מרן הראש"ל חכם יצחק יוסף שליט"א השתתף ונשא דברים בהתוועדות י"ט כסלו בהר נוף (נראה האדמו"ר מבוסטון שליט"א).
מורשת מרן
![]()
![]()
![]()
ספרדית?אני רק שאלה:
למעשה,
יש ישיבה שכך נוהגת בפועל?
מדוע? בכדי לשכחם מצוות חנוכה?אשריהם, הלוואי שכל אלה שלא מדליקים בישיבה ינהגו כך.
בשביל להיות שקועים בלימוד אפשר למצוא עוד פתרונות.לא - כדי להיות שקועים בלימוד, במקום שאין מצוה שהגיע זמנה, [אם סוברים שאין צריכים להדליק], בוודאי שהנכון הוא להמשיך ללמוד ברצף.
יש"כ.לענ"ד
כל ההמצא ההזויה הזו שאברכים צריכים להמשיך ללמוד והנשים ידליקו בבית לבד עם הילדים
לא נולדה מעודף לימוד תורה
אלא מחוסר בחמימות לתורה, מצוותיה וחכמיה
זה מתחיל בהכפשת חכמי ישראל שליט"א וזצוק"ל,
עובר לזלזול בכל מי שרוצה להחמיר מעט יותר מהמחויב
(כמו ששמעתי פעם במוצ"ש שא' עמד לידו והתפלל מנחה של שבת באריכות, והוא לא הצליח להבין 'מה יש לו להאריך כ"כ, תתפלל 3 4 דקות וגמרנו, מה אתה מאריך?!... קשה לו לראות שיש כאלו שמתרפקים על קשר ודבקות בקב"ה...)
וממשיך בכיבוי כל רגש של קדושה במצוות
צריך להפנים את זה
התורה היא לא אוסף של חוקים יבשים - הוראות מרן ותו לא
אין דבר כזה שמה שכתוב עושים, בלי לחשוב ובלי להפעיל את הרגש כלל
אם מישהו מרגיש שיש לו רצון לעשות מעט יותר בשביל הבור יתברך
זו זכות וחובתו, ואיש לא יכול לומר לו 'אסור לך להחמיר, כי אבא שלי לא החמיר'
ישתקע הדבר ולא יאמר!!!
אם יהודי חש שהדלקת נרות חנוכה ביחד עם ילדיו וב"ב יכול השפיע עליהם עוד קצת יראת שמים
חובתו לעשות כן!!!
ואידך זיל גמור...
לאותם שנחרדים על ביטול תורה אשאל, האם גם בליל הסדר הם נשארים בכולל ערב או ששמה ברור להם מקומם בלילה ההוא?
כל ההמצא ההזויה הזו שאברכים צריכים להמשיך ללמוד והנשים ידליקו בבית לבד עם הילדים
לא נולדה מעודף לימוד תורה
אלא מחוסר בחמימות לתורה, מצוותיה וחכמיה
כמדומה שהגרע''י חזר בו בעניין זה.מרן הגרע"י הוא קודש קדשים - אתה לא חייב לנהוג בכל דבר כמוהו או להסכים איתו - אבל להגיד עליו 'חוסר חמימות לתורה'?!
על זה לא דברתי, ואדרבה אפשר לקצר את הפסקת צהריים ואחר כך בזמן ההדלקה לעשות הפסקה לריקוד וכו', אני דברתי על כך שהחל מהשעה אחת ועד שעות הערב יש אוירה של בין הזמנים, וכתבתי אשריהם על אלה שמתמידים, אבל אם זו רק הפסקה קצרה לריקוד וכו' אדרבה.בשביל להיות שקועים בלימוד אפשר למצוא עוד פתרונות.
סדר חנוכה מיוחד מאחרי הדלקה מרכזית בהיכל, שמתחיל עם קצת שירים וריקודים לכבוד החג - זה מצויין.
יתכן שזה לא רשום בשו"ע מפורש, אבל יש עניין גדול גדול שבחורי הישיבות שלנו ירגישו את היהדות גם מעבר לדף הגמרא, שבחגים ומועדים ירגישו את החג ויכירו אותו וישמחו בו.
אצלינו בישיבה לא היו בחורים שהיו להם ילדים...לענ"ד
התורה היא לא אוסף של חוקים יבשים - הוראות מרן ותו לא
אין דבר כזה שמה שכתוב עושים, בלי לחשוב ובלי להפעיל את הרגש כלל
אם מישהו מרגיש שיש לו רצון לעשות מעט יותר בשביל הבורא יתברך
זו זכות וחובתו, ואיש לא יכול לומר לו 'אסור לך להחמיר, כי אבא שלי לא החמיר'
ישתקע הדבר ולא יאמר!!!
אם יהודי חש שהדלקת נרות חנוכה ביחד עם ילדיו וב"ב יכול השפיע עליהם עוד קצת יראת שמים
חובתו לעשות כן!!!
ואידך זיל גמור...