עדכונים מבית הרב אברהם סלים שליט"א

באנר תרומה
תיעוד מרגש: חבר מועצת חכמי התורה ראש הישיבה הגר"א סאלים מלווה את הראשון לציון הגרש"מ עמאר עד לצאתו לאחר שהשתתף בשמחת השבע ברכות לנכדו בביתו.

מרן רה"י שליט"א בוכה בדמעות שליש על צערו של תלמידו הרב צוריאל מרגי שליט"א בפטירת רעייתו
אייקון%20כתר%20תורה%20ג.ico
הורד סרטון זה למחשב

עכשיו לילה והשמש זורחת בעוז.
ואין זה סתירה.
ספציפית השמש בלילה לא דוגמה טובה לסתירה, כי אכן גם בשעת לילה היא זורחת ומאירה בעוז, רק שזה לא על האזור שאנו נמצאים בו בכדור הארץ. אבל כשלעצמה - היא זורחת.
ולגבי מרן הגר"ד, בהחלט ניתן להיקרא תלמיד גם אם לא ישבת אצל הרב יומם וליל לאורך כל ימי חייך. גם אם זה לא בגדר "רבו המובהק" אבל כן נחשב תלמיד, לפחות יחסית לשאר גדולי התורה שבדורנו.

ולגבי מרן הגר"ד, בהחלט ניתן להיקרא תלמיד גם אם לא ישבת אצל הרב יומם וליל לאורך כל ימי חייך. גם אם זה לא בגדר "רבו המובהק" אבל כן נחשב תלמיד, לפחות יחסית לשאר גדולי התורה שבדורנו.
בעבר שמעתי הקלטה שלו, שכשהוא מחפש להגדיר דבר מפורסם שאיננו נכון הוא אומר "גם עלי אומרים שאני תלמיד של החזו"א, למרות שאני תלמידו כמו שאני תלמיד של המהרש"א".

בעבר שמעתי הקלטה שלו, שכשהוא מחפש להגדיר דבר מפורסם שאיננו נכון הוא אומר "גם עלי אומרים שאני תלמיד של החזו"א, למרות שאני תלמידו כמו שאני תלמיד של המהרש"א".
אוקי, אבל 'תלמידים' של המהרש"א יש עוד בדור, 'תלמידים' של החזו"א אין כ"כ..
וכתבתי לך שזה יחסית לשאר גדולי התורה שבדורינו.

וישא שיעור
שיעור באורך דקה
תשמעו בקול הלשון
לא יכול להיות, הרב יעקב עדס הוא מראשי הלוחמים נגד חוק הגיוס.
יראו ענינו מה לעשות ותברר אצל תלמידי מאור התורה
| חבר מועצת גדולי התורה, ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו, נענה להזמנת חבר מועצת חכמי התורה, הגאון רבי אברהם סלים והגיע למסור שיחת חיזוק מיוחדת בענייני השעה
הוקש חבר מועצת החכמים לחבר מועצת האשכנזים מה שם מנהיג אף כאן מנהיג;););)

חבר ועדת רה"י מי חבר שם

הגר"ש בצלאל, הגר"ח כהן, הגר"ש ביטאן, הגר"ע יוסף והגר"י שרבאני שליט"א
ידוע לך לפי מה בחרו את הרה"י שם
כי גדולי רה"י לא שם רבותינו הגאונים לב סופר ויזמן אפרים כהן הלוי בצלאל טולידנו

המאור הגדול
עדכונים מבית מרן רבינו ראש הישיבה הגר"א סלים שליט"א
פרשת וישלח תשפ"ו

שמחת החתונה לנכדו של מרן רבינו ראש הישיבה שליט"א בן לבנו הגדול הג"ר נתן שליט"א מרבני הישיבה
בשמחה נטלו חלק גדולי הדור, רבנים ואישי ציבור. ובכללם: מרנן ורבנן הגר"ד כהן, הראש"ל הגר"ד יוסף, הגר"ד עטייה, מחותנו של מרן שליט"א הגר"צ פדידה, הגרב"צ לב, הגר"ר זיאת קצין, ועוד.

image

בשמחת השבע ברכות שנערכה במעונו של מרן רבינו רה"י שליט"א, השתתף מרן הגרש"מ עמאר שליט"א

image

ביקור מרן הגר"ד לנדו שליט"א בישיבתו של מרן רבינו ראש הישיבה שליט"א
אמש נערך מעמד מרומם בהיכל ישיבת מאור התורה, כאשר מרן ראש הישיבה הגאון הגדול רבי דוב לנדו שליט"א נענה להזמנת מרן ראש הישיבה הגאון הגדול רבי אברהם סלים שליט"א והגיע למסור שיעור כללי, ובסיומו דברי חיזוק בענייני השעה.

הקהל הרב שגדש את ההיכל קיבל את פניו בהתרגשות, כאשר דבריו נשאו נופך עמוק של אחריות ותחושת שליחות בעבודת ה' בדור הסוער.

מרן הגר"ד שליט"א פתח את דבריו בשיעור בגדר חיוב מזיק, כאשר נו"נ עם בני הישיבה בריתחא דאורייתא. לאחר מכן הרחיב בענייני השעה.

במעמד השתתפו גם רבני הישיבה ובהם הגאון הגדול רבי יעקב חיים שרבאני שליט"א, מרן הגאון רבי דוד כהן שליט"א ראש ישיבת חברון, הגאון רבי שלום ביתאן שליט"א ר"י דעת חיים, הגה"צ רבי יעקב עדס שליט"א ועוד.

בסיום דבריו נערך מעמד אמירת תהילים ע"י מרן הגר"א סאלים שליט"א, ולאחר מכן פצחו בני הישיבה יחד עם מרנן ורבנן בשירת "אחת שאלתי… אותה אבקש".

משאם של מרן רבינו רה"י שליט"א ומרן הגר"ד לנדו שליט"א מובא בגיליון 'אור לנתיבתי'

image

image

image

image

image

image

image

מנהיג עולם התורה מרן רבינו רה"י שליט"א בשמחת השבע ברכות לנכד כ"ק האדמו"ר מגור שליט"א

image

image

מרן רבינו ראש הישיבה שליט"א בחתונת נכדת מרן הגאב"ד הגרש"י זעפראני שליט"א
בת לבנו הג"ר עזרא שליט"א - מרבני ישיבת 'מאור התורה'

image

בחורי ישיבת 'תורת יעקב' בבת-ים עלו למעונו של מרן רבינו רה"י שליט"א
ונבחנו על פרק 'חזקת הבתים'

image

image

image

מרן רבינו רה"י שליט"א בכתיבת אותיות במעמד הכנסת ספר תורה לבית הכנסת הראשון לציון 'שער אברהם' שבבית הראש"ל הגר"א בקשי דורון זצ"ל

image

image

מרן רבינו ראש הישיבה שליט"א במעמד הנחת אבן הפינה למוסדות 'אוהל ראובן' ברמת-שלמה,
בראשות הגר"י חנניה שליט"א

image

image

מרן רבינו רה"י שליט"א במכתב מיוחד לבני הישיבות ובנות הסמינרים
בדבר אירועי הזמר

image

לשליחת תיעודים ועדכונים ממרן שליט"א:
m46872531@gmail.com

ראשי תחתית