עדכונים מבית רבי יעקב חיים סופר שליט"א

• יוזם האשכול יוזם האשכול יעקבי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
באנר תרומה
בשמחת נישואי נכדו של הגה"צ רבי יצחק כהן ר"י 'תורה ודעת' ורבה של שכונת שמואל הנביא בירושלים

1764453673535.png
1764453691709.png

ראיתי את הסיפור הזה במק"א:

לפני כמה חודשים הייתי באיזה גמ"ח ל"ע, ובשעה שהמתנתי שמעתי שנים מאחינו בני אשכנז מדברים ביניהם, והאחד מספר לחברו שכעת הם עורכים כתבים של הגרח"ק זצ"ל, ובאחד המקומות ראו שמציין לאיזה ספר, והזכיר שם הספר אך שכחתי שמו, וחיפשו בכל הספרים בעלי שם זה, ובמאגרי מידע כאוצר החכמה וכדומה ולא מצאו לא מיניה ולא מקצתיה, ושאלו לבניו ולתלמידיו של הרב ז"ל ולא ידעו לפרש, עד שאמר להם נכדו הרב הוניגסברג "תעשו מה שהרב היה עושה", וכששאלו אותו מה כוונתו, אמר להם, שכמה וכמה פעמים כשנעלם לגרח"ק ז"ל איזה מקור, שלחו לברר המקור אצל הגרי"ח סופר שליט"א, והיה מראה לו המקור, וכן עשו ששאלו להגרי"ח וברגע כממריה אמר להם "כוונתו לספר פלוני שנדפס בסוף ספר פלוני בעמוד פלוני" ומדובר באיזה ספר נידח, ושם היה, והיה משתומם טובא.
כך שמעתי באוזני מבעל המעשה כשהיה מסל"ת לחברו.

נורא נוראות!!!

עוד סיפור:

בשבוע שעבר השתתפתי בחתונת בנו של ידיד טוב שנישא לנכדת הגריח"ס שליט"א, והיה שם הגאון רבי ראובן אלבז שליט"א מקים עולה של תשובה, וכשסיים הריקודים עם הגריח"ס שליט"א ויצא, אמר לי כשפניו בורקות ובוהקות בזה"ל: "כעת רקדתי עם כל התורה כולה, עם בבלי וירושלמי ראשונים ואחרונים פשט וקבלה, רקדתי עם גדול הדור, הוא הוא גדול הדור".

עוד סיפור:

שמעתי בשיעור מהגאון המופלג בעל כרם יהושע שליט"א:

תלמיד ישיבה הגיע לשאלה כלפי 'תיקו' שבש"ס:

האם יש כזה כלל שלגמרא היה ברור שאין ישוב ומיד אמרה 'תיקו' או שאין כזה כלל.

פנה אותו תלמיד ישיבה לצלצל אל רבו מכיתה ח' שהיה מחותן לשר התורה ר' חיים קנייבסקי.

רבו מכיתה ח' אמר שיעיין בדבר.

לאחר זמן מה צלצל אליו ואמר לו שעיין ולא מצא תשובה, פנה אל מחותנו ר' חיים ולא מצא תשובה, פנה אל יתר מחותניו וגם לא ידעו מענה, אך הוא יצלצל אל גאון ישראל רבי יעקב חיים סופר ונראה מה ישיב.

אחר זמן מה צלצל שוב הטלפון:

צלצלתי אל הגאון היח"ס והוא שלף לי ששאלה זו היא ש"ך מפורש והש"ך אומר שזהו כלל בש"ס שלא היה ניסיון ליישב כאשר הגמ' אמרה 'תיקו', אבל מצאתי מקומות בש"ס יוצאים מהכלל - כך השיב כעת הגאון ר' יעקב חיים... - אמר לו רבו מכיתה ח'.

ראשי תחתית