיד גם אם לא ישבת אצל הרב יומם וליל לאורך כל ימי חייך. גם אם זה לא בגדר "רבו המובהק" אבל כן נחשב תלמיד, לפחות יחסית לשאר גדולי התורה שבדורנו.
אוקי, אבל 'תלמידים' של המהרש"א יש עוד בדור, 'תלמידים' של החזו"א אין כ"כ..בעבר שמעתי הקלטה שלו, שכשהוא מחפש להגדיר דבר מפורסם שאיננו נכון הוא אומר "גם עלי אומרים שאני תלמיד של החזו"א, למרות שאני תלמידו כמו שאני תלמיד של המהרש"א".
מסתמא רוב רבני החזונאישניקים בקיאים בתורת החזו"א, לא כך?אוקי, אבל 'תלמידים' של המהרש"א יש עוד בדור, 'תלמידים' של החזו"א אין כ"כ..
וכתבתי לך שזה יחסית לשאר גדולי התורה שבדורינו.
שיעור באורך דקהוישא שיעור
לא יכול להיות, הרב יעקב עדס הוא מראשי הלוחמים נגד חוק הגיוס.
יראו ענינו מה לעשות ותברר אצל תלמידי מאור התורה
הוקש חבר מועצת החכמים לחבר מועצת האשכנזים מה שם מנהיג אף כאן מנהיג| חבר מועצת גדולי התורה, ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו, נענה להזמנת חבר מועצת חכמי התורה, הגאון רבי אברהם סלים והגיע למסור שיחת חיזוק מיוחדת בענייני השעה![]()
חבר ועדת רה"י מי חבר שםמרן הגאב"ד עלה למעונו של מרן ראש הישיבה לדיון על סעיפי חוק הגיוס ✦ כותל המזרח
מרן הגאב"ד הגרש"י זעפראני שליט"א עלה למעונו של מרן ראש הישיבה הגר"א סלים לדיון דחוף על חוק הגיוס, בפגישה השתתף גם חבר ועדת ראשי הישיבות של ש"ס הגר"י שרבאני שליט"אmizrach.co.il
חבר ועדת רה"י מי חבר שם
ידוע לך לפי מה בחרו את הרה"י שםהגר"ש בצלאל, הגר"ח כהן, הגר"ש ביטאן, הגר"ע יוסף והגר"י שרבאני שליט"א
הגר"ש בצלאל, הגר"ח כהן, הגר"ש ביטאן, הגר"ע יוסף והגר"י שרבאני שליט"א (ראש הועדה)חבר ועדת רה"י מי חבר שם
לאורו נלך
לאורו נלך
ולעומתם:שירת "לאורו"
לאחר מכן פצחו בני הישיבה יחד עם מרנן ורבנן בשירת "אחת שאלתי… אותה אבקש"
גם וגם.ולעומתם:
תודה שאתה מסביר לי...גם וגם.
ר' דב או מישהו אחר התחיל אחת שאלתי, ובסוף לקראת היציאה שרו הבחורים לאורו.