עדכונים מבית הרב יצחק יוסף שליט"א

לפי מה שהבנתי [ויתכן בהחלט שאני טועה] גם זה לא נכון, ובעיקר ההכרעה הוא דעתו האישית של הגר"א סאלים
ממש לא.
אני יודע על כמה עניינים שדעת הרב מאיה הכריעה, וגם עוד עניינים שהיה מו"מ בינו ובין הרב סאלים.

ישראל כהן בתיעוד: הראש״ל הגר״י יוסף בדברי חיזוק לנציגי הציבור החרדי: ״הנציגים שלנו, של כל התנועות הקדושות, עושים כמיטב יכולתם, בהדרכת גדולי ישראל. הם עושים את שליחות הקודש, כדי להגן על עולם התורה, להגן על האברכים ועל בני הישיבות. לא למענינו, למענכם -כל הציבור כאן בארץ ישראל, התורה מגינה עליכם״.​

ישראל כהן: הבחור ברוך יצחקוב תלמיד הישיבה שהשתחרר מהכלא הצבאי מקבל הבוקר את ברכת הראשון לציון הגר״י יוסף

הגר"י יוסף בשיחה עם העריק שהשתחרר מהכלא: "נתניהו חצוף"​

אסיר עולם התורה, עלה למעונו של הראש"ל הגר"י יוסף מיד לאחר ששוחרר מהכלא הצבאי: "נתניהו חצוף, אמר שאבי פוליטיקאי. התורה מעל הכל - תוציא פטור ותתחזק בלימוד"​

לפי מה שאני מבין, הרקע לדברים הוא ככה: בעבר הרב עובדיה היה מנהיג את המועצת, והוא היה שומע מה יש להם לומר ומחליט. בשנים האחרונות החליט הרב אריה דרעי שליט"א שתהיה מועצת רחבה ללא מנהיג, ותהיה הכרעה לפי רוב קולות.

מי הוא שיחליט כיצד ידונו ויחליטו גדולי הדור
תן להם לדון איך שהם רוצים, ולהחליט איך שהם רוצים ואיך שנראה להם
ותבוא אח"כ לשמוע מה החליטו בעצמם
מי שמך להחליט שמהיום עליכם להחליט כך ולא אחרת
הנשמע כדבר הנורא הזה או הנהיה כמוהו?!?!?

מי אמר לך שזו החלטה שלו? אולי זה כורח המציאות? אולי זה על דעתם של חכמי המועצת? ומי אמר לך שגם מרן זצ''ל לא התחשב בדעתם של חברי המועצת?

שטות.
כשיש ראש אחד שמוסכם על כולם כמרן הגרע"י, אכן דעתו קובעת.
כשיש כמה ראשים, ולכל אחד יש את הציבור שלו, טבעי שילכו אחרי רוב קולות.

אני רואה שהראשל"צ נהיה 'מבוקש' בקעמפים, בפרט הליטאים. מה קרה פתאום?
כוכב רציני. מה לא ברור.
מלא ענין, מרתק ומלא נייעס, הרבה סיפורי מעשיות, וגם הלכות במתיקות, עם היסטוריה רבנית.
אתה לא מסוגל לפרגן?

כוכב רציני. מה לא ברור.
מלא ענין, מרתק ומלא נייעס, הרבה סיפורי מעשיות, וגם הלכות במתיקות, עם היסטוריה רבנית.
אתה לא מסוגל לפרגן?

אכן, אני נהנה לשמוע אותו. קצת מאכזב אותי לדעת שחלק מהסיפורים שהוא מספר לא אירעו מעולם, אבל אני מקווה שהרוב נכון.

ההקדשה שכתב מרן הראש"ל חכם יצחק יוסף שליט"א על ספרו החדש ילקוט יוסף ברכות ב' להגה"צ רבי דב קוק שליט"א
הגאון הצדיק הגר"ד קוק שליט"א בירך את מרן שליט"א, ואמר שאין לו מה להשיב למרן הראש"ל שליט"א ושהוא מתבייש, אך ברכת כהן יש בידו לברך שיזכה הראש"ל להפיץ מעיינות תורתו חוצה ושספריו מלאים זיו של ים התורה, וברכו באופן פרטי על עמידתו האיתנה ללא מורא וחת כנגד מהרסי התורה המדברים על גיוס בני תורה ומבזים רבנן, וסיים בפסוקי "ויזרע יצחק בארץ ההיא וימצא בשנה ההיא מאה שערים ויברכו ה'", וכן "וישב יצחק עם באר לחי ראי" שהוא ענין רוה"ק - תכלית מטרת עסק התורה והמצות.

ראשי תחתית