עדכונים מבית הרב יצחק יוסף שליט"א

אברכי רשת הכוללים 'יד עוזר' בביתר עלית עלו לבית מדרשו של מרן הראש"ל שליט״א לשיעור מיוחד בענייני כללי הפסיקה, דברי פתיחה מאת הגר"ש זכאי שליט"א חדנ"ב הגר"י שכנזי שליט"א.
1765177629444.png

אסיר עולם התורה ה"ה ישראל אלול עלה לביקור עידוד וחיזוק במעון קודשו של מנהיג הדור מרן הראשון לציון חכם יצחק יוסף שליט"א
אשר שוחח עמו במשך דקות ארוכות תוך כדי ששמע בכאב על האתגרים אותם חווה בכלא הצבאי כאשר התחנן שיביאו לו תפילין!
מרן שליט"א התבטא ואמר: " אוי לנו שכך מתייחסים לבני התורה שהם נזר הבריאה ומחזיקים את העולם, הם מגינים על
עם ישראל! ובמקום לעודדם ולחזקם, רודפים אותם ומשפילים אותם ה' יצילנו!"
במשך דבריו התבטא מרן הראש"ל שליט"א ואמר: "לצערינו אנו רואים כיצד הם עוצרים בעיקר את הבחורים הספרדים שלנו, תושבי הפריפריה"
לסיום בירך את הבחור: "תזכה לגדול בתורה וירא"ש בזכות המסירות נפש שלך למען התורה, אל תשבר! אלא אדרבה תתחזק ביתר שאת
לעמול בתורה ותזכה להיות ת"ח גדול! והקב"ה ירחם עלינו ויצילנו מכל גזירות קשות ורעות"

1765197244962.png

ישי כהן: חבר מועצת חכמי התורה הראש"ל הרב יצחק יוסף נפגש עם הבחור אברהם מלול ששוחרר מהכלא הצבאי: "אוי לנו שכך מתייחסים לבני התורה. במקום לכבד אותם, לרדוף אותם ולהשפיל אותם. ולצערנו אנו רואים שעוצרים בעיקר את הבחורים הספרדים, תושבי הפריפריה. ה’ יצילנו".

במעונו של חבר המועצת הראש"ל הגר"י יוסף התקיים מעמד רב רושם של חלוקת תעודות לרבני בית ההוראה תפארת וגדולה בראשות הגאון הרב שמעון דרור, לאחר שעברו בהצלחה את השימוש בבית ההוראה וקיבלו כלים הלכתיים בהלכה ורפואה (צילום: דוד ארזני).

IMG_20251208_172526_110.jpg

מורשת מרן:
ביום חמישי האחרון עלו למעונו של מנהיג הדור מרן רבינו יצחק יוסף שליט"א ארבעה כוללים מהעיר ביתר עילית מרשת "יד עוזר", המונים יחד עשרות אברכים חשובים, וזכו לשיעור עמוק ממרן מנהיג הדור שליט״א.

דברי פתיחה נאמרו ע"י הגאון רבי שמואל זכאי שליט"א.

צילום: יעקב כהן

IMG_0540.jpeg
IMG_0541.jpeg
IMG_0543.jpeg
IMG_0544.jpeg
IMG_0541-1.jpeg
IMG_0548.jpeg
IMG_0549.jpeg
IMG_0550.jpeg
IMG_0551.jpeg
IMG_0553.jpeg
IMG_0554.jpeg
IMG_0555.jpeg
IMG_0556.jpeg
IMG_0557.jpeg
IMG_0559.jpeg
IMG_0560.jpeg
IMG_0561.jpeg
IMG_0562.jpeg
IMG_0563.jpeg
IMG_0564.jpeg
IMG_0565.jpeg
IMG_0566.jpeg
IMG_0567.jpeg
IMG_0568.jpeg

מרן הראשון לציון הגאון חכם יצחק יוסף שליט"א בשכונת נחלאות בירושלים בשיעור מרכזי בהלכות חנוכה, בבית הכנסת ויאמר אברהם לעדת הג'רמוקלים. ביוזמת נציג השכונה אברהם ועקנין. (דרך המלר)
1765369540766.png

מרן הראשון לציון הגרי יוסף מתפלל לביטול גזירת הגיוס בבית מדרשו של הרשב״א בברצלונה : ״לפני 700 שנה למדו תורה פה בספרד, צריך להתפלל שגם בארץ ישראל יתבטלו כל הגזירות שעושים השלטונות כנגד לומדי תורה״

מרן הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף שליט״א בכניסה למפגש עם רבני ספרד בעיר העתיקה בברצלונה

IMG-20251210-WA0444.jpg

(הפרגוד)

לא - כדי להיות שקועים בלימוד, במקום שאין מצוה שהגיע זמנה, [אם סוברים שאין צריכים להדליק], בוודאי שהנכון הוא להמשיך ללמוד ברצף.
בשביל להיות שקועים בלימוד אפשר למצוא עוד פתרונות.
סדר חנוכה מיוחד מאחרי הדלקה מרכזית בהיכל, שמתחיל עם קצת שירים וריקודים לכבוד החג - זה מצויין.
יתכן שזה לא רשום בשו"ע מפורש, אבל יש עניין גדול גדול שבחורי הישיבות שלנו ירגישו את היהדות גם מעבר לדף הגמרא, שבחגים ומועדים ירגישו את החג ויכירו אותו וישמחו בו.

לענ"ד
התורה היא לא אוסף של חוקים יבשים - הוראות מרן ותו לא
אין דבר כזה שמה שכתוב עושים, בלי לחשוב ובלי להפעיל את הרגש כלל
אם מישהו מרגיש שיש לו רצון לעשות מעט יותר בשביל הבורא יתברך
זו זכות וחובתו, ואיש לא יכול לומר לו 'אסור לך להחמיר, כי אבא שלי לא החמיר'
ישתקע הדבר ולא יאמר!!!

אם יהודי חש שהדלקת נרות חנוכה ביחד עם ילדיו וב"ב יכול השפיע עליהם עוד קצת יראת שמים
חובתו לעשות כן!!!
ואידך זיל גמור...

לענ"ד
כל ההמצא ההזויה הזו שאברכים צריכים להמשיך ללמוד והנשים ידליקו בבית לבד עם הילדים
לא נולדה מעודף לימוד תורה
אלא מחוסר בחמימות לתורה, מצוותיה וחכמיה
זה מתחיל בהכפשת חכמי ישראל שליט"א וזצוק"ל,
עובר לזלזול בכל מי שרוצה להחמיר מעט יותר מהמחויב
(כמו ששמעתי פעם במוצ"ש שא' עמד לידו והתפלל מנחה של שבת באריכות, והוא לא הצליח להבין 'מה יש לו להאריך כ"כ, תתפלל 3 4 דקות וגמרנו, מה אתה מאריך?!... קשה לו לראות שיש כאלו שמתרפקים על קשר ודבקות בקב"ה...)
וממשיך בכיבוי כל רגש של קדושה במצוות

צריך להפנים את זה
אם מישהו מרגיש שיש לו רצון לעשות מעט יותר בשביל הבור יתברך
ישתקע הדבר ולא יאמר!!!

אם יהודי חש שהדלקת נרות חנוכה ביחד עם ילדיו וב"ב יכול השפיע עליהם עוד קצת יראת שמים
חובתו לעשות כן!!!
ואידך זיל גמור...
יש"כ.
אם נגעת בעניין אברכים ומשפחות, הרי ששמה ברורה החובה הגדולה להדליק עם המשפחה, בזמן המצווה, בשמחה ובשירים, ולחרוט בנשמתם את מצוות היהדות ואת השמחה שביהדות.
ומעבר לעניין בעצם ההדלקה עם המשפחה בזמנה וכו, הרי שכ"א מאיתנו רוצה את ילדיו מאירים את העולם בתורה ומעשים טובים, ובודאי שילד שגדל בבית שבו המצוות היו חלק מהבית והיו בשמחה וברגש והיו בהידור - יש בליבו מעט יותר חמימות לתורה ולמצוותיה. ואולי זהו הפן הטבעי במאמרם ז"ל על הזהיר בנר וכו, שהיא היא הגורמת לכך שילדו ירצה לשמור על הדרך.
(ולאותם שנחרדים על ביטול תורה אשאל, האם גם בליל הסדר הם נשארים בכולל ערב או ששמה ברור להם מקומם בלילה ההוא?)

לאותם שנחרדים על ביטול תורה אשאל, האם גם בליל הסדר הם נשארים בכולל ערב או ששמה ברור להם מקומם בלילה ההוא?

אין דימיון בין לילה שמלא במצוות דאורייתא
לבין דחיית הדלקת נ"ח הנובעת מרצון להגות ולשקוע בתורה!

ודאי שמי שחושב שבזה שידליק יחד עם ילדיו הקטנים יהיה מזה תועלת מרובה,
יכול מאוד להיות שגם מרן שליט"א יודה בכגון דא. ובשיעור השבועי דיבר בכלליות על עניין ה"ביטול תורה".

אגב, בישיבות בהם לומדים בני, עוצרים בזמן ההדלקה את הסדר בביהמ"ד
מדליקים את הנרות (ובני חו"ל יוצאים להדליק בכניסה לישיבה) ומיד "ויחזור לתלמודו"!

כל ההמצא ההזויה הזו שאברכים צריכים להמשיך ללמוד והנשים ידליקו בבית לבד עם הילדים
לא נולדה מעודף לימוד תורה
אלא מחוסר בחמימות לתורה, מצוותיה וחכמיה

במחילה מכב',

אם הוראה זו יצאה מפ"ק של מרן זיע"א - הס מלהזכיר כדבריך.

ואני כותב זאת למרות שאני לא נוהג כך, ואני גם ממש לא מכיר מי שנוהג או מורה כך הלכה למעשה.

מרן הגרע"י הוא קודש קדשים - אתה לא חייב לנהוג בכל דבר כמוהו או להסכים איתו - אבל להגיד עליו 'חוסר חמימות לתורה'?!

אא"כ יבואו ויכיחו לי שהוא לא באמת הורה כן להדיא.

נ.ב. עכ"פ בכולל יחוה דעת של מרן הראש"ל הגר"ד שליט"א לא נהגו כן. וד"ב.

וברור לי בוודאות, ואין לי ספק, שנוכחותי בבית בזמן ההדלקה נותנת המון לילדים,

הן מבחינת הרגש והחיבור למצוות, והן מבחינת הליכוד המשפחתי.

וכמו שבשביל חינוך ילדים אעשה הכל, ואבטל הכל, וזה הדבר הכי חשוב [בעיני בכ"א] שדוחה את כל מאי דאפשר.

בכגון דא פשיטא לי שכך אני צריך לנהוג.

ושמעתי שגם בישיבת כסר"ח, היה מי שהציע למרן הגר"מ לדחות את ההדלקה בבית המדרש לסיום הסדר, ולא הסכים לזה,

ועמד על כך בתוקף שיתפללו ערבית בשקיעה, וידליקו נרות בבבימ"ד ויחזור לתלמודו.

בשביל להיות שקועים בלימוד אפשר למצוא עוד פתרונות.
סדר חנוכה מיוחד מאחרי הדלקה מרכזית בהיכל, שמתחיל עם קצת שירים וריקודים לכבוד החג - זה מצויין.
יתכן שזה לא רשום בשו"ע מפורש, אבל יש עניין גדול גדול שבחורי הישיבות שלנו ירגישו את היהדות גם מעבר לדף הגמרא, שבחגים ומועדים ירגישו את החג ויכירו אותו וישמחו בו.
על זה לא דברתי, ואדרבה אפשר לקצר את הפסקת צהריים ואחר כך בזמן ההדלקה לעשות הפסקה לריקוד וכו', אני דברתי על כך שהחל מהשעה אחת ועד שעות הערב יש אוירה של בין הזמנים, וכתבתי אשריהם על אלה שמתמידים, אבל אם זו רק הפסקה קצרה לריקוד וכו' אדרבה.
וגם בזה לא הייתי גוער במי שממשיך לימודו כסדר.
וכל זה בבחורים, אבל באברכים זה מציאות אחרת לגמרי, וגם יש מנהג ישראל ברור.

לענ"ד
אם מישהו מרגיש שיש לו רצון לעשות מעט יותר בשביל הבורא יתברך
ישתקע הדבר ולא יאמר!!!

חובתו לעשות כן!!!
ואידך זיל גמור...
אצלינו בישיבה לא היו בחורים שהיו להם ילדים...

להודות ולהלל: מרן הראשון לציון הגאון חכם יצחק יוסף שליט״א בהדלקת נר ראשון של חנוכה בקבר רחל. (מורשת מרן)
1765739092357.png

קבצים מצורפים

• מרגש+גדול+הדור+מרן+פוסק+הדור+רשכבהג+רבנו+יצחק+יוסף+שליטא+בהדלקת+נר+ראשון+בקבר+רחל..mp4
    4.5 מגה-בתים
ראשי תחתית