לגופו של עניין,הגר"מ מאזוז:
הצג קובץ מצורף 13874
חומש בית נאמן שםלגופו של עניין,
מעניין שהיום הפרמיה של הביטוח לנשים זול יותר מהגברים כי התוחלת חיים שלהם גבוהה יותר ...
תספר את זה ל @משיב כהלכה ועוד כמה כאן שטוענים שאת אף אחד הפסקים של הרב יצחק לא מעניינים...אתמול פגש אותי ראש כולל אחד בסופר, ודיבר אתי בכאב על כך שלפעמים הוא מדבר עם האברכים שלו על הלכות, ואומר להם לא כמו דעת הרב עובדיה או הרב יצחק, והם פשוט ראש בקיר, אפילו לא מוכנים לדון אתו עניינית,
'ראש בקיר' זה נקרא מעניין?!תספר את זה ל @משיב כהלכה ועוד כמה כאן שטוענים שאת אף אחד הפסקים של הרב יצחק לא מעניינים...
סיפור מבהיל!אתמול פגש אותי ראש כולל אחד בסופר, ודיבר אתי בכאב על כך שלפעמים הוא מדבר עם האברכים שלו על הלכות, ואומר להם לא כמו דעת הרב עובדיה או הרב יצחק, והם פשוט ראש בקיר, אפילו לא מוכנים לדון אתו עניינית, ואמרתי לו שלא יתייאש, אדרבה שיראה לתלמידיו שיש ת"ח מופלגים כמו הרב יעקב חיים סופר, ועוד, שיש להם ספרים יפים מאוד וחבל שאנשים לא יודעים להעריך את זה, וצריך לדעת שיש הרבה ת"ח שאפשר להחכים מהם, ול"צ ללכת באש ובמים עם רב אחד.
ושהזכרתי לו את שמו של הרב סופר, אז הוא אמר לי שחבר שלו למד בישיבה של הרב סופר, ופעם אחת הוא סיפר לו שהגאון הנאמ"ן זצ"ל נכנס אליהם פעם לישיבה (כנראה רצה לדבר עם הרב סופר), והוא אמר לבחורים שאתמול בלילה הרב עובדיה יוסף התקשר אלי בשתיים בלילה, ושאל אותו על איזה מקור בענין שכתב הרב סופר, והרב עובדיה אמר לי "שאם יש רב בדור שאני מפחד ממנו זה הרב סופר!"
זה אומר שהם עשו להם אותו לרב ככל אשר יאמר.'ראש בקיר' זה נקרא מעניין?!
יעויין בסוף ההקדמה ליבי"א חי"א היאך צריך להתייחס לפסקים שלו (!)
אם את אף אחד לא מעניין אפי' לשמוע צד שני, זה אומר שההלכה לא באמת מעניינת אותו,
מה שמעניין אותו זה להמשיך הלאה בלי לעבוד קשה ....
כעת שלח לי באישי אחד מתלמידיו של הנאמ"ן זצ"ל, שיש פרט לא מדויק בסיפור, ושהרב מאזוז לא נפגש מעולם עם הרב סופר, ורק היה להם התכתבויות רבות ובהערכה רבה.אתמול פגש אותי ראש כולל אחד בסופר, ודיבר אתי בכאב על כך שלפעמים הוא מדבר עם האברכים שלו על הלכות, ואומר להם לא כמו דעת הרב עובדיה או הרב יצחק, והם פשוט ראש בקיר, אפילו לא מוכנים לדון אתו עניינית, ואמרתי לו שלא יתייאש, אדרבה שיראה לתלמידיו שיש ת"ח מופלגים כמו הרב יעקב חיים סופר, ועוד, שיש להם ספרים יפים מאוד וחבל שאנשים לא יודעים להעריך את זה, וצריך לדעת שיש הרבה ת"ח שאפשר להחכים מהם, ול"צ ללכת באש ובמים עם רב אחד.
ושהזכרתי לו את שמו של הרב סופר, אז הוא אמר לי שחבר שלו למד בישיבה של הרב סופר, ופעם אחת הוא סיפר לו שהגאון הנאמ"ן זצ"ל נכנס אליהם פעם לישיבה (כנראה רצה לדבר עם הרב סופר), והוא אמר לבחורים שאתמול בלילה הרב עובדיה יוסף התקשר אלי בשתיים בלילה, ושאל אותו על איזה מקור בענין שכתב הרב סופר, והרב עובדיה אמר לי "שאם יש רב בדור שאני מפחד ממנו זה הרב סופר!"
נראה לי שאף אחד לא הכחיש,מכחישים
מה נפק"מ לבדוק כמה הולכים אחריו או לא?תספר את זה ל @משיב כהלכה ועוד כמה כאן שטוענים שאת אף אחד הפסקים של הרב יצחק לא מעניינים...
תספר את זה ל @משיב כהלכה ועוד כמה כאן שטוענים שאת אף אחד הפסקים של הרב יצחק לא מעניינים...
ואומר להם לא כמו דעת הרב עובדיה או הרב יצחק
זה אומר שהם עשו להם אותו לרב ככל אשר יאמר.
האם זו הנהגה נכונה זה שאלה אחרת.
קשה לי להאמין שמרן זצ"ל יתקשר בכזו שעה ויפריע את מנוחת הגאון הרב מזוז זצ"לוהוא אמר לבחורים שאתמול בלילה הרב עובדיה יוסף התקשר אלי בשתיים בלילה
האמת היא שגם לי זה היה נראה מוזר.קשה לי להאמין שמרן זצ"ל יתקשר בכזו שעה ויפריע את מנוחת הגאון הרב מזוז זצ"ל
[td][][/]![]()
?רבני 'הפלג' הספרדים
אמנם לא שאלת אותי אבל @דרופתקי דאורייתא מסתמא ידע לענות על שאלה זו.@דברי מלך האם הרב סופר משתייך לפלג?
מה קורה שם? הם נראים שם צוחקים ועליזים...